maanantai 20. elokuuta 2018

Uudet Noshit sovituksessa

Meidän Noshin paketti saapui jo muutama päivä kutsujen jälkeen eli nopeaa toimintaa oli, taas kerran! Ehdittiin napata parit sovituskuvatkin tyttöjen uusista vaatteista. Pelkäsin ennen kutsuja, että Aavalle ei voi hetkeen ostaa mitään Noshilta, koska jää niin pahasti kokojen väliin. Aavalla kun on pituutta se vajaat 120cm ja 110/116 on selkeästi jo hihoista liian lyhyt. Vähän riskillä sitten otettiin kokoa suurempaa vaatetta, mutta ne olivatkin ihan sopivia.


Tämä Easy Ribbimekko onkin niin venyvää kangasta, että sopii varmaan aika monen kokoiselle käyttäjälle kivasti. Aavan vaatteet siis jo kokoa 122/128 ja pesun ja rummun jälkeen ei hihoissakaan ole yhtään liikaa pituutta. Menee varmasti juuri tämän talven, kuten olin ajatellutkin. Yläosakin istui kivasti, vaikka koko onkin normaalia isompi. Meillä on lapset tosi pitkäraajaisia, joten näissäkin vaatteissa jää ensimmäisenä lyhyeksi hihat, vaikka muuten vaate menisi vielä pitkään. Esimerkiksi Veeti on viime mittauksessa keväällä ollut muistaakseni jotain 134cm ja saman kokoinen paita (134/140) on jouduttu laittamaan kiertoon jo tovi sitten hihojen jäätyä lyhkäisiksi. Muuten paita menisi varmasti vielä ainakin vuoden! Seuraava koko on taas laihalle pojalle ihan liian suuri. Harmillista, sillä nämä ribbipaidat ovat olleet meidän lemppareita.



Tilasin myös Aavalle yhdet housut, jolla on Viia enemmän tilaa housuosastolla. Nämä ihanat Piiloleggarit ovat joustocollegea ja sopivat hyvin talveen kun ovat hieman paksummat kuin trikoo. Jospa ne myös kestäisivät paremmin. Minusta Noshin leggarit istuvat parhaiten tämmöiselle normaalivartaloiselle lapselle, eivät niinkään hoikalle. Koska Aavalle kaikki Noshin housut ovat olleet tosi hyvän mallisia!


Viia ihastui kutsuilla taskutunikaan kun sitä kokeiltiin päälle ja sen ostinkin sitten. Viia olisi tosin jo kutsuilla halunnut jättää mallikappaleen päälleen. Viia on ollut kesäkuussa muistaakseni 97cm pitkä ja mekon koko on 98/104cm, joka näyttää olevan ihan nappi kokoinen. Hihoissa on hieman kasvunvaraa, joten menee varmaan koko talven tämäkin. Tilasin itselleni kankaana sitä saman sävyistä kukintoa mitä nuo taskun tehosteet ovat ja jos sitä jää, niin taidan tehdä tämän kaveriksi siitä myös leggarit Viialle.


 Pituuttakin tässä on sopivasti, niin menee kivasti leggareiden sekä sukkahousujen kanssa.


Tänään tuli surullinen uutinen Noshilta, kun lopettavat kangasmyynnin huomenna kokonaan! Kuulemma liian vähäinen kysyntä, mutta itse epäilen että työ leikkuineen jättää katteen niin pieneksi, että mieluummin sitten teettävät vain valmisvaatteita. Harmittaa tosi paljon, koska olen käyttänyt Noshin kankaita tosi kauan ompeluissa ja ne ovat melkein ainuita, joista tietää etukäteen että kestävät kaikki pesut. Ehkä joutuu vielä huomenna tekemään täydennystilauksen ennen kuin verkkokauppa menee kiinni :) Ja pitää etsiä uusi luottokauppa kankaiden tilaamiseen!

