tiistai 3. syyskuuta 2019

Merinoinen neuletakki sekä pipo ja syksyisiä kuvia

*sisältää mainoslinkin

Kävimme tyttöjen kanssa joku aika sitten merinovillaostoksilla Kärkkäisellä. Viia silitteli tätä okran väristä merinokangasta ja tuumasi, että haluaisi siitä neuletakin. Olin aika yllättynyt, että Viia ihastui noinkin murrettuun väriin kun yleensä kelpaa vain pinkki ja muut hempeämmät värit. Itse olen myös lämmennyt oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni näille murretuille syksyn sävyille, joten päätin sitten tehdä Viialle neuletakin tuosta okrasta kankaasta. Kaavaa neuleeseen ei ollut, joten saksin summassa tämän paitakaavaa käyttäen ja hieman helmaa pidentäen. Kiinnitykseksi laitoin vain kaksi nepparia yläosaan, että alaosa laskeutuisi kivasti. Etureunassa on käänteen sisällä tukikangasta, että merino ei repeydy kun neppareita aukoo.


Pipo on sellainen kokeilu kun halusin tehdä tällaisen käännepipon ja Adlibriksen * tilauksessani oli tätä herkullista poltettua oranssia mukana. Aika hauska myssy tästä tulikin, mutta meidän ulkovaatteet eivät oikein sovi tähän. Jos teiltä löytyisi koti tälle niin tämä sopii parhaiten ehkä 47-51 päähän ja hintaan 25e voisin posteineen tämän myydä tarvitsevalle. Olisi kiva, että tämä pääsisi käyttöön :)


Tuo Dropsin Big merino* on ihana lanka! Se ei kutita ja on pehmeä ihoa vasten. Lisäksi jos Adlibriksen* toimitukset ovat ilmaisia R-kioskille, niin raskii tilata pienemmänkin määrän kokeiluun tätä lankaa. Kärkkäiseltä saa muita Dropsin merinoita, mutta harmillisesti tätä paksuinta ei saa ja menee aina tilailuhommiksi.


Kivasti sopii näihin syksyn sävyihin nämä Metsolan uuden malliston leggarit. Kangas on ihanaa ribbineulosta, jota olen yrittänyt metsästää kankaanakin jossain kivassa sävyssä. Voisi tehdä lisääkin leggareita tytöille itse! Viia on 104cm pitkä ja näissä tuplakoon housuissa on jo hurja 110/116 koko Viialla päällä. Jalkaa kun riittää näillä meidän lapsilla.
Kuvissa näkyvä hame on tehty reilu vuosi sitten ja on sitä pituutta tainnut tulla Viiallekin, koska tässä ohjepostauksessa näkyy tuo sama hame ja se on pidemmän näköinen siinä :) Tämä pussimalli on musta vaan niin söpö ja aika helppo ommellakin!


Halusin käydä pihalla ottamassa neuleista kuvat, että värit toistuisivat mahdollisimman aitoina. Niinpä mentiin niinkin pitkälle kuin meidän takapihalle ottamaan näitä kuvia. Siinä on pieni pläntti metsää ja vähän heinikkoa myös. Mitä sitä turhaa lähteä merta edemmäs kalaan! :)Vähemmän on tullut nyt blogiin laitettuakaan mitään itse tehtyä. Ompelujumi on meinannut hieman vaivata, mutta ehkä se tän neuleen myötä taas aukesi. Aavalle pitäisi ainakin tehdä vielä viikonlopun synttäreille joku paita sinisen tyllihameen kaveriksi. Kankaiden yöstä tuli myös maltillisesti ostettua kaksi kangasta tytöille mekkokankaaksi talvea varten.


Hei vinkatkaapa jos jostain saa kauniita syksynsävyisiä kankaita, kuviollisiakin! Nappinjalla on kauniita yksivärisiä ainakin, mutta tuota ribbiä ainakin voisin haluta ostaa. Jos siis tiedät kaupan,  jossa hyvät ribbivalikoimat, niin paljasta se heti kommenttiboksiin!

4 kommenttia:

 1. Ihania ja ihanan värisiä! Olisin kiinnostunut ostamaan tuon pipon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pipo ehti valitettavasti mennä, mutta voin kyllä tehdä tilauksesta toisen mikäli sinua kiinnostaa :)

   Poista
 2. Onpa hyvänvärinen okra! Tulisi ihana itsellekin :) Onko Kärkkäisen merinovilla hyväntuntuista ja -laatuista? Oletko pessyt vielä paitaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää veikkaisin et tää on samaa mitä myy aika moni muukin suomalainen verkkokauppa. Olisiko orneulokseen. Meillä on ollut tästä vain pipoja ja niitä on vähemmän tietty pessyt, mutta minusta vaikuttaa hyvältä. Tosin en kyllä oo koskaan tainnut törmätä mitenkään erityisen huonoon merinoon :D

   Poista