keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Anelmaisia ja pieni vinkki neuleen purkamiseen

Facebookin villasukkaryhmissä on ollut viime vuoden puolelta asti valtaisa Anelmais-villitys. Anelmaiset ovat siis erään taitavan neulojan kirjoneulesukat, joiden varsiin on laitettu virkattuja kukkasia. Pitihän se itsekin testata näitä kun kaikki niitä tekivät! Ostin neuleohjeen Ravelystä ja kaivoin jämälankakeriä (joita oli muuten yllättävän vähän!). Värisilmää miellyttäviä jämiä oli aika vähän ja toisiin jouduin jopa ostamaan lankaa.


Malli oli mukava ja aika nopea neuloa, vaikka näyttää monimutkaiselta. Hyvin pystyi neuloa telkkarin katsomisen ohella.


Omalla kummallisella käsialallani saan tehtyä aina sopivan varren, mutta jalkaterän piti olla kokoa 38 ja minun käsialalla hieman kierroksia vähentäen sain aikaiseksi silti koon 41 :D


Näissä ekoissa on väreinä seiskaveikan valkoinen, harmaa, vaaleanpunainen ja fuksia sekä polkka.
Alla olevissa on samaa harmaata, valkoista, vaaleanpunaista ja polkkaa, mutta lisäksi myös jotain vanhaa raitalankaa sekä kärjen viimeisessä raidassa taitaa olla vanhaa Nallea.


Joillakin nämä sukat yltävät polven päälle. En tiedä onko niihin lisätty kierroksia vai johtuuko se siitä, että oma sääreni on aika pitkä.


Pakko myöntää, että ovathan nämä aika kauniita sukkia. Semmoisia kivoja ja lämpimiä kotisukkia leggareiden tai pitkisten päälle vedettäväksi. Kenkiin näitä ei voi kukkien vuoksi laittaa. Nämä parit ovat lähdössä muualle lämmittämään jalkoja, mutta ehkä pitää tehdä vielä  itsellekin samanlaiset jossain vaiheessa :)

Lopuksi pieni purkamisvinkki, jos jollekin joskus on tarvetta sellaiselle.... Koskaanhan en mitään pura, enpä! Itse olen aina vain purkanut repimällä langasta ja sitten poiminut sen jälkeen silmukoita puikoille toivon, että ne eivät purkaudu kovin paljoa lisää. Nyt kuitenkin törmäsin tämmöiseen vinkkiin, että poimia ensin silmukat puikoille siitä kohtaa, mihin asti haluaa purkaa. Tässä alla on mun liian iso sukka, jota pienensin. Puikot tökin tuohon kavennusten alkukohtaan ja sitten vain langasta kiskomaan niin kauan, että ainoastaan halutut silmukat on puikoilla. Tosi näppärää enkä ymmärrä, miten en tätä(kään) ole aiemmin hoksannut :) Oliko teille tuttu tapa?



Onko kukaan teistä tehnyt jo omia Anelmaisia? Olisi kiva nähdä mitä värejä olette käyttäneet, jos niistä on blogissa kuvia!

25 kommenttia:

  1. Ihanan väriset sukat! Tuon väriset sukat ovat mieleeni enkä lankea vielä anelmaisiin, vaikka välillä houkuttaa kovasti tehäd sellaiset itselleni. Jämälankoja on ihan riittävästi jemmassa, että niitä olisi hyvä käyttää pois.

    Tuo purkukikka on ollut useasti kerrottu muualla, mutten ole itse tehnyt koskaan vaan vanhaan tapaan purkaan siihen asti, kunnes työnnän puikot silmukoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan kauanko maltat vastustaa kiusausta ;)

      Itse en oo törmännyt tuohon purkukikkaan kuin viime viikolla tuolla Voihan villasukka-ryhmässä. Toisaalta en siellä koskaan juuri lue mitään, katselen kuvia mitä tulee feediin. Mieluusti olisin tiennyt sen jo aiemmin, inhoan niitä silmukoide poimimisia puretusta neuleesta :D

      Poista
  2. Jos ei tätä tapaa olisi niin jäisi mulla neuleet purkamatta ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanaisia sukkia sinulla, värimaailmasi toimii. Tuo purkuidea myös loistava, kiitos siitä. Jospa muistaisin kun taas hampaat irvessä päätän purkaa....
    Tervetuloa kurkkimaan blogiini, sukkani Anelmaisia mukaellen....
    kirsi-marj.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hienoja sukkia sullakin, varsinkin tuo pitsinauha on kiva. Itsekin sitä mietin, mutta kun satiinia löytyi valmiiksi kotoa niin laitoin sitä. Ehkä seuraaviin sitten pitsiä.

