keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kestovaippaompelua ja muuta mukavaa

Aloitetaan tällä kertaa kirjoittelu väärässä järjestyksessä, eli uusimmasta vanhimpaan kun nämä uusimmat värkkäykset on tuoreimmassa muistissa. Väliaikatiedoksi tähän alkuun, että ollaan edelleen evakossa äitini luona ja kosteus meidän pesuhuoneesta ei ollut kuivureiden avulla lähtenyt. Huomenna sinne viedään joku infrapunakuivuri, jotta kosteus saataisiin pois. Siihen asti pörrätään täällä toisten nurkissa. Äitini saa viettää aikaa Veetin kanssa, mikä on tietenkin positiivista. Toisaalta äidin hermot menevät kun olen ompeluksineni levittäytynyt pitkin pientä kolmiota. No jospa me kohta päästäisiin sotkemaan omaan kotiin!

Ja heti toiseksi pitää kiittää kaikkia näitä jaarituksia lukeneita, sillä muutama päivä sitten meni 2000 kävijää täyteen! Ihan uskomaton määrä kävijöitä näin lyhyessä ajassa. Tiedän kyllä, että monissa blogeissa on päivässä enemmän vierailijoita, mutta mulle tuo on valtava määrä ja kiva osoitus siitä, että ihmiset jaksavat käydä täällä katsomassa tekstejä ja kuvia. 

Tänään kokeilin itse ommella kestovaippaa Myllymuksujen M-koon vaippakaavalla. Melkoista väkertämistä se oli vaikka ohje itsessään oli yksinkertainen. Äidin vanha kone ei jostain syystä tykännyt tuosta PUL-kankaasta ja lanka hyppi ja meni sykkerölle ja vaikka mitä. Lopputulos ei ole kovin esteettinen, mutta valmiiksi tuli! Kaverilta sain ostettua palan tuota kangasta, että sain kokeilla ompelua ennen kuin menen tilaamaan netistä kankaita. Kokeilin vaippaa Veetille vaatteiden ja vaipan päälle ja näytti ainakin pikaisesti katsottuna istuvan  ihan hyvin. Pitää kokeilla sitten käytännössä, kun saa vaipan pestyä ja jalostettua äidin vanhat käsipyyhkeet imuiksi. Tarrat ja mikrofleece löytyi Löytöpalasta ja vielä metrihintaan 7,9e. Oli siis pari euroa halvempaa kuin nettikaupoissa.

  

Onko teillä muilla hoikkien ja pitkäjalkaisten lasten vanhemmilla ollut vaikeaa löytää sopivan napakoita ja pitkiä puolipotkareita? Nimittäin vinkkinä voisin sanoa, että kaikista parhaat on meillä ollut Halpa-Hallin Lovely bearin tavalliset puolipotkarit! Aivan täydellinen malli ja laadultaankin tosi hyvä. Ei mene pesussa miksikään ja hinta jotain 4,9e. Voitti meillä ainakin Tutat mennen tullen. Tosin Tutallakin on todella monen laatuisia kankaita. Nyt oli tullut halppikseen jotain uusia malleja noista Lovely bearin potkareista ja ne oli kyllä todella huonon mallisia. Lyhyitä ja järkyttävän leveitä! Mutta suosittelen lämpimästi noita!


Eilisen naistenpäivän kunniaksi äitin sai uuden meikkipussukan itse valitsemastaan kankaasta. Pengottiin äidin puuvillakankaita tässä yksi päivä ja otin itselleni kankaita pussukoita varten. Tästä kankaasta äiti halusi pussukan lisäksi myös ostoskassin ja se on vielä tekemättä. Vuorikangas on isoäitini vanhasta esiliinasta eli melko vanhaa, koska hän on kuollut ennen kuin minä olen edes syntynyt. Nyt sama kangas on kierrätettynä hänen lapsensa meikkipussissa ja loppu kangas minulla.


Toissapäivänä tein Ottobren ilmaiskaavoista Veetille kypärämyssyn. Kangas sitä Metsolan cloveria, jota on edelleenkin valtavan paljon jäljellä. Ei sitä tilatessa ajatellut, kuinka suuri määrä kaksi metriä kangasta on, vaikka se kuulostaa tosi vähältä. Malli oli hyvä, hieman ehkä leveä tuo keskikappale, mutt suuaukko hyvän mallinen ja kokoinen ja suojaa hyvin. Alareunan vetäisin vain saumurilla enkä jaksanut alkaa laittamaan siihen resoria, kun ei se koskaan takin alta mihinkään näy.


Viimeisimpänä sitten ehkä haastavin ompelutyöni tähän mennessä. Kankaan oikeaa väriä ei millään meinannut saada kameralla ikuistettua. Tässä näkee hyvin eri kuvien värieron. Oikeasti kangas on tosi ihanan kirkkaan turkoosia pieniuraista vakosamettia. Resoreista tein käännettävät, jotta menisivät pidempään Nämä on kokoa 80cm ja ajattelin, että nämä menisivät ensi syksynä sitten. Tein myös ensimmäiset napinläpeni yläasteen jälkeen ja ensimmäistä kertaa joustokankaaseen. Hyvin onnistui, kun silitti alle tukikankaan. Housuista puuttuu vielä kiristysnauhat resorin sisään, kun ei ollut sopivan väristä nyöriä. Yllättävän suoraan sain tikit tehtyä noissa koristeompeleissa, vaikka yleensä saumat on kyllä niin kierot kuin mahdollista. En löytänyt mitään lähellekkään turkoosia lankaa niin otin riskin ja tein ruskealla, vaikka nyt ompeleet näkyvät selvemmin. Onpahan sitten joku yhdistävä tekiä ruskeiden resoreiden kanssa.

Miten te ihmiset saatte kuvista sellaisia, että värit olisivat mahdollisimman lähellä oikeaa? Olen kokeillut kunnon päivänvalossa, salaman kanssa ja ilman salamaa. Ja aina värit on jotenkin kummat. Vinkkejä otetaan vastaan! Meillä on käytössä Canonin järkkäri, mutta itse osaan käyttää lähinnä sitä automaattitoimintoa. Pitäisi varmaan opetella käyttämään kameraa paremmin, niin saisi parempia kuvia tekeleistä. Ja jotta ei tule kilometrin pituista postausta niin lopetan tähän ja päivitän mahdollisesti tuonne blogiin listan, missä on tekeillä olevia/tulossa olevia töitä.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Kiitos kun jätit kommenttisi blogiini, sitä kautta löysin tänne :)
    Todella hyviä, hoikan lapsen puolipotkareita on Pippi- merkkiset ribbimateriaalista tehdyt puolipotkarit :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpäs niitä kokeilla! Kiitos vinkista. Pippin ribbibodyt ovat nimittäin olleet todella hyvän mallisia meidän hoikalle poitsulle :)

    VastaaPoista