tiistai 9. tammikuuta 2018

Uudet jälkiruokakulhot

En tiedä tekevätkö muut ihmiset astioiden hankkimisesta yhtä hankalaa kuin minä. Olen jo useamman vuoden suunnitellut, että pitäisi hommata jälkiruoka-astiat. En kuitenkaan ole osannut päättää, että millaiset ostaisin. Sitten siirrän ostamista, koska en halua ostaa turhaan mitään väliaikaisratkaisua vaan ostaa sellaiset, jotka kolahtaa. Helpompi ihminen menisi varmaankin kauppaan ja ostaisi vain sopivan kokoiset kupit ja sillä selvä.


Koska itselleni astioiden ulkonäkö on puolet nautinnosta, halusin tietenkin ne täydelliset jälkkärikupit. Nyt meillä on syöty jälkkärit, rahkat ja muut vastaavat isoista Marimekon tai Iittalan kulhoista, mutta minusta ne ovat vähän liian suuria siihen tarkoitukseen. Välillä on sitten käytetty puolestaan ihan juomalaseja.


Sain lopulta itsestäni sen verran irti, että päätin näiden Iittalan kastehelmiastioiden olevan täydellisen kokoiset meidän käyttöön ja ulkonäkökin on kaunis. Jotenkin ajattelen, että jälkkäriastioissa läpinäkyvä lasi on kivempaa mitä posliini. Se tekee jo juhlavamman näköisen siitä jälkiruuasta, kun se näkyy vähän lasista läpi. Ostin näitä kahdeksan, että riittää meidän oman porukan lisäksi esimerkiksi vaikka mummulle ja papallekin yhdet. Jouluna päästiin sitten testaamaan näitä tositoimissa kun syötiin näistä tyrnimoussea. Koko oli juuri täydellinen niin kuin ajattelinkin.


Millaisia jälkiruoka-astioita teiltä löytyy?

6 kommenttia:

 1. Mä oon myös nyt ihastunu kastehelmiin 😍 Meiltä löytyy näitä kulhoja kirkkaiden lisäksi punaisina ja vihreinä. Ne punaiset oli niiin nätit joulupöydässä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset ois kyllä huiput joulupöydässä! Harmi, että itsellä ei ehkä tulisi sit muulloin käytettyä :/

   Poista
 2. Vastaukset
  1. En muista oonko nähnyt teillä, mutta ei yllätä. Onhan sulla niin hyvä maku! ;)

   Poista
 3. Mää tahtosin kans näitä! Ja kyllä, oon lykänny kans sopivien ostia KAUAN. Kun mulla on vielä väriongelma; tahtosin jotku semmoset kammottavat myrkynvihreät tai tumman ruskeat :D Meillä oli niitä lapsena kotona, ja ne oli minusta ihan hirveet sillon mutta ny tahtosin kun jotenki olis kiva fiilistellä lapsuutta jätskiä syödessä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on Iittalan Vernaa. Muistaakseni se on Verna. Häälahjaksi mummolta, kun kuulemma jotain rikkoontuvaakin pitää olla. No, meidän liitto kyllä meni rikki, kulhot on ja pysyy. Nyt ne on jo ihan nättejäkin, aluksi vieraat on niitä hulluna. Tuo kastehelmi taas ei mitenkään osais mun pöytään istua, se on niin monimielinen näin yksinkertaiselle ihmiselle :D. Mutta ruokalautaset mulla on ollu vähän yhtä haastavat mitä kirjoitat alussa. Toki oli pakko hankkia jotkut, kun on pakko syödä, mutta mieluisia ei ole vastaan tullut.

  VastaaPoista