      Poista
  4. Itse oon vältelly Anelmaisia, nekun on niin joka tuutissa esillä :D Mutta kun miehen serkku tilasi itselleen parin, niin lupasin tehdä. Ja tämähän on oikein kiva malli! Eikä ollenkaan niin vaikea, kun voisi luulla :)

    Tuohon purkukikkaan sen verran, että ihan loistovinkki! Kuinka paljon kätevämpi se onkaan, kuin poimia silmukat purkamisen jälkeen puikoille.

    Kivan väriset nämä sun sukat ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No määkin välttelin alussa, kun kaikki teki. Vaan pakkohan se oli lopulta kokeilla, niinkuin räsymattosukkiakin :D

      Poista
  5. Tosi kivat Anelmaiset. Ihanan väriset.
    Uusi kikka minulle tuo neuleen purkaminen... yleensähän en tietenkään joudu purkamaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis enhän minäkään koskaan pura mitää... :D Mutta kiva kuulla, että en oo ainut joka sitä ei oo tiennyt! Olisin muuten tuntenut itseni tosi tyhmäksi.

      Poista
  6. No siis nyt! Oppisinkohan määki tekeen jotain loppuun asti tuolla purkamiskikalla, yleensä siis jää kaikki keskeneräsiksi kun pitäs purkaa ja en osaa poimia niitä silmukoita :D

    VastaaPoista
  7. Todella kauniit! En ymmärrä miten sait tehtyä ne niin nopeasti :O
    En uskalla edes aloittaa kun tuskin koskaan valmistuisivat :D

    Annu

    VastaaPoista
  8. Hei kiitos hyvästä purkamisvinkistä! On kyllä kauniita sukkia :) Minulla meinaa aina tulla kirjoneuleista liian kireitä, pitäisi uskaltaa antaa tarpeeksi löysää odottaville langoille :) Uudet sukat pitäisi kyllä neuloa, yhdet meni puhki kun meidän lattia on sukkasyöppö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoisen vinkin sain, että jos tahtoo tulla liian tiukkaa, niin neulo neuletta nurinpäin. Itse en ole vielä kokeillut kun on löysä käsiala, mutta olisiko tästä apua sulle http://kotikuusenalla.blogspot.fi/2015/10/muutama-sananen-kirjoneuleen-tekemisesta.html?

      Poista
  9. Voi nam mitkä sukat! Osaisinpa neuloa :D Tosin en tiiä tulisko mulla oikeesti tuommoset pitkävartiset sukat käyttöön kun yleensä jalassa on joko lököcollarit tai sitten farkut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne pitkäs oikein ole kätevät jos on löysälahkeiset housut. Sitä varten mulla on erikseen noita lyhytvartisia sukkia ja pitkiä pidän leggareiden kanssa. Miikkareiden joogapantsejen kanssa voi pitää vähän pidempiäkin kun on pitkä resori :)

      Poista
  10. Kauniita sukkia olet tehnyt! Tässä mun versioni ☺ http://ingeborgslotta.blogspot.fi/2015/12/anelma-sockor.html?m=1

    VastaaPoista
  11. Aivan ihanat sukat! Tosi herkut värit! <3

    VastaaPoista
  12. Nämä Anelmaiset on niin kauniita! <3 Jotenkin on taas neulomishommat jäänyt tänä talvena vähille, mutta kyllä näitä katsellessa miettii että miksi en ole saanut aikaiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äkkiä vaan hakemaan puikkoja ja viikonloppuna pistät tulille :D

      Poista
  13. Valtavan kauniit värit olet valinnut!

    VastaaPoista
  14. Help ongelma tuo palmikko voisiko joku neuvoa Oon jumissa,,,

    VastaaPoista