8 kommenttia:

  1. Kiva tuo raidallinen mekko. Voisin tilata meillekin. Miksiköhän vastaavasta kankaasta tehdyssä t-paidassa on kokoja vain 134/140 saakka? Meillä äsken 8-v täyttänyt poika on jo yli 140 cm ja hänelle on todella haastavaa löytää muuta kuin ketjuliike/urheilumerkkkien vaatteita, joissa laatu on usein heikkoa. Luulisi, että tuo raitakuosi ei ainakaan ole liian lapsellinen isommillekaan. Oma lapseni ei ole edes luokkansa pisimpiä ja saisi kyllä tuon ikäinen vielä mahtua kotimaisiinkin lastenvaatteisiin:),

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa Noshille palautetta, tuo ei kyllä tosiaan ole liian lapsellinen! Nuo ribbipaidat ovat kyllä olleet kivoja ja mukavan tuntoisia pitää. Meillä onneksi tuo vanhin lapsi ei ole tajunnut edes haluta urkkaliikkeiden vaatteita eikä kyllä tiedä mitään merkkejäkään vaan pukee vielä mielellään äitinkin tekemät vaatteet niin vähän helpottaa ja saa laadukasta :D

      Poista
  2. Moikka!
    Jos paidat jäävät pelkästään hihoista lyjyeksi niin miksi et ompelevaisena ihmisenä lisää niihin resorit hihansuihin? Tuollaisiin nopea laittaa joissa ei ole resoria valmiiksi.

    Itku meinas tulla ku kuulin noshin lopettavan kangasmyynnin.
    mistä nyt tehdään itselle housut kun kaikki tähän mennessä on noshin farkkucollegesta ommeltu? Enkä edes kerenny saada sitä yhtään aamulla! Harmittaa niin vietävästi!

    Ihanaa syksyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska yksivärisiin löytyy tooosi harvoin oikean sävyistä resoria enkä kestä väärää väriä :D Tai jos tekee kuviollisesta ja sitä löytyykin kaapista niin paitaa on pidetty ja pesty vuosi ja toinen on pakasta vedettyä niin nekin erottuu ärsyttävästi :D Oon liian esteetikko näissä asioissa näemmä.

      Ehdin saada jotain kankaita, mutta multakin katos korista farkkucolleget ja pari muuta. Ärsyttää kun jäin odottamaan että edustaja tekee tilauksen kun halusin tukea yrittäjää ja sit jäi saamatta sen vuoksi :/ Ihanaa syksyä sinnekin!

      Poista
  3. Samaa mieltä Noshin vaatteita, sopivat just normaalivartaloisille parhaiten. Miun molemmat tytöt on sellasta lihaksikasta mallia, 9-vuotias käyttää 146/152 kokoa ja 4-vuotiaan kanssa ollaan siirtymässä just 110/116 kokoon. Miutakin harmitti vietävästi tuo kangasmyynnin loppuminen, ehditkö sie saada alesta mitään? Iltapäivällä oli jo melkein kaikki loppu. Onneks Noshin kankaita on tullu hamstrattua vuosien varrella, ei ne ole heti kangaskaapista loppumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin saada muutamia perus yksivärisiä mitä mietin, mutta harmittaa kun sitä palapeliä en saanut roosana :( Olin heti seiskalta mutta tosiaan laitoin edustajalle sen ostoskorin ja kun odottelin niin olivat kadonneet korista. En tajunnut että se ei ole varaava.

      Musta on hassua kun tosi monesti porukka suosittelee hoikalle lapselle Noshin housuja ja meillä ei oo esi pojalla pysynyt niistä jalassa kuin nuo uudet Trackit ja tosiaan parhaiten menee tuolle perheen ainoalle normivartaloiselle :D

      Poista
  4. Tää kangasmyynnin lopetus oli kyllä tosi harmittava juttu minustakin! Varsinkin kun harvoin on naistenvaatteet sopineet itselleni, enemmän on tullut heidän kankaista ommeltua kuin valmisvaatteina ostettua. Pojille on myös valikoima välillä hiukan tylsänpuoleinen, niin olen itse näitä hänellekin ommellut.
    Kieltämättä viime aikoina on ollut muutama niin hurja kuosi, että olen hieman ihmetellyt meneekö ne kaupaksi, mutta kaipa niillekin on kannattajansa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todellakin :( Olisivat jatkaneet edes niillä peruskankailla ei farkkujc:llä, yksivärisillä jne tai vai muuten vaan pienemmällä valikoimalla kun nythän se oli aika iso.

      Poista