sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kukkatunika itselle

Alkukesästä ompelin pitkästä aikaa itselleni tunikan/mekon ja siitä tuli heti kerralla yksi lempivaatteistani! Kangas on todella kaunista ja tilattu Kangaskapinasta. Harmi, että se loppui sieltä melkein heti enkä saanut enempää ostettua. Laatu tosin ei ollut tässä tummapohjaisessa niin hyvää kuin vaaleammissa kukkakankaissa mitä olen sieltä ostanut. Tämä on värjättyä, joten pesun jälkeen pintaan tuli haalea pesuhahtuva, joka ei poistunut edes rummussa.


Kaavana tässä on se perus Onion 2035, jolla teen kaikki omat vaatteet pienin muokkauksin. Idean isoon selkäosaan sain kaupan paidasta ja yhdistin siihen vielä tuollaisen pienen nauha-yksityiskohdan.Kun malli on simppeli, tulee kankaan iso kuosi paremmin esille. Tämä menee ihan arjessa, mutta minusta asustettuna tai vaikkapa sukkahousujen kanssa myös juhlissa, mikäli pukukoodi nyt ei ole mikään iltapuku. Tässä juhlin myös miehen mummun 90v-synttärit, jotka pidettiin pihalla. Mitta on sellainen, että menee vielä ilman leggareita mekkona, mutta ei ole liian pitkä leggareidenkaan kanssa. Olen yrittänyt etsiä tätä kangasta muualtakin, mutta heikoin tuloksin. Olisin halunnut tehdä tästä myös tytöille jotain, koska tämä on vaan pitkästä aikaa se täysillä kolahtanut kangas ja värityskin sopii mulle.


Mitäpä sinä olet viimeksi ommellut ihan itsellesi? 

5 kommenttia:

 1. Oi tää on niin ihana! <3 Katoin että ois nuppuprintin kuosi, mutta ei sit vissiin olekaan?!
  Minäkin olen vihdoin saanut ompeluaikaa nyt lomalla ja viimeksi tänä aamuna ompasin itselleni kesähuljukkeen :D Instan stoorissa sitä vilauttelinkin tänään. Ihanaa kun on vihdoin ollut lämmintä ja mekkokelit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole, aika samantyyppinen kyllä! Sitä en ole vielä koskaan onnistunut saamaan :D Mää kyllä kans nautin lämpimästä, ihan liian vähän ollut mekkokelejä!

   Poista
 2. Onpa ihana!! Juuri sellainen helppo, pidä missä ja miten vain vaate, joista itse pidän 😊

  VastaaPoista
 3. Todella hieno!

  Saisinko pyytää kirjoitusta juoksuharrastuksestasi, välineistäsi sekä lenkkien kestosta ja pituudesta? Teetkö intervallijuttuja yms.

  VastaaPoista