maanantai 16. marraskuuta 2020

Parhaat vuorilliset sadevaatteet

*sisältää mainoslinkkejä

 

Moni varmaan muistaakin, että meidän yksi välikauden luottoasuista on vuorellinen kurapuku! Se on ihan täydellinen just näille keleille kun maassa ei ole vielä lunta, mutta on koleaa ja kosteaa koko ajan. Ei tartte topata lapselle miljoonaa kerrosta kuorivaatteiden alle tai kuluttaa uusien toppahousujen polvia lumettomassa maassa jo nyt vain ostaakseen talven pakkasille uudet housut. Vuorellinen kura-asu on se, mistä myös hoitopaikan työntekijät kiittävät, kun ei tarvitse sulloa niitä kurahousuja siihen miljoonan vaatekerroksen päälle. Säästyy verta, hikeä ja kyyneleitä. Viime vuodet meillä on luotettu Kulingin* kura-pukuihin.

Pari edellistä vuotta Viialla oli tämä sama puku, mutta haalarina eli mallina Douglas*. Nyt sai itse valita ja valitsi kaksiosaisen Ottawan*. Viia on varmaan sen 116cm pitkä ja puvusta 110/116 menee nyt vielä syksyn ja housut ainakin vielä keväänkin. Näissä on ehkä hieman hassu mitoitus, kun lahkeet ovat todella pitkät suhteessa hihoihin. Jos sulla on pitkäselkäinen ja lyhytraajainen lapsi, niin suosittelen jotain muuta merkkiä ja mallia. Meidän hoikille pitkäjaloille nämä ovat olleet hyviä.


Kuvistakin näkee hyvin, että lahkeissa on vielä reilusti tilaa. Viia itse valitsi kuosin ja se oli kuulemma ihana kun näki sen, mutta kun piti ekaa kertaa pukea niin olikin kuulemma ruma ja kuuma. Viialla on aika vahva temperamentti ja joku ihana vaate saattaakin olla yks kaks kamala jota ei suostu pukemaan päälle. Onneksi kuitenkin muutti mielensä tästä puvusta ja nyt pitää sitä mieluusti kun on hoksannut, että se on kivan lämmin ja pitää hyvin kuivana.

Näissä plussaa siis se, että housuissa kurakangas jatkuu tuonne sisäpuolellekin, että ei heti se fleece imaise lahjetta märäksi jos vesi pääsee tuohon lahkeen suun kanssa kosketuksiin. Tää puku on ihan täydellinen myös kevään loskakeleihin kun mikään muu ei pysy tuntitolkulla kuivana kun maa on litimärkä. Meillä tätä on käytetty vielä muutamassa pakkasasteessa ja tarvittaessa myös villahaalarin kanssa jos on vaikka kova tuuli tai muuten erityisen kylmä keli.


Ompelin haalarin kaveriksi merinosta tuollaisen kivan kaksitupsuisen pipon. Tosin se oli heti ensimmäisen päivän jälkeen niin kurainen, että mietin taas, että miksi ikinä vaivaudun tekemään muita kuin mustia vaatteita...

Tässä pipokuvassa muuten meidän toinen lempparituote syksyyn ja talven leudoille keleille eli Reiman kevytuntuvatakki*. Meillä on ollut näitä kahdet vai kolmet eri väriset kun on tykätty näistä niin paljon. Näitä voi käyttää myös kesällä vaikka retkeillessä jos tarvitsee leiripaikalle vähän lämmikettä kun istuskellaan paikallaan. Nämä pakkautuu tosi pieneen tilaan! Malli on Fern ja poikien malli nimeltään Falk. Itse tykkään myös käyttää kevytuntuvaa joten mieluusti ostan niitä lapsillekin. Nämähän menevät tarvittaessa myös välikerroksena talvella ihan kuoritakin alla jos haluaa.

Onko teillä jotain tiettyjä vaatteita, joita ostatte aina vain seuraavassa koossa lapsille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti