sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kuvankäsittelyä

Monissa blogeissa kuvat ovat ihanan selkeitä. Sellaisia, joista tausta on leikattu pois ja jäljelle on jätetty vain kuvattava asia, kuten vaate tai ihminen. Esimerkiksi Ruttu-nutussa kaikki kuvat on käsitelty näin. Tulee ihanan selkeää jälkeä ja itse asia pääsee paremmin esille. Kokeilin Photoshopilla poistaa tuosta Veetin kuvasta taustaa ensin lassoamalla ja sitten pyyhin kumilla reunoja. Ei tuo siltikään vielä ainakaan minua itseäni vakuuta. Näyttää kirjaimellisesti siltä, että olisin leikannut Veetin kuvasta ja liimannut valkoiselle paperille...

 Miten noista saisi paremman näköisiä? Jollain työkalulla varmasti saisi jotenkin "häivytettyä" noita reunoja, jotta eivät olisi niin terävän näköiset. Itse olen viimeksi käyttänyt photaria koulussa vuosia sitten ja silloinkin yhden ainoan kurssin verran. Eli taidot ovat melko ruosteessa, eivätkä työkalut tunnu tutulle. Jos en olisi laiska, niin kävisin varmasti tutoriaaleja läpi netissä ja opettelisin uudelleen tuon ohjelman salat. Saisi muokattua muutenkin parhaita kuvia. Onko kenelläkään vinkkejä antaa tuohon taustan poistamiseen, että tulos olisi fiksu?


EDIT: Tässä nyt kokeiltu pientä puolen minuutin kikkailua kuvaan. Vasemmalla siis alkuperäinen ja oikealla tuo, johon vähän kokeilin muokata muutaman kaverin ohjeen avulla. Pitää paneutua tähän jossain vaiheessa kunnolla. Mutta heti näyttää paremmalta, kun vähänkään on muokannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti