torstai 10. maaliskuuta 2011

Äiti, olen jumissa!

Veeti on evakkoreissun aikana oppinut hurjasti uusia juttuja, joita en ainakaan muista kotona vielä nähneeni. Ja reissuhan on kestänyt sen vajaat kaksi viikkoa nyt. Eli nopeasti tapahtuu kaikkea. Ensi viikolla Veeti on jo puoli vuotta! Mihin se aika on kadonnut? Ihan vasta lähdettiin tuulisena syyspäivänä laitokselta kotiin opettelemaan elämää uuden, pienen ihmisenalun kanssa. Nyt meillä kovasti touhutaan itsekseen jo lelujen kanssa lattialla. Osataan kääntyä selältä mahalleen ja mahalta selälleen. Jälkimmäinen vaatii kyllä vielä harjoittelua, että ei mentäisi ympäri niin vauhdilla, että pää kolahtaa maahan. Lisäksi pyllyä pusketaan pystyyn koko ajan. Ilmeisesti halu lähteä liikkeelle on kova, mutta fysiikka ei vielä ihan ole kehittynyt samalle tasolle. Tämän päivän aikana uutena juttuna on tullut se, että noustaan käsivarsien varaan ja samaan aikaan noustaan myös polvilleen. Eli melkeen konttausasentoon. Eikä Veeti osaa vielä edes ryömiä! Jospa se nyt ei vielä kuitenkaan ala konttailemaan.

Parin päivän ajan Veeti on onnistunut liikuttamaan itsensä keskeltä lattiaa seinän vieressä olevan sohvapöydän alle. Eli ilmeisesti sentti sentillä onnistuu ryömimään takaperin. Ja mihinkään muualle ei kyllä ole tarve peruuttaa kuin sinne pöydän alle, mistä ei osaa omin nokkinensa tulla pois. Sinne on ilmeisesti kiva jumittua ja sitten naureskellaan sieltä, että "Äitii, olen jumissa! Hae mut pois!". Uusi juttu tässä viime viikkojen aikana on se, että Veeti kurkottaa asioita kohti kahdella kädellä. Luultiin aluksi, että Veeti teki niin vain kun vei lempihiiren lähelle, mutta osoittautuikin, että niin tapahtui kaikkien lähelle vietävien esineiden kanssa. Omaa tahtoa on myös löytynyt ja leluista pidetään kovasti kiinni ja jos pitää laittaa lelu pois syömisen alta, voi tulla huuto. Kyllä se oma luonne näemmä sieltä pikkuhiljaa löytyy!

Harsopää Veeti muutaman päivän takaa. Isi taisi kiusata pientä ja laittaa hienon "huivin" päähän.

Täällä mummulassa Veeti on nukkunut myös edelleen tosi hyvin. Tänään neljän tunnin aamupäiväpäikkärit ja iltapäivällä vielä toiset tunnin unet! Ihan uskomattomia määriä. Neljän tunnin päikkäreiden aikana tein itselle tuommoisen raidallisen lötkispipon. Olisin ehkä halunnut vielä pidemmän, mutta päättelyn jälkeen en jaksanut enää alkaa purkamaan ja pidentämään. Mulla on ilmeisesti ongelma tehdä pipoista tarpeeksi pitkiä, kun tavallisen malliset pipotkin jää lyhyeksi aina.... Tässä oikein ihana au naturel kuva minusta pipo päässä! Tuli hetkellinen vaaleanpunainen kausi, kun päädyin tekemään kirjoneulelapaset harmaata ja vaaleanpunaisesta niin tulipas sitten pipo samaan sarjaan ja se keeppikin on tumman harmaa. Tosin voi olla, että keeppi on liian kuuma pidettäväksi näillä keleillä.


Malli: Oma
Lanka: Nalle ja Wool
Puikot: 4mm 
Silmukoita aloituksessa 108 (joka oli vähän liikaa...)

Tänään sain illalla vihdoin valmiiksi Veeti uuden keväthaalarin, kun Tutan nallehaalari kokoa 62cm alkaa jäädä pieneksi! Koko on 80cm, ilman lisättyjä saumanvaroja ja hihoihin ja lahkeisiin tein resorit, vaikka niitä ei ohjeessa ollut. Vuoritin myös tuon Eurokankaasta ostamani fleecen vaaleansinisellä trikoolla. Ohjeessa oli käytetty vain fleeceä. Hyvän näköinen tuli ja kasvunvaraa on resoreiden ansioista jonkin verran. Ainoastaan vetoketjun ompelu ekaa kertaa vaatteeseen tuotti hieman ongelmia ja jostain syystä vedättää hieman vinoon. Lisäksi tuo Eurokankaan vetoketju on mielestäni tosi huono laatuinen ja ei liiku yhtään sujuvasti vaan takkuaa, vaikka mitään ei ole välissä. Mutta pääasia, että se on vihdoin valmis! Huomenna pääsee sitten testaamaan sitä Veetin päälle, kun haalari valmistui sen verran myöhään, että pikkumies oli jo nukkumassa. Kuvassa vasemmalla näkyvissä resorit ja oikealla resorit taitettuna, että olisi sopivampi juuri nyt.


Ohje: Suuri käsityölehti 3/2009
Koko: 80cm ilman saumanvaroja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti