torstai 19. heinäkuuta 2018

Kesävaatepläjäys

Ennen meidän Kroatian matkaa sain valtavan ompeloosin ja vietin kaikki liikenevät ajat ompsussa tehden lapsille kesävaatteita. Jotenkin en viitsi ostaa niitä kamalaa määrää kaupasta, koska niille ei välttämättä Suomessa ole käyttöä ollenkaan. Sen sijaan panostan mieluummin kunnon tuulipukuun:D
Kirppareilta haalin esimerkiksi caprileggareita, jotka ovat mielestäni käteviä lyhyempien mekkojen kanssa ja menevät pitkähihaisenkin mekon kanssa, jos on sellainen semiviileä ilma. Ihan yksivärisiä perus teepaitoja ostin paketit Hennesiltä tytöille.


Aiemmassa postauksessa näkyikin jo sovituskuvat tuosta violetista mekosta. Lisäksi tein Viialle nyt nämä kaksi oikeanpuolesta mekkoa, joiden kankaat on Nappinjalta. Varsinkin tuo keskimmäisen kangas on ihana ja sitä onneksi vielä jäikin niin saan tehdä siitä jotain muutakin vielä!


Malli on tuollainen taskumekko ja tämä on kyllä ollut tämän kesän mun yksi lempparimekko Viian vaatekaapissa. Värit tässä ovat niin ihanat ja kuosikin iskee ihan täysillä. Lisäksi Viia itse valitsee tämä lähes aina päällensä mikäli mekko on puhtaana.Alemman kuvan mekko on tehty jo keväällä ompeluleirillä, mutta en muista onko siitä koskaan ollut kuvaa täällä blogin puolella, kun kamalasti ei ole lyhythihaisia mekkoja talvella tullut käytettyä. Kellohelmainen mekko puolestaan on uusi ja siitä on tullut yksi Viian lemppari, mitä en kyllä olisi uskonut! Kangas kun ei ole yhtään vaaleanpunainen :)Tästäkin tuli kyllä kaunis, tuo malli on kyllä yksi lemppareistani! Tässä tosin yhdistettu muistaakseni Kangaskapinan ilmaista kaavaa ja helma piirretty Cocoon dressin mukaan. Kangas on Paapiin.


Alakuvan mekot on myös ommeltu samaisella ompeluleirillä Aavalle. Mukava huomata, että reissuun  lähti aika paljon itse tehtyjäkin vaatteita! Vasemmanpuoleinen on tehty Cocoon dress-kaavalla ja oikeanpuoleinen löytyi jostain vanhasta Ottobresta. Kukkakangas on Kärkkäiseltä, Joutsen on Noshia.


Sovituskuvasta huomaa miten paljon kirkkaammat kankaan värit ovat luonnossa mitä tuossa yläkuvassa, joka on sisällä varmaan vähän huonossa valossa otettu. Onneksi nyt on ollut niin paljon hellepäiviä, että näitä ihania mekkoja voi käyttää myös täällä Suomessa!Frillamekotkin ehdin tytöille ommella, mutta niistä ei näemmä ollut tämän parempaa kuvaa ja Viian mekosta ei tätä yhtäkään!


Käykö teille myös näitä ihme aivopieruja, että ostatte maailman ruminta kangasta kaupasta, sitten se pölyttyy siellä pari vuotta ja lopulta käytätte sen yötoppeihin? En oikeasti tiedä, että miksi olen tätä hevoskangasta joskus ostanut, mutta ei se kyllä kovin nättiä ole. Tytöt kuitenkin tykkäävät ja Aava sitä aina kävi hipelöimässä kaapissa, joten päätin tehdä siitä jotain ei näkyvää tytöille eli yötopit kesäksi. Näin tytöt saavat mielestä kangasta ja minä sen pois kaapista. Eikä mun tartte katsella sitä kuin iltaisin! En jaksanut etsiä edes toppikaavaa vaan tein tavallisen paidan kaavalla, jota vähän pidensin ja kavensin olalta.


Veetikin sai pitkästä aikaa uutta vaatetta! Ihanan raikkaan kalakankaan löysin keväällä kirpparilta ja tein siitä Veetille t-paidan. Kangas on Verson puodin. Jouduin vähän jatkamaan olkapaloilla kangasta, kun mitta ei ihan riittänyt ja jälkikäteen huomasin, että olen leikannutkin kankaan ylösalaisin. Vaan eipä tuo onneksi haittaa. Luulin jo hukanneeni tämän paidan kun muistelin vieneeni sen Veetille käyttöön, mutta se löytyikin helmakäännettä vaille tilkkukorista :D

Yhdet sortsitkin surautin, näissä kaavana Paapiin kaavakirjasta se joku kaava jossa oli housut ja sortsit samassa. Joku Repo ehkä?  Tehosteena vähän mustavalkoista kangasta taskuissa ja valkoiset tikkaukset. Vyötärölle pujotin kuminauhan ja nauhat ovat vain koristeena. Nämä olivat mukavan kapoiset housut laihalle lapselle.


Aiemmin täällä vilahtikin tytöillä päässä nämä uudet turbaanit, jotka tein reissua varten. Noshin sulkamekko on kirpparilöytö ja se on ollut tosi tykätty. Että kiitos vaan naapuriin jos siellä luetaan tätä :) Tosin ei me näitä kuitenkaan reissussa sitten pidettykään, kun oli niin kuuma :D


Aika paljon ihania vaatteita ehdin ennen reissua ommella ja onneksi ompelinkin, koska nyt jos koskaan niillä on oikeasti ollut käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti