sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Nukku kerrossänky

Kaupallinen yhteistyö Nauravanappi ja Veken kaluste

Toukokuun alussa pohdin täällä , että minkä kerrossängyn ostaisin tyttöjen huoneeseen. Silloin katselin ainoastaan noita pituudeltaan pienempiä sänkyjä, mutta lopulta päädyin vaihtoehtoon, jota ei alkuperäisellä mietintälistalla edes ollut. Yhteistyön merkeissä meille saapui Veken kalusteelta tämä Nukku-kerrossänky. Veken kalusteella oli muutenkin mielestäni paras valikoima omaa silmää miellyttäviä kerrossänkyjä, kuten tuosta mietintäpostauksestakin huomaa.


Kun tein päätöksen siitä, että ostetaankin täysipitkä sänky, jäi oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: Unipuun kerrossänky sekä tämä Nukku-sänky. Veetillä on parvena Unipuun parvi ja jotenkin kuitenkin tykkään tästä Nukun ulkonäöstä enemmän kuin Unipuusta. Isoin ero näissä on nuo päädyt. Unipuussa on avonaiset hyllyt ja tässä umpinaiset, mikä mielestäni tekee rauhallisemman vaikutelman, koska hyllyillä olevat tavarat eivät näy päästä vaan jäävät tuon levyn taakse. Meillä on tällä hetkellä siellä jotain tyttöjen pehmoleluja jemmassa. Tämän Nukun muotokieli on myös hieman kanttisempi ja varmaan siksi enemmän omaan makuun.


Sänky on valkoiseksi maalattua MDF-levyä ja siinä on sälepohja. Sängyn mitat ovat seuraavat:

Pituus 207 cm
Leveys 86 cm
Korkeus 165 cm
Patjakoko 80 cm x 200 cm

Tähän menee siis ihan normaalikokoiset patjat. Aavalle otettiin käyttöön varastosta löytyvä runkopatja ja Viia sai uuden patjan, koska Aavan vanha patja oli niin ohut, että sälepohja tuntui läpi :) Sänky on todella jämäkkä eikä heilu ja hytky, kun yläpedille kiivetään. Veetin Unipuu heiluu ja notkuu kun sinne kiipeää, mutta en tiedä voiko näitä suoraan verratakaan, kun toinen on kuitenkin parvi ja toinen kerrossänky ja sen vuoksi rakenne erilainen. Sängyn alle hommattiin myös sängynaluslaatikko, joka toimii sitten varasänkynä, jos joskus tulee yökavereita. Jokapäiväisessä käytössähän tämä ei meillä toimi, koska se ei mahdu aukeamaan kun hella on edessä. Tarkoitus onkin säilöä siellä nyt harvemmin käytettäviä tavaroita. Tässä on paikoillaan tällä hetkellä myös turvalaita.


Miten samaan huoneeseen siirtyminen sujui?

Siirrettiin tytöt saman tien uuteen sänkyyn ja yhteiseen huoneeseen, kun kerrossänky saapui ja saatiin se kasattua. Pieni miinus siitä, että ainakaan meidän paketissa ei ollut kokoamisohjeita ollenkaan ja hieman jouduttiin purkamaankin, koska oltiin unohdettu yksi tukipuu laittaa paikoilleen ennen päätyjen kiinnitystä.


Tytöt olivat innoissaan uudesta sängystä ja yllättävän nätisti siirtyminen samaan huoneeseen tapahtui. Tytöt jäivät kumpikin omaan sänkyynsä, eivätkä rampanneet huoneesta pois. Ensimmäisinä iltoina huoneesta kuului yli puolen tunnin ajan tasainen pulputus, kun tytöt juttelivat ja lauloivat. Ensimmäisten iltojen jälkeen se väheni kun uutuuden viehätys katosi ja nykyisin menevät aika nätisti nukkumaan. Koko ajan odotin, että milloin tulee takapakkia, mutta ei sitä tullutkaan! Meidän huoneessa nukkuessaan Viia heräsi joka aamuyö ja vaati viereen nukkumaan. Pelkäsin vähän, että alkaakohan tästä nyt sitten ralli meidän huoneen ja tyttöjen huoneen välillä. Viia on kuitenkin pääsääntöisesti nukkunut joka yön kokonaan heräämättä ja aamulla unta riittää noin seiskaan asti. Yleensä tytöistä ensin herännyt herättää myös toisen. Voisi siis sanoa, että todella kivuttomasti sujui siirto.


Alussa mietin myös, että miten Viian saa pysymään pois tuolta yläsängyltä, kun Veetin parvikin on aina kiinnostanut. Ensimmäisinä päivinä Viia löytyikin monesti ylhäältä, vaikka sanottiin, että se ei ole leikkimispaikka, vaan Aavan sänky. Ehkä se hohto siitäkin katosi, koska nyt yläsänky saa olla melko rauhassa. Myös päikkäreille meno yhdessä on sujunut hienosti ja kumpikin nukkuu hyvin yhteisessä huoneessa. Paitsi kun tämän menin kirjoittamaan, niin tänään jouduttiin laittamaan lopulta Viia meidän huoneeseen päikkäreille. Huoneeseen ei tullut hiljaista ollenkaan ja Viia löytyi aina vähän väliä Aavan vierestä yläsängyltä. Muuten saisivat nukkua vierekkäin, mutta eihän siitä mitään tullut kun kumpikaan ei malttanut sulkea silmiä ja sulkea suuta.


Kaiken kaikkiaan sänky on ollut loistohankinta, eikä siitä ole mitään huonoa sanottavaa ainakaan näin kuukauden kokemuksen jälkeen. Tytöt ovat nyt iältään 2v ja kohta 4v ja kerrossänky toimii tämän ikäisillä oikein hyvin. Aava pääsee hyvin ylös ja alas yläkerrasta ja hyvin saa tilaa säästettyä, kun sängyt ovat päällekkäin. Olen myös iloinen, että kuitenkin päädyttiin tähän täysipitkään sänkyyn. joka on pitkäikäinen ja lisäksi myös hyvännäköinen ja meidän sisustukseen sopiva.

Minkä ikäisenä teillä on lapset laitettu kerrosänkyyn nukkumaan ja miten yhteisen sängyn jakaminen sujui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti