sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Isäinpäivä ja sen menu


Isäinpäivää vietettiin meillä aika perinteisin menoin, eli otettiin rennosti ja syötiin hyvin. Aamulla isi sai nukkua myöhään ja minä heräsin lasten kanssa valmistelemaan myöhäistä aamiasta. Lapsille annoin voileivät aluksi, että jaksoivat odotella varsinaista koko perheen aamiaista. Kaivettiin myös lahjat ja kortit valmiiksi esille isiä odottamaan. Itse ostin miehelle merinovillaisen pipon, koska lämpimämmästä piposta on ollut puute. Tarkeneepas ulkoilla nyt paremmin lasten kanssa. Tähän väliin kai voisi sanoa, että vietettiin leppoista perhe-elämää, mutta kyllä siinä taisi välillä leppoisuus olla melko kaukana kun kaikki lapset huusivat välillä kurkku suorana kun toinen kiusaa :) Eli perusarkea, vaikka olikin isäinpäivä.


Aamupalaksi tein suolaisia vohveleita kananmunien sekä pekonin kera ja "jälkkäriksi" sai ottaa vohveleiden kanssa myös itse tehtyä omppuhilloa. Yllättävän kivasti sopi yhteen pekoni+muna-compo vohvelin kanssa!



Meillä lapset eivät syö paistettuja munia, mutta pekonia kylläkin. Paistoin pari paketillista, josta otin itse vissiinkin kaksi ja kaikki loppui heti! :) Itse tykkään, että kananmunien tulee olla tuollaisia, missä keltuainen jätetään vähän löysäksi eikä munaa saa paistaa missään nimessä kummaltakin puolelta.


Tähän olisi sopinyt hyvin kaveriksi joku vähän vihreäkin kuten herneenverso tai vaikka rucola, vaan enpä hoksannut sellaisia kaupasta ostaa. Muutenkin oli aika pikainen ruokakauppareissu perjantaina kun sinne oli eksynyt suunnilleen kaikki muutkin tämän kaupungin ihmiset! Ihmismäärästä kertonee myös se, että kaikki mahdolliset kermat oli perjantaina myyty loppuun Prismasta :)


Saatiin myös mun isä kylään ja syötiin yhdessä lounasta ja kakkukahviteltiin. Alkupalaksi tein ensimmäistä kertaa elämässäni blinejä! Lettupannu olisi aika bueno pikkulättyjä paistaessa, pitänee laittaa ostoslistalle. Blinien kaverina tarjottiin perinteisesti mätiä, smetanaa sekä punasipulia. Kun on kalastava vanhempi, ei mätiäkään tarvitse ostaa kaupasta :) Ei sillä, että koskaan raskisinkaan sitä ostaa ihan rahalla! Blinit eivät kamalasti eronneet mielestäni tavallisista lätyistä, vaikka valmistusprosessi oli monimutkaisempi. Tein osan taikinasta jo eilen hapattumaan (?) jääkaappiin ja tein sen loppuun juuri ennen paistoa.



Pääruuan kanssa mentiin helpolla ja tehtiin avokadopastaa, josta tykätään molemmat miehen kanssa tosi paljon. Tosin unohdin ostaa tavallista spagettia ja tumma versio ei kyllä ollut läheskään niin hyvää! Lapset eivät tykkää avokadosta, joten he saivat samalla vaivalla tehtyä pestopastaa (pelkkää spagettia, johon sekoitettiin kaikille pari lusikallista pestoa!).



Jälkkärinä tällä kertaa aika perus täytekakku. Tiedättekö, ollaan asuttu tässä talossa kohta viisi vuotta, enkä ole KOSKAAN tainnut saada paistettua kunnon kakkupohjaa. Vuosia oon soimannut itseäni, että kuinka kukaan voi olla yksinkertaisesti näin paska leipuri ja esimerkiksi Viian synttäreille tilasin kakkupohjan naapurin mieheltä. No, päätin sitten harrastaa kokeilevaa keittiötä ja selvittää, että onko tässä taloudessa paska kokki vai paska uuni ja menin mummulaan (eli mun äidille) leipomaan! Oltiin siellä siis lasten kanssa ja päätin testata ihan sitä perusohjetta, mihin tulee lasi kaikkea. No tein kakun, nakkasin uuniin ja otin pois lähes täydellisen kakkupohjan. Eli oikeasti meidän uunilla ei vain saa paistettua pohjaa. Pitänee ensi kerralla mummulassa leipoa pakastin täyteen pohjia! Nyt kyrsii kyllä aika paljon, kun meillä ei kuitenkaan mikään halvimman mallinen uuni ole. Voiskohan uunikaupoille mennä kakkutaikinan kanssa, että pääsis koeajaan ennen ostopäätöstä ;)


Kakku on leikattu vain kahteen osaan ja välissä on lemoncurdia sekä moussea, jossa oli kermavaahtoa, sitruunarahka sekä sulatettua valkosuklaata sekä yks valkosuklainen Royal-patukka. Alunperin halusin tehdä täytteen, jossa olisi ollut valkoista Tobleronea erään ohjeen mukaan, mutta en onnistunut löytämään sitä koko kaupungista!

Koristeluiksi tein pitkästä aikaa pursotuksia, jotka olisivat voineet olla hieman nätimmätkin. Onnistuin ottamaan kuvankin juuri siltä kyljeltä, josta kakkukupu vähän tuhosi yhtä ruusuketta... Pelkäsin, että kerma loppuu enkä uskaltanut ensin päällystää kakkua kermavaahdolla ennen pursotuksia, hieman se tietenkin kostautui lopputuloksessa. Pakko silti kehua, että tuo Wiltonin viisiteräinen tähtityllä on kyllä ihan loistava ja sillä saa (osatessaan) todella kauniita ruusupursotuksia ja marenkeja. Koristeen väänsin pikaisesti aamulla lasten katsoessa piirrettyjä.

Iltaruuan jälkeen käytiin vielä koko porukalla pimeässä puistossa. En tiedä saattaisiko se kahden lampun polttaminen kaupungin konkurssiin, koska mies soitti jo viikkoja sitten asiasta siihen puiston kyltissä olevaan numeroon ja ilmoitti, että valot eivät pala. Ulkoilun jälkeen katsottiin koko perhe sohvalla joku piirretty elokuva ja lapset söivät samalla iltapalaa. Siihen yhteiseen hetkeen oli kiva kruunata isäinpäivä koko perheen voimin.


3 kommenttia:

  1. Kyllä lauantaina oli valkoista tobleronea kärkkäisen hyllyssä!
    T. Herkkusuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tääh, miten en löytänyt! Ei ainakaan siinä normaalin tobleronen vieressä :D

      Poista
    2. No juu... Piti tulla korjaamaan että eihän se tosiaankaan ollut valkoista vaan sitä perus vaaleaa maitosuklaa tobleronea!
      I'm so sorry!
      Eipä taida tosiaan muita makuja löytyä paikallisista kaupoista.

      Poista