keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Uusin Klompelompe, Talvikäpy-haalari sekä Muru-myssy

*Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta/
postaus sisältää mainoslinkkejä

Klompelompe taitaa olla sellainen kirjasarja, josta varmaan kaikki neulojat ovat joskus ainakin kuulleet puhuttavan. Itseltäni löytyy hyllystä jo ensimmäinen osa sekä nyt tämä uusin. Pitäisi melkein metsästää jonon jatkoksi se keskimmäinenkin vai onko näitä jo peräti neljä? Kirjaa saa ostettua kohtalaiseen hintaan ainakin Adlibrikseltä.


Olen tykännyt paljon tästä sarjasta, sillä kirjoissa on niin pieniä töitä kuin suuritöisempiäkin kuten aikuisten neuleita. On siis vara valita kun ohjeita on vauvasta vaariin. Aiemmista kirjoista olen tehnyt ainakin Kullanmuru-neuletakin , Peikkonen-myssyn sekä nämä lapaset.

Tässä uudessakin kirjassa on monta tekemisen arvoista neuletta ja ensimmäisenä puikoille otin ihana Talvikäpy-haalarin. Tämä on menossa lahjaksi ja aloittamisen aikaan en tiennyt lahjan saajan sukupuolta, joten haalarista tuli neutraalin harmaa.


Ohjeita on aika vaikea arvostella kokeneempana neulojana niin, että osaisiko aloittelija näillä ohjeilla vaikka tämän haalarin neuloa. Itsellä ei ollut tämän kanssa ongelmaa. Se mitä kaipaisin kirjaan, on kunkin käytetyn langan metrimäärä. Sitä ei ole, ainoastaan tiheys. Käytän yleensä eri lankaa kuin kirjassa, joten se metrimäärä kertoisi oikeastaan parhaiten, että onko ostamassa saman vahvuista lankaa.

Toki aloittelijan on helppo aloittaa noista helpoista vauvaneuleista ja siirtyä niistä sitten vaikeimpiin. Käytetyt lyhenteet on kuitenkin selitetty hyvin ja mukana on vinkkejä myös esimerkiksi youtube-videoista.


Tästä kirjasta voin antaa isot yläpeukut sen vuoksi, että ohjeiden silmukkamäärä täsmäsi tosi hyvin omaan käsialaani! Oma käsialan on aika löysä ja yleensä saan aikaiseksi liian isoja neuleita, jos en malta tehdä mallitilkkua. Nyt tein jopa liian pienen vauvamyssyn, kun otin ohjeiden mukaan pienimmän koon. Se mahtui venyttämällä 35cm Baby bornin päähän, mutta ei yhtään suurempaan! Eli voiskohan tästä päätellä, että koot ovat pienehköjä vai oletteko te tiukemman käsialan omaavat huomanneet tätä? Tämä haalari on tehty sillä pienimmällä koolla ja on kyllä juurikin sellainen 0-3kk haalari. Mutta toisaalta kiva, että talvivauvalla on jotain sopivan kokoista heti kun syntyy.


Hieman tein simppelimmän tästä haalarista kun toteutin tämän vain kahdella eri värillä alkuperäisen ohjeen sijaan. Eihän tuo kirjoneule ihan täydellistä edelleenkään ole, mutta kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen tähän joka tapauksessa. Ja koska haalarista tuli neutraali, tein kaveriksi vielä Muru-myssyn siinä toiseksi pienimmässä koossa. Jospa tämä menisi hetken aikaa, vaikka näyttää tämäkin koko ihan tosi pieneltä.


Sarjan ensimmäisessa kirjassa on samanlainen myssy erilaisella pintaneuleella ja tein sellaisen aikoinaan Viialle. Kuvan näet tästä postauksesta.  Samassa postauksessa on muuten hyvä vinkki lapsen sukkiin näin talven lähestyessä!


Olen ehtinyt jo kolmattakin neuletta aloittaa tästä kirjasta ja se on itselleni tämä ihana myssy! Toivottavasti siitä tulee sopiva. Noottia myös siitä, että esimerkiksi aikuisten pipon koot on merkitty kirjaimin eli S ja M jne. En tiedä yhtään onko oma pääni tuollaisessa koossa mikä. Mieluusti ottaisin sen senttimäärän minkä kokoiseen päähän pipo suunnilleen menee. Lasten pipoissakaan tai vaatteissa ylipäätään se ikä ei kerro oikeastaan mitään.


Tätä neuletta olen katsellut vähän sillä silmällä, että olisi ihana tehdä Viialle. En kuitenkaan tiedä, osaanko pitää lapsella sisällä neuletta. Tästä oli minusta muutenkin vähän huonot kuvat, eikä mallia oikein erota kuvasta, että millainen se on. Oletko jo mahdollisesti neulonut tämän ja ottanut kuvia? Kiinnostaisi nähdä :)


Kaikista söpöimmät neuleet kirjassa olivat ehdottomasti vauvan romperit, joita oli kaksi kappaletta. Tämmöinen olisi ihana neuloa, mutta ei taida oikein olla käyttäjää :)  Ainut itselle vieras osio oli kappale, jossa oli hieman kummallisiakin Folklore-vaatteita. Ne eivät iskeneet omituisine sukkineen ja liian hienoine tyyleineen. Kuvat kirjassa ovat kauniita ja teokset ovat hyvin samantyyliset keskenään eli tietää kyllä, että tämä on samaa sarjaa aiempien kanssa. Osa neuleista ehkä liiankin saman tyylisiä?


 Joko teiltä löytyy Klompelompeja? Tässäpä muuten myös mainio idea neulojalle pukinkonttiin :)

6 kommenttia:

 1. Pientä mitoitusta ovat ohjeet. Suosittelen valitsemaan kokoa suuremman mikä tarkoitus tulla valmiina! Taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei eli en siis kuvitellut! Mun käsialalle just passeli siis. Tein sen yhden aikuisten piponkin koolla S-M ja just sopiva mun 57-58cm päähän :D

   Poista
 2. Nämä kirjat on hienoja ja minultakin löytyvät.Olen neulonut kaksi pipoa vauvalle ja ovat todella pieni kokoisia.Muuten tosi ihania ohjeita,tulee kyllä tehtyä muutakin niistä kirjoista.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää aloitin tekemään muutaman tonttulakin keskosille <3

   Poista
 3. Mikä lanka sulla oli tuossa haalareissa. Tosi ihana <3

  VastaaPoista