maanantai 6. marraskuuta 2017

Halloweenin herkut

Viikonloppuna mummulassa pidettiin lasten kanssa pienet halloweenjuhlat. Tai no, juhlista ei ehkä voi puhua, mutta tehtiin iltapäiväruoka halloweenin hengessä. Itse en sen kummemmin edes tunne halloweenin perinteitä, mutta tykkään kyllä teemajuhlista ja lapsistakin on kiva tehdä jotain vähän arjesta poikkeavaa syötävää. Joskus olisi kiva koristella myös koko talo halloween-tyyliin ja pitää vaikka lasten naamiaiset! Aiemmin olen tehnyt halloweenina mm. tätä veristä kakkua, kurkkaa ohje vanhan postauksen lopusta.


Lauantaina leivottiin lasten kanssa kummitusmuffinsseja ja nämä kummitukset olivat kyllä enemmänkin symppiksiä kuin pelottavia, kuten oli tarkoituskin.  Muffinssit tehtiin Kinuskikissan ohjeella ja lisättiin päälle vain nämä marengista pursotetut kummitukset. Silmät on tehty sulatetusta suklaasta.


Lopulta ristittiin nämä kakkakummituksiksi, koska sen näköinenhän tuo muffinssi on, kuin kummitus olisi kakannut alleen. Hyvältä maistuivat kakkoineen päivineen! :)


Ruuaksi tehtiin hämähäkkejä eli nakkeja, joiden läpi pujoteltiin spagetti raakana ja sitten keitettiin, jolloin nakille muodostui jalat. Nakkeja oli myös muumionakeissa, jotka kyllä tänä vuonna epäonnistuivat, kun menin halkaisemaan nakit ohjeen mukaan ja ne vääntyivät uunissa mutkalle. 


Laitettiin suolaiseksi tarjolle myös erilaisia ruisleipäkeksejä ja nachoja sekä tuorejuustoja. Lapset tykkäävät dippailla noita ja oli meillä salaattiakin, ettei ihan nakkilinjalla vedetty.


Ai niin ja oli meillä myös makeita muumioita, eli vähän samalla periaatteella tehty kuin nakkimuumiot, mutta sisällä oli hilloa.


 Vietettiinkö teillä halloweenia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti