torstai 6. heinäkuuta 2017

Ilmainen kaava ja kahden euron kesämekko

Olen joskus pinnannut pinterestissä tämmöisen kivan näköisen ilmaiskaavan lapsen kesämekkoon. Nyt päätin tulostaa kaavan ja kokeilla sitä. Ostin kirpparilta aikuisten persikanvärisen, unelmanpehmyen t-paidan kokoa XL ja siitä sai hyvin Aavan kokoisen mekon. Hintaa kaavakokeilulle tuli kaksi euroa.


Juju on mekon takaosassa. Mulla oli koneessa kaksoisneula paikoillaan enkä millään jaksanut vaihtaa sitä rypytyslangan ompelua varten (tosi kova homma - not!), joten käytin framilonia rypytykseen. Nätimpi olisi varmaan tullut langalla.


Etuosan kaavanleikkauksessa mulla tuli pieni kämmi ja etukappaleelle tuli vahingossa leveyttä keskietuun ehkä nelisen senttiä lisää. Helmassa tuo ei haittaa, mutta etuosa ei käsien osalta nyt oikein istu. Keskeltä yritin rypyttää ohjetta enemmän, että se vähän kompensoisi mokaa.Kaiken kaikkiaan tästä tuli kuitenkin ihan hauska kesämekkonen ja varmasti menee käyttöön, vaikka ei täydellinen olekaan. Tein tämän pienimmällä koolla eli 12-18kk ja vähän jatkoin helmaa ja leikoin reiluilla saumanvaroilla. En muistanut sitäkään ohjeesta tarkistaa, että sisälsikö kaava varat vai ei.
Tästä näkee parhaiten tuon etuosan, eli ei oikein istu ja jää kädentiet ryttyyn, kun menevät liian leveälle.


Kokoja mekossa oli muistaakseni tästä Aavan koosta johonkin seitsemään vuoteen, joten kannattaa kyllä tallentaa tämä, jos tuntuu, että käyttöä on!


3 kommenttia: