torstai 18. lokakuuta 2018

Makkarin uusi ilme ja pehmeimmät Marimekon lakanat (+alekoodi niihin!)

 *sisältää mainoslinkkejä

Haaveilin pitkään Marimekon tasaraita-lakanoista trikoisena ja vihdoin kesällä ostin ne meille kirpparirahoilla. Olin kuullut näistä lakanoista niin paljon hehkutusta muilta ja voin todellakin siirtyä samaan kuoroon, sillä nämä ovat ihanat käytössä! Trikoo on lakanamateriaalina ihanan pehmeää ihoa vasten. Meillä on vain kolmet lakanat tähän suhteellisen uuteen, isompaan peittoomme ja niistä valikoituu käyttöön lähes aina nämä sekä Marimekon siirtolapuutarhat, jotka tosin ovat ihan normaalia puuvillaa.


Minullakin nämä odottivat hankintaa melko pitkään, koska onhan näillä aika suolainen hinta lakanoiksi. Toisaalta jos nämä ovat kestävät niin silloin ovat olleet hyvä sijoitus. Sitä paitsi nyt sattui juuri aamulla kilahtamaan puhelimeen viesti, että Elloksellä on nämä nyt -40% alessa! Pidä kiirettä, sillä näitä oli enää muutamia jäljellä! Suoraan lakanoihin pääset tästä. Jos alennus ei tule automaattisesti, käytä koodia 385547 ja se on voimassa vain huomiseen asti! Tämähän on loistava lahja suomalaista designia arvostavalle pukinkonttiin. Toki myös muut merkkituotteet ovat alessa, että voi ostella vaikkapa vaatteita eikä lakanoita :)

Lakanoiden lisäksi päivitettiin myös sängynpääty. Meillä on ollut aiemmin sängyssä pääty, jonka saimme parhaan ystäväni vanhemmilta lahjaksi kun ostimme ensimmäisen asuntomme. Se on ollut kovin tykätty ja itse asiassa se jatkoi elämäänsä mummulassa. Kuvia siitä näet vaikkapa tästä postauksesta. Samassa näkyy muuten myös ne Siirtolapuutarhalakanat, toinen lakanarakkauteni! Mielessäni siinsi kuitenkin ajatus siitä, että haluaisin mahdollisesti maalata tuota päätyseinää joskus tummemmaksi ja mielestäni tummempaan seinään sopisi paremmin valkoinen pääty.


Kesällä kävimme Ikealla ja ostimme Brimnes-sarjan päädyn. Samalla heivasimme vanhat yöpöydät myös äidilleni. Kätevästi pääsimme siis niistä kerralla eroon. Tuossa päädyssä on hieman säilytystilaa, joten sivuihin saa kätevästi kirjoja ja puhelimen sun muuta ja päälle vaikkapa lukulamput. Jospa tänä vuonna saisin jo vihdoin ne tyttöjenkin yksivuotiskuvat seinälle :D


Meillä on ollut ainakin vuoden käytössä vain yksi yövalo, koska joku lapsista rikkoi edellisen. Niinpä ostimme nekin niin molemmat saavat oman lukuvalon eikä tarvitse yhden lampun varassa lukea!
Nämä hauskat valaisimet bongasimme Kärkkäiseltä ja lamput myös. Näissä on ehkä hieman turhan kirkas valo, mutta vaihdan sitten seuraavat lamput vähän himmeämpiin. Tosin ei tämäkään kirkkaus haittaa, koska mies harvoin menee ennen mua nukkumaan ja itse nukun vaikka valot päällä!


Ikeasta ostin myös muutamaa kangasta ja ompelin toisesta olkkariin ja makkariin tämän kivan petroolin tyynyn. Muo vetoketjuttomat tyynyt on ihanan simppeli ommella. Otin itse asiassa vaihekuvatkin ompelusta, pitänee kaivaa ne esille niin saisin teillekin ohjeet jos vaikka innostutte ompelemaan!


Pienelläkin budjetilla saa vähän tuota ilmettä vaihdettua. Tuo pääty oli vielä jossain family-tarjouksessa Ikealla kun se ostettiin ja se maksoi muistakseni 70e. Tuohon sarjaan on myös kiva sänky, jossa on sängyn alla paljon säilytystilaa. Sitäkin me katsottiin, mutta ostettiin pelkkä pääty, koska säilytystilalle ei oikeastaan ole tarvetta vaatehuoneen ansioista.


Onko teillä käytössä trikoolakanoita? Mitä olette pitäneet? Saa myös vinkata jos muilla merkeillä on olemassa 220x240 kokoisia trikoolakanoita, jotka on todettu hyviksi :)

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on yhdet marimekon pussilakanat. Tosin puuvillaiset. Aivan ihanat ja kestäneet hyvin! Nyt haaveilen pellavalakanoista, olen kuullut kehuttavan niitäkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että myös nuo puuvillaiset kestää koska meilläkin on semmoiset! Ja pellavasta olen itsekin haaveillut, koska sitäkin kehutaan niin tekisi mieli testata :)

   Poista
 2. Kauniit on nämä MM
  :n lakanat!Vinkkaan Finlaysonin Pellavapussilakanoista (tupla pussilakana 100e) ja lakanoista.Aivan ihana materiaali käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tututustun! Olen kuullu pellavasta paljon hyvää! Pysyvätkö nämä hyvänä käytössä?

   Poista