maanantai 2. heinäkuuta 2018

Luovaa ja liikunnallista leikkiä

 *kaupallinen yhteistyö Plantoys / Kiddex

Kolmen kuukauden jaksoni Plantoysin Brandilähettiläänä on nyt ohi ja voin todeta, että onneksi pääsin tutustumaan tähän merkkiin! Olen löytänyt heiltä niin monta kivaa juttua näiden saatujen tuotteiden lisäksi! Tästä pääset lukemaan postaukseni hauskasta magnustipelistä ja kokemuksia uudesta pihakiikusta täältä. Kiikku ja peli sekä tämä tasapainolauta on saatu Kiddexiltä. Jälkimmäisessä postauksessa näkyvät myös nuo kivat pienet kukkaruukut, jotka tilasin tytöille alkukesästä. Nyt niissä jo kasvaa kukan taimet! Bongasin muuten Kuiskauksia-blogista ihanan golf-pelin, joka olisi myös kiva lapsille! Itse ostin lapsille pihalle tämän renkaanheittopelin, mutta tuo olisi ollut myös hyvä vaihtoehto! Tuo renkaanheittopeli oli yllättävän vaativa, jos heitti vähänkään kauempaa. Olin siinä suoraan sanottuna ihan paska :D Synttärilahjaksi puolestaan ostin Viialle muovailuvahajuttuja, jotka ovat kyllä olleet hitti. Niillä on muovailtu pitkään ja hartaasti ja itsekin olen tytöille tuolla tehnyt erilaisia herkkuja.


www.viivijavilpertti.fi
www.karkkainen.com

Huomaan, että meillä välillä lapsilla on vaikea keksiä kunnon mielikuvitusleikkejä ja mieluummin vahtaisivat telkkarista piirrettyjä tai vaikka pelaisivat padilla. Meillä kuitenkin ruutuaikaa pyritään rajoittamaan juuri tämän takia ja tietenkin toivoisin, että lapset mieluummin leikkisivät jotain ihan kunnon leikkejä. Ehkä nuo pelit ja ohjelmat vähän laiskistuttavat mielikuvistusta. Vaikka toisaalta myös meidän lapsuudessa oli lastenohjelmia ja silti päivät viiletettiin pihalla leikeissä.

Se ilme kun saat uuden, jännän tavaran, etkä oikein vielä tiedä mikä se on!
Ei tee kuitenkaan yhtään huonoa pistää lapsia keksimään välillä vähän luovempiakin leikkejä. Meillä on paljon leluja, joissa tavallaan se leikki on saneltu jo valmiiksi lelun myötä. Tarkoitan tällä nyt sitä, että on esimerkiksi leikkiruokia, joilla leikitään vaikka ruuanlaittoa tai kauppaa. Siinä ei jää sillä tavalla mielikuvitukselle tilaa, että niistä keksittäisiin jotain muuta leikkiä niillä samoilla tavaroilla. Vaikka roolileikit itsessään ovatkin hyviä leikkejä ja vaatii sekin myös erilailla sitä mielikuvitusta. Ehkä joskus ennen muinoin sitä mielikuvitusta oli pakko olla, kun ei leluja juurikaan ollut. Samoin ihan pienet lapset innostuvat leikkimään ihan millä tahansa soppakauhasta vessapaperirullan hylsyyn.


Jos leikkiväline ohjaa mielikuvituksen käytön ohella johonkin liikunnalliseen, se ei voi olla huono. Meidän kolmas Plantoysilta saama tavara on tämä hauska tasapainolauta! Kyllä tytöillä olikin ihmettelemistä kun he kaivoivat tämän paketista. Innokkaasti tutkivat ja Aavaa kiinnosti varsinkin tuo paketti, koska siinä oli kuvia eri asennoista, mitä laudalla voi tehdä.Kun lauta tuli meille, oltiin sopivasti hetki sen jälkeen saikulla tyttöjen kanssa kotona. Jokainen äiti tietää, että se sairasloma ei tosiaankaan lasten kanssa ole mikään loma! Meillä ei ainakaan lapsilla hiljene vauhti yhtään, vaikka mittari näyttäisi millaisia lukemia. Niinpä tytöt vetivät tyllit niskaan ja minäkin jouduin  pääsin mukaan tyttöjen tanssikouluun. Aava näytti laudan kanssa liikkeitä ja me seurattiin ihan maton päällä Viian kanssa.


Tasapainolauta antaa aika paljon mielikuvitukselle tilaa ja onpa Viia vetänyt sitä perässään ja höpissyt itsekseen, kuinka vetää pulkkaa :D Kun talo on täynnä riemunkirjavaa muovikrääsää, on ihana, että löytyy myös niitä leluja, jotka eivät aiheuta migreeniä ulkomuodollaan. Tämän lelun kanssa ei ole niin nuukaa, jos se jää johonkin levälleen, koska se on omaan silmääni leluksi todella kaunis.Voin myöntää, että on ollut pakko kokeilla lautaa itsekin ja kesti hyvin myös minun painon kumminkin päin. Ei tekisi pahitteeksi itsekään seisoskella muuten vain tuollaisen päällä, koska aktivoihan se koko ajan keskivartalon lihaksia, kun siinä pitää pitää lauta tasapainossa.Olen totaalisen ihastunut tähän merkkiin ja varsinkin sen myrkyttömyyteen ja ekologisuuteen! Tuotteet vaikuttavat kestäviltä, ovat kehittäviä ja kaiken lisäksi hauskan näköisiä. Tutustukaa ihmeessä näihin! Loistava lahjaidea vaikkapa vauvalahjaksi tai miksei isommillekin lapsille, kun tuotteita löytyy monelle eri ikätasolle. Jälleenmyyjälistan löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti