keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Virkatun muffinssin ohje


Tässäpäs perusohje tuollaisen virkatun muffinssin runkoon. Koristeet on omasta päästä sovellettu ja tuota "reunaröyhelöä" voi tehdä virkkaamalla matalampia ja korkeampia silmukoita vuorotellen, esim 1ks,1pp,2p,1pp.1ks jne. Jotenkin osa noista kenottaa ihan kummasti kuvassa. Oisko vähän täytteet missä sattuu, mutta kyllä ne oikeasti pysyy pystyssä ja suorassa vielä!

Kuorrutus: Virkkaa aloitusketjuksi 5kjs, sulje ketju renkaaksi ps:llä ja virkkaa renkaaseen 8ks. 2krs: virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks. Virkkaa 3.-4. krs:lla joka toiseen silmukkaan 2ks ja joka toiseen 1ks. Virkkaa 5.-8.krs ilman lisäyksiä. Katkaise ja päättele lanka.

Kakkuosa: Jatka työtä ruskealla langalla virkaten kiinteitä silmukoita kuorrutusosan reunasta. Virkkaa 1. ja 2. krs:lla kaikkiin silmukoihin 1ks. Jätä 3krs:lla joka 7. s virkkaamatta. Jätä 4 krs:lla joka 6. s virkkaamatta. Virkkaa loput krs:t ilman kavennuksia. Kun olet virkannut 4cm, katkaise ja päättele lanka.

Pohjaosa: virkkaa pohja halkaisijaltaan 5cm:n litteäksi pyöryläksi esim näin. Virkkaa aloitusketjuksi 4kjs ja sulje ketju renkaaksi ps:lla. 1krs: tee renkaaseen 9 ks. 2.krs: tee 2ks jokaiseen silmukkaan = 18ks. 3.krs: *tee 2ks ja sitten seuraavaan s:aan 2ks*, toista*-* = 24ks. 4.krs: *virkkaa samaan s:aan 2ks ja tee sitten 3ks*, toista *-* =36ks. Tee sen verran ohjeesta, että saat pohjaan sopivan ympyrän virkattua. Katkaise ja päättele lanka.

Täytä cupcake tiiviisti pumpulilla ja ompele pohja paikoilleen.

Mikäli ohjeessa on jotain epäselvää tai väpyttelyvirhe, niin ilmoitathan niin korjaan ohjeen!

3 kommenttia:

  1. Kiva ohje! Tämä täytyy kertoa tytöllekin, innostuu varmasti :)

    VastaaPoista
  2. Olkaapas hyvä! Tämä löytyy myös siitä jämälankakirjasta, jonka esittelin aikaisemmassa postauksessa "Ihania kirjavinkkejä".

    VastaaPoista