torstai 17. maaliskuuta 2011

Koukussa virkkaukseen


Meillä pysytään edelleen konttausasennossa ja tänään vähän samalla hytkyttiin edes takaisin ja välillä näytti niinkuin olisi yritetty ihan ilmaan hypätä. Tässä videona pieni pätkä Veetin uudesta taidosta. Veeti osaa myös taputella kädellä perässä kun itse taputtaa ensiksi. Aluksi luulin, että se vahingossa vaan samaan aikaan taputtelee, mutta kyllä se oikeastikin hoksasi toistaa perässä :) Isä ja poika vietti myös hetken laatuaikaa lattialla makoillen tässä iltaisella. Yllättäen taustalla pilkottaa mun lankakerä...Itse olen koukuttunut kutomisen sijasta virkkaukseen pitkästä aikaa. Ehkä osasyy oli nuo ihanat kirjat, joita kirjastosta lainasin. Eilen löysin pari kohtuullisen uutta opusta lisää! Se hyvä puoli on täällä pienen kylän kirjastossa, että sieltä saa melko hyvin lainattua uutuuksia kun lainaajakunta on kuitenkin suhteellisen pieni. Isoissa kirjastoissa joitakin teoksia saa jonottaa todella pitkiä aikoja. Ihan paras ohje oli noiden virkattujen muffinssien ohje. Tuli sitten kuusi kappaletta tehtyä niitä ja tänään piti hakea vielä kaupasta helmiä strösseleiksi. Saa nähdä mihin nuo päätyvät. Osa on vähän epämääräisen näköisiä vielä. Onnistuin virkkaamaan myös ensimmäisen sydämen, joka myös näyttää sydämeltä. Lisäksi tuunasin vähän  äidilleni tekemää kauppakassia ja virkkasin ja ompelin sen kylkeen muutaman virkatun kukan. Värimaailma kukkiin yritetty hakea kassissa olevista luumuista. En oikein tiedä, että sopiiko tuollaiseen kankaaseen virkatut koristeet, mutta teinpä sellaisen silti. Äiti kuitenkin kohteliaisuuttaan käyttää ainakin silloin kun me ollaan kylässä ;)


 Tekisi mieli myös virkata muutama arigurumi, sillä lainasin toisenkin ohjekirjan noihin pieniin pehmoleluihin. Ainakin yksi todella söpö nallen ohje löytyy, joten jospa kokeilisi vaikka sitä. Ei vaan meinaa hermo riittää usean osan tekemiseen erikseen, kun ne pitäisi sitten vielä ommella yhteen, mikä ei olekaan niin kiva homma enää. Lopussa vielä kirjoneulelapaset, jotka olen unohtanut kuvata! Näistä tuli aika kivat, vaikka tuntuikin alussa, että peukalo jää ihmeellisen alas. Nämä siis kaveriksi aikaisemmin tekemälleni harmaalle keepille sekä vaaleanpuna-harmaaraidalliselle pipolle.

4 kommenttia:

 1. ihania juttuja olet virkannut! sattumalta löysin mukavaan blogiisi ja jään kyllä seurailemaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Täältä ilmottautuu tausta lukija =) Olen seurannut blogiasi alusta asti, kun miehekkeesi siitä fbssä ilmoitti =) Piti käydä kurkkimassa ja koukkuun oon jäänyt. Ihanan inspiroiva blogi! Itsekin harrastan leipomista ja käsitöitä ja meillä on aika saman ikäiset poika vauvatkin =)
  Jatka samaa rataa

  VastaaPoista
 3. Kiitoksen kovasti positiivisesta palautteesta! Mukava kuulla, että blogissa on mielenkiintoisia juttua. Yritetään jatkaa samaa rataa :) Ja kiva kuulla kommentteja myös teiltä "taustalukijoilta".

  VastaaPoista