sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulutonttu

Halusin ommella Veetille jouluksi jotain kivaa, jouluista vaatetta. Jotain semmoista rentoa, joka päällä on mukava olla ja jotain semmoista, mitä voi käyttää muulloinkin kuin jouluna. Tilasin Lastentaikamaasta punaista kakkoslaatuista tähtitrikoota ja tein siitä paidan. Koska kangasta jäi, niin surautin vielä tonttulakinkin, koska ensi viikon perheliikuntaan oli pyydetty tonttulakkia mukaan. Lakkiin käytin kaavana Veetin viime vuoden pientä tonttulakkia ja suurensin sitä hieman. Ja kivana siitä tuli! Lisäksi lahjoin pikkutontun karkilla, että sain otettua muutaman kuvan uudet vaatteet päällä ja samalla sovitettua, että tuliko niistä hyvät.Kaveriksi ompelin Hannan kankaasta ostetusta mustasta velourista tähtipolvihousut. Kivan jouluinen setti, jota voi käyttää kuitenkin muulloinkin.


 Housujen kaava jonkun vanhan ottobren High jump 98cm ja paita uusimman Ottobren Raide koossa 98cm.


Lasten taikamaasta tilasin Veetille myös Silverjunglen tähtisukkikset. Arvoin kahden koon välillä ja otin kuitenkin koon 86/92 ja olisi saanut olla melkein se isompi koko, sillä näissä ei oo kyllä yhtään kasvunvaraa!
Veetin Pyhäjoen mummu ja pappa oli menossa Kärkkäiselle ostoksille, joten käytettiin tilannetta hyväksi ja pyydettiin pariksi tunniksi lastenvahtiapua, että päästiin raksalle siivoamaan pesuhuone, että raksamies saa vetää silikonit saumoihin. Melko toivotonta puuhaa, kun ei vielä pysty suihkuttelemaan vettä ja tuntui, että lika vain levisi lattiaa pitkin, vaikka kuin yritti vaihtaa ämpäriin puhdasta pesuvettä... No jospa siellä ois sen verran puhdistunut paikat, että silikonit pysyy puhtaina levitettäessä. Meidän kalusteetkin muuten tuli jo viime torstaina ja niitä aletaan laittamaan paikoilleen viikon päästä. Nyt ne on ympätty keittiöön ja yhteen makkariin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti