torstai 31. tammikuuta 2019

Lasten vaatekaapit siisteiksi

Järkkäsin viime viikolla tyttöjen vaatekaapit uusiksi ja toivon, että nyt ne pysyisivät pienten muutosten myötä paremmin siistinä. Aika moni meistä on varmaan lukenut Konmarin ja siinä suositeltua pystyviikkausta olen suosinut jo pidemmän aikaa. Tosin huomasin, että olin viikannut vaatteet vielä vähän väärin, minkä vuoksi ne eivät pysyneet nätisti riveissä. Onneksi satuin katsomaan Netflixistä sitä Konmari-sarjaa ja siinä näytettiin oikeaoppinen viikkaus ja viikkaukset menivät uusiksi. Vaikka en itse oli mikään maailman siistein ihminen, rakastan katsella kuvia hyvässä järjestyksessä olevista kaapeista ja vaatehuoneista, joten kaltaiselleni persoonalle tuo sarja oli täydellinen!


En repinut konmaritukseen tyypilliseen tapaan vaatteita pois kaapista isoon kasaan enkä antanut tyttöjen miettiä, mikä niistä tuo heille iloa. Järjestin kuitenkin vaatteet uudelleen ja sijoitin tuonne isojen korien sisälle pienempiä laatikoita, minkä ansiosta rivit pysyvät paremmin hallinnassa.


Ongelmana tuossa kaapissa oli se, että siinä on leveät, kiinteät hyllyt ja niiden alle ei oikein kunnolla mahtunut sellaiset korikärryt, mitkä siellä kuitenkin aiemmin oli. Ne oli ihmeellisillä teippiviritelmillä kasassa, koska niistä piti ottaa yhdet osat pois, että ne mahtuivat tuonne kiinteän hyllyn alle. Sitten vihdoin hoksasimme, että Ikean Pax-sarjan sisukset menivät melkein suoraan tuonne ja hommasimme vaatehuoneeseen uudet korit ja siirsimme sieltä korit tyttöjen huoneeseen. Nuo vanhat kun passaavat mitoiltaan, mutta uusia oli muutettu niin, että niitä ei tuonne olisi saanut.


Näin saatiin toimivammat korit tyttöjen vaatteille, mutta haasteena näissä on sitten tuo korin leveys ja siihen auttoivat nuo sisälaatikot. Kummallekin tytölle on yksi iso kori, jossa on kaikki sisävaatteet ja yökkärit lukuunottamatta alusvaatteita ja sukkia. Lisäksi mekot ovat rekkikaapissa. Silmiäni hivelisi ehkä vähän enemmän tämä näkymä, mikäli kaikki nuo laatikot olisivat samanlaisia. Nyt siellä on sekaisin Malm-lipaston sisuksia sekä kenkälaatikoita ja muita epämääräisiä ylijäämälaatikoita. En vain ole vielä bongannut mitoiltaan sopivia, yksivärisiä laatikoita tuonne. Itse asiassa kuvien ottamisen jälkeen ostin testiksi pari Smartstoren laatikkoa ja ne olivat mitoiltaan ihan ok. Toki niidenkin taakse jää vähän turhaa tilaa kun pituus ei riitä koko korin mittaan. Olisi kiva kuulla, että millaisia koreja te käytätte, jos teillä on käytössä tällaiset isot vetokorit vaatteille!
Omille vaatteille tein samaa ja kyllähän nekin asettuivat nätimmin nyt kun oikea viikkaustapa on hallinnassa! Turhaa tavaraa olen muutenkin yrittänyt pikkuhiljaa karsia ja nytkin oli taas hetki sitten kirppispöytä käytössä. Tosin nämä kovat pakkaset taisivat pelotella kävijät pois kun myynti oli selvästi hiljaisempaa kuin aiempina kertoina. Onneksi jotain pientä taskurahaa saa kuitenkin aina noista myynneistä :)


Joko te olette tutustuneet pystyviikkaukseen tai ylipäätään koko konmaritukseen? Kannattaa kyllä ehdottomasti katsoa se sarja jos rakastaa järjestystä kaapeissa! Sarja niin on siis Tidying up with Marie Kondo. Nämä vaatteet ovat nyt olleet parisen viikkoa meillä näin järjesteltyinä ja toistaiseksi ovat pysyneet nätissä järjestyksessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti