lauantai 6. heinäkuuta 2019

Leikkimökissä

Ollaan laitettu pikkuhiljaa leikkimökkiä kesäkuntoon tässä loman aikana. Aiempina kesinä lapset ovat kantaneet aina mökin täyteen hiekkaa, mutta nyt on yritetty pitää hiekat hiekkiksellä ja leikkimökki sellaisena alueena, että siellä voisi liikkua ilman kenkiä. Uskoisin sen nyt paremmin onnistuvankin kun Viiakin on jo vähän vanhempi ja järkeä edes hitusen enemmän kuin viime vuonna. Vietiinkin mäkkiin tyttöjen vanha matto lattialle, että siinä olisi mukavampi kävellä kuin kylmällä lautalattialla. Vanhoja kuvia leikkimökistä  näet tästä viiden vuoden takaisesta postauksesta :)


Tehtiin tyttöjen kanssa leikkimökkiin pieni kauppa ja nyt ovatkin innokkaasti leikkineet kauppaleikkejä niin, että toinen on myyjä ja toinen on ostaja ja minäkin olen päässy ostamaan vaikka mitä kahvista kasvoveteen ja leivinjauheeseen.  Sisältä olen antanut tyhjiä ruoka- ja kosmetiikkapakkauksia kauppaan sitä mukaa kun niitä on tyhjentynyt.


Vielä tarvittaisiin jotain pieniä hyllyjä, että tavaroita saisi enemmän laitettua kauppaan. Nyt kaupassa on vain yksi hylly ja sama pieni Ikean lokerikko leikkikeittiöineen kuin silloin kun mökki saatiin pihalle. Tuohon expedit-lokerikkoon on vainliitutaulutarralla tuunattu pieni hella uuneineen. Lisätilaa kuitenkin tavaroille tarvittaisiin, niin saataisiin kauppaankin isompi valikoima ja tavarat olisi helpompi pitää paikoillaan, kun niille olisi enemmän tilaa.Kärkkäiseltä ostin muutamalla eurolla uusia leikkirahoja, koska edelliset ovat kärsineet kovasta kohtalosta ja niitä oli vain muutamia jäljellä. Sisältä vietiin mun vanhoja Marimekon pussukkalompakoita leikkimökkiin, niin on mihin ostaja laittaa rahat kauppareissulla.Kärkkäiseltä löydettiin myös pieni smoothiesetti, jossa on blenderi ja muovisia hedelmiä sekä mukit. Tuo oli puoleen hintaan ja sille jäi alle neljä euroa hintaa, joten ostin sen tytöille. Nyt kaupasta saa myös smoothieta ja mehuja ostosten lisäksi!Välillä tekevät tuolla koneella myös jätskiä.


Alunperin tuossa seinän vieressä oli mun vanhasta leikkimökistä pieni sohva. Sitä ei kuitenkaan kamalasti kukaan koskaan käyttänyt, niin se lähti meidän kavereiden leikkimökkiin ja säästin itselleni vain patjan. Patjankin leikkasin kahtia ja pienensin päällisen niihin sopiviksi. Facebookin roskalavalta sain ilmaiseksi läpinäkyvät verhot, joiden avulla tein pienen lukunurkkauksen. Tarkoitus olisi hommata vielä lisää tyynyjä tuonne, että niillä voisi istua sitten vaikka lattiallakin.


Roskalavalta löytyi myös pieni pöytä ja tuoli aiemman rikkoutuneen pöydän tilalle. Itse asiassa vanha oli tismalleen samanlainen, mutta mustanruskea. Tämä käykin väriltään paremmin tilaan :) Aika pienellä rahalla on siis saatu kivoja juttuja tehtyä mökkiin. Kannattaa tämmöisissä ehdottomasti hyödyntää jos omalla paikkakunnalla on joku tuollainen roskalavasysteemi, koska toisen roska on joskus toisen aarre!


Terotettiin sisältä kyniä tuollaiseen purkkiin ja tytöt veivät mukanaan vähän paperia sekä muutamia värityskirjoja, niin nyt pystyvät leikkimökissäkin piirtelemään. Ehkä meidän keittiönpöytä ei tästä lähtien aina ole täynnä kyniä ja kirjoja.... Kyllä nyt kelpaa tyttöjen leikkiä ja touhuta tuolla mökissä, kun on kivoja uusia juttuja. Veeti itse asiassa nukkui yhden yönkin leikkimökissä ystävänsä kanssa :) Ovi vaan ei mene kiinni kun saranan alta on puu haljennut ja se vaatisi korjausta, mutta viriteltiin tuo verho oven eteen, että kaikki sääsket eivät mene mökkiin syömään yöpyjiä.

Leikitäänkö teillä paljon leikkimökissä, jos sellainen löytyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti