keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Frillahuppari

Suomen kesä tuppaa pääsääntoisesti ainakin täällä pohjoisessa melko viileä ja hellehepeneiden sijasta käyttöä on enemmän huppareille ja pitkille housuille. Meillä kesän ykkösvarusteet ovatkin tähän mennessä olleet ohkaiset, vedenpitävät tuulitakit sekä tietenkin hupparit, joita käytetään kuivalla ja ei niin tuulisella kelilllä.


Viialta löytyi kaapista ainoastaan yksi viime vuotinen huppari, joten päätin tarttua tuumasta toimeen ja ommella kaveriksi ainakin yhden uuden. Kangas on Noshin ihanan hempeää vaaleanpunaista joustocollegea, joka on paksuutensa puolesta oikein loistavaa kesähupparimateriaalia. Vinkkinä myös, että sopii oikein hyvin myös mekkoihin, eikä ole yhtään liian tönkkö sellaisiin! Meillä käytetään muutenkin Noshin valmisvaatteiden lisäksi Noshin kankaita, koska ne pysyvät priimana pesusta toiseen ja lastenvaatteissa niitä pesukertoja kertyy kiitettävä määrä. Hetki sitten julkaisin instassa tämän kuvan, jossa on Veetin hupparit rivissä. Kaikkien kankaat ovat Noshia :)


Viian huppari on leikattu perus paitakaavalla, johon lisäsin vähän vetoketjulle saumanvaraa sekä hupun. Jippona hupparissa on tietenkin trikoinen frilla, jonka rypytin rypytyslangalla ja ompelin siksakilla kiinni etukappaleelle ennen vetoketjun ompelua. Mukavasti tuo noinkin pieni asia twistiä muuten niin tavalliseen huppariin.

Onnistui myös kerrankin tekemään sopivan kokoisen hupparin, kun yleensä niihin tulee jostain syystä vuoden verran kasvunvaraa. Viime vuoden hupparikin on nyt Viialle sopiva!


Mitkä ovat teillä lasten luottovaatteet viileämmille kesäkeleille?

*kaupallisesa yhteistyössä Nosh Organics

5 kommenttia:

 1. Tuo kangas on niin yli-ihana! Meillä on huppari hyvin samassa hengessä tehtynä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa huvittiko kun näin tänään sen sun instakuvan :D Mikä sulla oli kaavana siinä? se hupun alavarajuttu oli kiva!

   Poista
  2. Kaavan pohjana käytin Happy Comboa, johon lisäsin frillan ja muokkasin korotetun hupunreunan. Ohjeen mukaan olisi pitänyt kantata, mutta miusta tuo alavara toi kivaa ilmettä, kun sopivaa vuorikangastakaan ei ollut :)

   Poista