torstai 26. tammikuuta 2012

Sienisukat ja muuta mukavaa

Sanonta suutarin lapsilla ei ole kenkiä pätee kyllä hyvin meidän perheeseenkin. Jotakin tulee koko ajan kudottua, mutta mies kulkee välistä reikäisissä villasukissa. Miesten sukkia kun on niin tylsä kutoa, kun niihin ei saa tehdä mitään kivoja palmikkoja vaan niiden pitäisi olal tylsät perussukat. Niinpä tein miehelle turkoosista seiskaveikasta uudet sukat. Jotta ei olisi mennyt liian tylsäksi, tein tuohon päälle jälkikäteen Super Mariosta tutut sienet :)Novitan kevään langat oli tullut kauppoihin ja kivoja uusia värejä oli taas valikoimissa. Itselle ostin vaaleanpunaista ja ajattelin kokeilla virkata ensimmäiset sukkani Novitan sukkalehden ohjeella. Saa nähdä mitä tulee. Puikoilla on nyt Veetille huovutettava hattu ja jännityksellä odotan, että minkä kokoinen siitä sitten pesun jälkeen tulee...

 Ja koska uusia kevätlankoja oli pakko ostaa, piti vähän myös käyttää jämälankoja varastosta pois. Pienet vauvan junasukat valmistuvat melko pienesta lankanyssykästä, joten niitä syntyi parit. Kuitenkin vauvoja syntyy aina silloin tällöin lähipiiriin, niin on valmista tuliaista vietävänä uusille tulokkaille.


Tässä parissa lankana on Dropsin delight. Väri hieman vääristynyt tässä kuvassa, mutta ihana maanläheiset pinkillä tehostettuna.

Toiset sukat on tehty Dropsin Baby merinosta. Tästä tein morsiammelle sen boleron häihin ja loppu on käytetty näihin sukkiin. Ihanan pehmeä lanka!

Tänään hurauttelin myös yhdet perushousut Veetille Kangastukun ihanan paksusta velourista. Muokkasin housut sivusaumattomiksi. Tämä on vaan sen väristä, että mikään resori ei oikein passaa näihin! Huomenna pääsevät sitten käyttöön, niin näkee kuinka hyvin malli istuu ja tuliko ihan liian pitkät. Resorit lahkeissa lisäävät käyttöikää. Kangas on sama, mistä tein kummipojalle Salama McQueen-housut pukinkonttiin.
2 kommenttia: