keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Linnanmäen hattarakoulu

 *kaupallinen yhteistyö Linnanmäki

Aloitimme tämän vuoden kesälomareissumme Linnanmäeltä, mihin meillä oli etukäteen kaupallisen yhteistyön merkeissä varattu paikat hattarakouluun. Hattarakoulu osoittautuikin oivaksi valinnaksi, sillä saapuessamme Lintsille satoi vettä kaatamalla ja näytti, että veden tulo ei ihan heti siitä rauhottuisi. Emme siis päässeetkään laitteisiin kuten suunnittelimme, joten hattarakoulu sitten pelasti vähän sitä pettymystä, minkä sade aiheutti. Varsinkin kun hattaroita taiteiltiin kuivissa sisätiloissa.
Ennen koulutunnin alkua jokainen sai käydä pukemassa ylleen suojatakit sekä lasit. Näistähän lapset olivat innoissaan! Olihan nuo pienet lasten takit aika söpöjä näin äidinkin mielestä. Tuli mieleen jotkut pienet kemistit kun lapset töröttivät tuolla takeissaan ja laseissaan.

Suojavarusteiden pukemisen jälkeen vain pyllyt koulunpenkkiin ja kuuntelemaan ensin pieni opastus ja aloituspuhe hattarasta. Tiesittekö muuten, että hattaran keksi aikoinaan hammaslääkäri? Eipä olisi uskonut! On tainnut olla bisnesvainua kun on ensin syöttänyt porukalle hattaraa ja sitten rahastanut hampaiden korjaamisesta....
Paikka oli kuin pieni luokkahuone söpöine rekvisiittoineen. Lapsetkaan eivät ujostelleet yhtään, vaikka Viia nyt vähän möksötti että ei halua tehdä hattaraa. Eikä sitten tehnyt, mutta valmis hattara kyllä kelpasi!Ensin saatiin vähän opastusta ja mallia miten se hattara tehdään ja sitten jokainen sai käydä tekemässä itse hattaran itselleen.


Silmä tarkkana esimerkin seuraamista.
Hienosti saivat lapsetkni tehtyä hattarat, vaikka malliltaan eivät ihan täydellisiä olleetkaan. Vaikka hattara on erittäin makeaa, on siinä vain noin ruokalusikallinen sokeria! Se on aika vähän siihen nähden, että esimerkiksi lasillisessa appelsiinimehua voi olla neljä sokeripalaa. Ja jos vertaa karkkiin, niin tästä jää kaikki turhat säilöntäaineet pois. En silti väitä, että tämä terveellistä olisi :DJokaiselle maistui lopuksi hattarat ja kaupan päälle sai vielä todistukset hattarakoulun läpäisystä. Hattarakoulu löytyy Linnanmäeltä Shop Caramellin yhteydestä heti siitä sisäänkäynnin vierestä. Oiva paikka hetkeksi paeta vaikka pientä kuurosadetta, eikä hintakaan ole päätä huimaava. Mielestäni pelkkä hattara maksoi nelisen euroa huvipuistossa, joten kolme euroa lisää niin sai kaupan päälle kivan kokemuksen ja muiston lapsille.


Linnanmäen sisäänpääsy on ilmainen ja alueelta löytyy lukusia ilmaisia laitteita pienille lapsille. Jos ei vaikkapa osta ranneketta, olisi tämä kiva vaihtoehto tehdä samalla jotain erilaista. Me mentiin hattarakoulusta sealifeen, koska sade ei lakannut. Illalla kuitenkin selkeni, joten kävimme lasten kanssa kiertämässä ne ilmaiset laitteet. Ei viitsitty enää siinä vaiheessa iltaa maksaa rannekkeista, koska aikaa oli niin vähän aikaa.


Mun edellisestä Lintsikäynnistä on tooooodella pitkä aika ja mielestäni paikka näytti nykyisin oikein kivalta. Sellaiselta enemmän Kööpenhaminan Tivoli-tyyliseltä, eikä pelkältä huvipuistolta.  Uskoisin, että tuo olisi myös syksyllä nätti kaikkien valojen syttyessä. Ehkä me joku kesä päästään tuonne ihan huvittelemaankin lasten kanssa!


Onko joku teistä käynyt myös suorittamassa hattarakoulun perusopinnot?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti