torstai 9. elokuuta 2018

Syksyn uudet Noshit!

Vietettiin eilen meillä taas jo perinteeksi muodostuneita Nosh-kutsuja. En edes muista kuinka monennet kutsut nämä jo olivat! Olen yleensä pitänyt yhdet keväällä ja yhdet syksyllä. Aina uuden malliston ilmestyessä ja nytkin sattuman kaupalla sain tämän julkkaripäivän, kun naapuri perui kutsut. Alun perin kutsuni olivat vasta ensi viikolla.Aluksi näytti siltä, että kukaan ei pääse paikalle ja varmasti tämän päiväinen koulujen alkaminenkin karsi väkeä. Onneksi viime tingan osallistujia tuli sen verran, että meitä olikin loppupeleissä kymmenkunta ja pelkäsin jo, että kakku loppuu kesken! Vaan juuri sopivasti oli mitoitettu sillä mies söi iltapalaksi viimeisen palan.


En ollut nähnyt noita lastenvaateuutuuksiakaan, jotka muutamia viikkoja sitten ilmestyivät, joten kaikki oli itselle melkein uutta! Ihania uusia värejä oli tullut vaatteisiin, varsinkin nuo violetin erisävyt sytyttivät. Tai lappapuuro kai tuo yksi eniten oli. Toki mallistossa on aina niitäkin vaatteita tai kuoseja, jotka eivät iske yhtään, mutta onneksi kivojakin löytöjä tuli! Pisara-tunika olisi yksi lempparivaatteni, jos sen helma olisi vähän pidempi! Se kutistuu sen verran pesussa, että pitkäjalkaisena ihmisenä se tahtoo jäädä himpun liian lyhyeksi omaan makuun leggareiden kanssa pidettäväksi. Tai kotona pidän, mutta töihin haluaisin himpun pidemmän :)
Aavalle tilasin nämä ihanat leggarit testiin. Aava jää vähän ikävästi kahden koon väliin kun pituutta on 116cm noin ja 110/116 ei riitä pituudesta enää. 122/128 taas puolestaan voi olla tosi iso. Mutta sovittamallahan sen näkee, että mikä on näiden housujen  kohtalo. Sattuisko teillä olemaan saman kokoista lasta joka käyttää Noshista tuota kokoa? Joko se on pidettävissä?


Tämän ihanan ribbimekon tilasin myös, tästä koko 122/128 oli oikein hyvä. Mutta mietin, että onko näissä Nosheissa aika lyhyet hihat? Tuossakaan koossa ei kamalasti ollut ylimääräistä hihoissa. Toki meillä on pitkäkätiset lapsetkin, mutta Veetillekään ei enää 130cm pitkänä riittänyt hihat ribbipaidassa koossa 134/140.


Viialle tilasin tämän taskumekon ja Viia olisi halunnut jättää sen heti päälle :) Viia oli kesäkuussa 97cm pitkä ja tämä oli kokoa 98/104cm ja oli oikein sopiva.


Lisäänpä vinkin tähän erittäin hoikan lapsen housuista! Veeti on noin 134cm pitkä ja painaa alle 25kg ja on mallia tikku. Meillä on ainoastaan Name itin collareita, koska niissä on nappikuminauha. Ystävän luona viimeksi kutsuillessani tilasin nämä Track-housut Veetille koossa 134/140 ja ne pysyvät päällä! Ovat muutenkin tosi ihon myötäiset, joten jos kaipaatte tosi kapoisia housuja niin tässä on. Kokeiltiin eilen Veetille vähän vastaavia Rock-housuja ja niissä vyötärö oli puolestaan ihan liian iso.
Itselle tilasin tämän Cleo-paidan joka ei tuotekuvassa kyllä näytä minusta yhtään miltään, mutta oli päällä tosi kiva!


Toiseksi vaatteeksi otin tämän Duster-neuletakin. Tästä pitää katsoa että pidänkö vai enkö, kutsuilla sovitin sitä vihreää ja otin mustan kokeeksi kotiin.


Tätä ihanaa kangasta tilasin myös, koska tästä ei ollut vaatetta mieluisassa mallissa. Ajattelin tehdä itselle tunikan ja tytöille jotain kivaa lopusta.


Koska vierasmäärän piti olla pieni, en jaksanut kamalasti käyttää aikaa leipomiseen muutamalle ihmiselle niin päädyin tekemään pavlovan, joka on aina hyvä valinta lämpimänä kesäpäivänä.


Väliin laitoin kermavaahtoa sitruunarahkalla ja päälle ja väliin pensasmustikoista, mansikoita sekä vaahtokarkkeja. Lisäksi meillä oli myös keksejä, suolaisia- ja makeita poppareita sekä patonkia tuorejuuston kanssa.

Nämä kotikutsut on kyllä niin mun mieleen! Inhoan käydä vaatekaupassa niin on huippua, että joku tuo vaatteet meille kotiin ja saan omassa makkarissa niitä rauhassa sovitella vielä hyvässä seurassa! :)

Löytyikö uudesta mallistosta teille jotain suosikkeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti