perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulufiilistelyä

Hui, kahden yön päästä on jo joulu! Odotan jo innolla! Ennen sitä odotti lahjoja ja nykyään jännitys liittyy osaksi myös samaan asiaan, mutta lähinnä sitä kautta, että tykkäävätkö muut saajat lahjoistaan. Musta on ihana lahjoa ja ruukaankin lahjoa myös lasten kummeja jollain pienellä muistamisella. Tästä en ole ottanut stressiä vaan olen mennyt sillä periaatteella, että jos tulee mieleen jotain heille sopivaa niin teen tai ostan, mutta väkisten en laita mitään.

Muutenkin täällä ollaan menty melko stressittömästi. Ei sillä, että muutenkaan olisin mikään kamala stressaajatyyppi. Viimeiset tilaustonttulakit ompelin vielä maanantaina ja sen jälkeen alkoi sitten muu tonttupaja ompeluhuoneessa. Nekin on viimeistelyä vaille valmiita ja suurin osa jo paketeissakin.


Viime viikolla aloin pikkuhiljaa laitella joulujuttuja esille. Meillä ei mitenkään kamalasti ole joulukoristeita, mutta ne harvat mitä on, ovat löytänee paikkansa kodistamme. Hoksasin, että kaapissa oli lisää noita tekstibannerin kirjaimia ja ne pääsivät koristamaan takkaa joulun ajaksi. Kaapin pohjalta löytyneet jouluvalot pääsivät samaan paikkaan ja ovathan nuo ihana tunnelman luoja illalla kun on pimeää!


Tyttöjen hoitopaikan joulujuhlaa vietettiin viime viikolla ja perjantaina vietiin sitten hoitajille muistamiseksi särkyneen sydämen kakku tomusokerikaakao-kuorrutteella. Tein kaksi kakkua, joista toinen jäi meille pakasteesen vierasvaraksi.Perinteisesti leivoin myös saaristolaisleipää. Olen vuosia tehnyt tällä samalla kotikokin ohjeella ja yhdestä ohjeesta saa näppärästi kolme 1,5l:n vuokaan tehtyä leipää. Tänä vuonna tein taikinan tuplasti ja vein kolme leipää Veetin koulun myyjäisiin, josta ne katosivatkin ehkä viidessä minuutissa. Hyvä valinta oli näemmä tehdä suolaista kuivakakkujen sijaan!


Leivät käärin kelmuun ja laitoin koristeeksi palan lahjapaperia ja tuollaisia puukoristeita, joita sain viime vuonna ompeluryhmän joulukalenterista ison pinon.


Meiltä löytyy kotoa aika paljon kaikenlaisia diy-koristeita ja tässä alemmassa kuvassa olevat tähdet olen myös tehnyt itse sekä myös tuon helminauhan, jossa ne roikkuvat.


 Meidän joulunodotukseen kuuluvat myös polkkatikkarit, joita sulatellaan kuuman kaakaon sekaan!
 Joulukattauskin alkaa edes vähän hahmottua mielessä ja yhtenä osana ovat nämä ruusukultaiset kynttilät. Jotka tosin tässä kuvassa ovat ihan kultaiset :)


Toissapäivänä tuotiin kuusi sisälle ja tänään koristeltiin se lasten kanssa. Hain Halpa-Hallista ison läjän uusia koristeita ja lasten ripustettua lähes kaikki ei kuusta juurikaan näy. Voi olla, että joudun illalla tekemään uudelleenjärjestelyitä!


Tänään illalla on luvassa vielä hieman ompelua sekä paketointijuttuja. Ilmeissti Korvatunturilla on kiirusta, sillä piti ryhtyä avittamaan joulupukkia paketointihommien kanssa. Onneksi se on itselle todella mieleistä hommaa! Joulusiivouksiakaan ei tarvitse sen kummemmin tehdä, kun äitini kävi keskiviikkona antamassa parhaan joululahjan ja siivosi koko talon katosta lattiaan. Voisiko parempaa lahjaa toivoa?


Aattona ollaan meillä kotona ja äitini tulee myös tänne. Pappa joutui valitettavasti töihin aattona, joten ei pääse tänne meille illaksi ollenkaan. Päivä menee varmaankin samalla kaavalla kuin muinakin vuosina eli käydään haudalla, saunassa, syödään hyvin ja jospa se pukkikin eksyisi meille jossain välissä!


 Millä mallilla teillä on jouluvalmistelut?

2 kommenttia:

 1. Ihan paras lahja sun äidiltä!

  Jouluvalmistelut on meillä hyvällä mallilla. Ilman stressiä on menty tänäkin vuonna niiden kanssa. Aaton jälkkärikakku on vielä huomenna ohjelmassa ja pikainen siivous mutta muuten alkaa olla valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lahja on kyllä mahtava ja siitä ei kyllä kieltäydytä :D

   Poista