maanantai 15. tammikuuta 2018

Lumikenkäilyä ja perhepartiota

Liityttiin viime syksynä perhepartioon ja sen tiimoilta ollaan retkeilty säännöllisen epäsäännöllisesti yhtenä sunnuntaina kuukaudessa omien retkeilyjen lisäksi. Kokoontumisia on ainakin täällä tosiaan vain kerran kuussa, joten se ei ajallisesti vie paljoa aikaa ja on mukavaa tekemistä luonnossa. Ensimmäisellä kerralla mies oli lasten kanssa ja minä olen ollut mummu kaverina ja tällä kertaa oltiin koko perheellä. Paikalle tulevat aina ne, ketkä sattuvat pääsemään ja toiminta on muutenkin hyvin epämuodollista. Ollaan paisteltu makkaraa ja saatu partiohuivit. Porukalla ollaan saatu ehdotella seuraavia paikkoja, joissa käytäsiin.


Tällä kertaa oli lumikenkäilyn vuoro ja se olikin huippuhauskaa! Innostuttiin miehen kanssa tosi paljon ja mietittiin, että voisi joskus vuokrata kengät viikonlopuksi ja käydä jossain lasten kanssa lumikenkäilemässä. Kengät oli lainattu paikalliselta hiihtoseuralta ja sieltä saa tosiaan yksityisetkin vuokrata lumikenkiä. Lasten koko meni myös Viialle, joka tosin ei yhtään innostunut hommasta, vaan hyppäsi Tulan kyytiin.
Aava oli yllättäen todella reipas lumikenkäilijä eikä marissut yhtään perinteiseen tyyliinsä. Totesi itsekin, että kenkäily oli todella hauskaa. Veeti kävi lyhyemmän reissun ja lähti toisen vetäjän kanssa lätynpaistohommiin meidän käydessä pidemmän lenkin metsässä.


Aika tehokastahan tuo lumikenkäily umpihangessa varmasti on. Harmitti, että en hoksannut laittaa sykevyötä. Olisi ollut mielenkiintoinen katsoa kalorin kulutusta tuossa hommassa.Äkkiä tuolla vierähti muutama tunti kun ensin lumikenkäiltiin ja sitten syötiin lättyjä ja juotiin mehua. Meillä oli myös eväsleivät mukana, koska perhepartio alkaa aina puolenpäivän maissa, eikä laiteta enää sen jälkeen ruokaa.


Lättyjä paistettiin hassussa paikassa. Tuolla keskellä metsää oli jonkun miehen mökki, saunamökki, vierasmökki, puuvaja, ulkohuussi sekä grillimökki ja se grillimökki oli sellainen, että sitä saa kaikki käyttää. Se oli ihan sisätila, jossa oli ikkunat ja kaikki ja siellä oli muurikka millä paistella lättyjä. Ehdottomasti käydään tuolla toisekin lätyn paistossa!


Kotona pistettiin tytöt vielä hetkeksi päikkäreille ja kylläpä tuli nopeasti huoneeseen hiljaista tuon ulkoilun jälkeen! Jos tuollainen retkitoiminta kiinnostaa, mutta et oikein osaa yksin lähteä tai tiedä paikkoja, niin kannattaa ehdottomasti kysellä, löytyykö omalta paikkakunnalta perhepartiotoimintaa! Toiminta on ainakin täällä myös ilmaista, jos ei laske sitä, että välillä joutuu tuoda omat makkarat mukaan :) Mukaan voi mennä niillä kerroilla kuin omiin aikatauluihin sopii eikä liittyminen velvoita mihinkään. Toki toiminta on varmaan erilaista eri paikkakunnilla, mutta kannattaa kyllä kysyä. Tämä on tämmöistä matalan kynnyksen retkeilyä ainakin meidän paikkakunnalla kun toiset keksivät paikat ja tekemiset eikä itse tartte kuin raahautua paikalle.


Lapset ovat tykänneet tästä perhepartiosta myös kun mukana on aina leikkikavereita, joiden kanssa touhuta ruokaa odotellessa. Ehkä joskus uskaltaudutaan mukaan myös leireille, jonne perhepartiolaiset ovat myös tervetulleita tavallisten partiolaisten joukkoon. Itselle entisenä partiolaisena tämä on tietenkin mieluinen harrastus ja retkeiltyhän me on muutenkin aina paljon. Tässä tulee nyt löydettyä sellaisiakin paikkoja, mitä ei olla itse tiedetty.

Muistahan hyödyntää vielä tänään voimassa oleva Elloksen ale ulkovaatteiden hankkimiseen tai kurkkaa tärpit edellisestä postauksesta:

  koodilla 375404 saa:

-50% jo alennetuista Elloksen omista tuotteista
-30% jo alennetuista merkkituotteista
 
*sis mainoslinkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti