maanantai 4. helmikuuta 2013

Pitkästä aikaa- juttuja

Viikonloppu tuli ja meni, mutta meillä alkoikin vähän erilainen arki eli mulla on tänään ensimmäinen lomautuspäivä. Ollaan siis Veetin kanssa kahdestaan päivät kotona tai oikeastaan kolme päivää viikosta ja kaksi päivää Veeti on sitten hoidossa, niin saa vähän muutakin leikkiseuraa kuin äiti. Oikea syy hoitopaikan säilyttämiselle on kuitenkin se, että mulla on töissä kahden viikon takaisinpaluuvelvollisuus, eikä tuossa ajassa ehdi löytää Veetille uutta hoitopaikkaa, joten pidetään tuo vanha hyväksi todettu paikka.

Pitkästä aikaa tehtiin viikonloppuna hedelmäsalaattia, jota herkuteltiin perinteisesti vaniljajätskin kanssa! Oli ihan päässyt unohtumaan, että miten hyvää tuo yksinkertainen ja melko terveellinen herkku on :)


 Pitkästä aikaa kaivoin myös ompelukoneet esille. Tilasin ennen joulua ompelukoneeseen tuommoisen Janomen kantinkääntäjän Ebaysta, mutta en oo saanut aikaiseksi kokeilla sen toimintaa ennen kuin nyt. Suomestakin saa tuota ostettua, mutta hinta on ilmeisesti satasen luokkaa kun omani tilasin jenkeistä ja maksoin siitä postikuluineen jotakuinkin 25e. Tällä hetkellä se on kiinni ompelukoneessani ihan tavallisella teipillä, joten on helppo otaa poiskin.Oli kyllä hyvä ostos! Nyt esimerkiksi paidan päänteistä tulee tuon avulla todella siistejä! Hieman vielä olisi jossain säätämisen varaa, sillä tahtoi ainakin velouria kantatessa mennä se kantti sisäänpäin kuprulle, mutta eiköhän ne säädötkin jossain vaiheessa löydy. Lisäksi esim kaulusta kantatessa ei tarvitse resoria itse venytellä ollenkaan vaan tuo kääntäjä tekee senkin jotenkin mystisesti. Nyt pitäisi vielä saada ostettua vanhaan koneeseen puolakotelo tai löytää varaosaruuvi siihen, että saisin viriteltyä siihen yhden neulan, että voi esimerkiksi merkkejä ommella ilman, että tarvitsee vaihtaa kaksoisneula pois ja muuttaa säädöt.

Tuon kääntäjänhän saa minkä merkkiseen koneeseen tahansa kiinni, mikäli siinä on edes pieni taso tuossa edessä, johon sen voi jollakin teipata tai ruuvata kiinni ja kunhan koneeseen saa kaksoisneulan kiinni.


Tässä vielä lähikuvaa kantatusta kauluksesta, missä näkyy sekä oikea, että nurja puoli samaan aikaan.

Nyt kun meillä on työhuoneessa isompi työpöytä, mahtuu kaikki mun kolme konetta tarvittaessa yhtä aikaa pöydälle! Valittiin tarkoituksella pöytä, jossa ei ole päätylevyjä, että yhden koneen saa tuonne lyhyelle sivulle.


Otan joskus työhuoneesta kokonaiskuvan, kun täällä on vähän vähemmän pommi räjähtänyt... Takaseinällä on kuitenkin neljä Ikean korkeaa Bestå-kaappia, joista kaksi on varattu mun käsityöjutuille :)


Kuten huomaatte, mulla on vaan kaksi laatikollista kankaita! Toisessa joustavat ja toisessa joustamattomat :) Alhaalla on sitten kudontajuttuja eli lankoja....


Mieskin tuossa jo huomautteli, että Veetille pitäisi ommella uusia housuja, kun entiset alkaa käymään lyhyeksi, joten kävin sitten eilen ja tänään tuumasta toimeen ja tein näin aluksi kahdet housut. Ja mullahan ei ole mitään varastoja noita kankaita, niin ei kovin monia housuja pystynyt tekemään, koska mitään kangasta ei ole tarpeeksi paljoa :)

Tänään tein nämä aivan ihanan pehmoiset ja ohuehkot farkut kierrätysfarkusta, jonka olen ostanut kirpparilta naisten farkkujen muodossa joskus :) Mustavalkoinen resori on tilattu Majapuulta ja on kyllä todella ihanaa! Tekisi mieli tilata vähän lisää jossain erivärissäkin.... Kaava on tuttu Saimi, tällä kertaa jo koossa 104cm ja pikkuisen lisäsin vielä pituutta lahkeeseen.


Eilen ompelin samalla kaavalla peruscollarihousut. Mua niin ärsyttää, kun resorit ei oo koskaan samaa sävyä kankaan kanssa! Varsinkin turkoosiin on tosi haastavaa löytää oikeita resoreita...Kangas on ostettu fb:stä muutamalla eurolla metri ja resori taitaa olla ihan Löytöpalasta muistaakseni.


Sain yhden ufonkin valmiiksi. Tämä onkin oottanut leikattuna jo Kankaiden yöstä asti eli oisko marraskuulta? :) Kaavana Ottobren Raide ja kangas tilattu KVK:sta. Näyttää aika kaposelta, saa nähdä mahtuuko enää Veetille!


 Semmoisia tällä kertaa. Pitkästä aikaa muutakin kuin kotijuttuja :) Äsken tekaisin appelsiinisoppaa ja odottelen, että Veeti herää päikkäreiltä, niin lähdetään varmaan vähän järkkäilemään kirpparipöytää. Pitäisi myös käydä ostamassa uudet kangassakset sekä joku roskis tänne työhuoneeseen, niin ei olisi noita langanpätkiä ja kangaspaloja huone täynnä...

1 kommentti:

  1. Tässäpä vähän puuhaa Veetin hoitopäivien ajaksi ;) Haastoin sut blogissani: http://sairaanihana.blogspot.fi/2013/02/haaste-yhdentoista-asian-juttu.html

    VastaaPoista