tiistai 7. elokuuta 2018

Neuleita lähestyvään syksyyn

Tämä kesä on kyllä ollut valehtelematta varmaan paras kesä ikinä ainakin ilmojen puolesta! Ollaan niin nautittu kun on oikeasti saanut kulkea kesävaatteilla eikä tarvi pukea välikausivaatteita heinäkuussa. Asiaa ehkä auttaa se, että meillä on ilmalämpöpumppu ja sisällä on koko ajan viileää, joten ollaan saatu nukuttua hyvin eikä sisällä ole yhtään kuuma. Piti yksi aamu ottaa kuva, kun Veeti katseli piirrettyjä vilttiin kääriytyneenä kun oli kuulema niin kuuma.


Lähestyvä syksy on saanut minut kuitenkin tarttumaan puikkoihin ja olen tikutellut iltaisin telkkaria katsoessani neuleita tytöille. Viian neule valmistui jo toukokuussa   ja silloin siitä julkaisinkin vähän esimakua. Kesällä sain vihdoin ostettua tuohon napit ja laitettua ne paikoilleen. Aavalle tein tämän neuleen ihan vasta. Bongasin instassa ihanan neulekuvan ja yritin etsiä vastaavaa ohjetta tällaiseen lasten pitkään neuletakkiin. Olen aika onneton soveltamaan, eikä käsialani useinkaan sovi yhteen ohjeiden suositussilmukkamäärien kanssa. Löysin tämän ohjeen ja teistä lukijoistakin joku sen minulle kaivoi ja koska se oli lähinnä sitä mitä ajattelin, niin tein neuleen tämän pohjalta.


Otin malliksi Aavan hupparin, josta mitoin leveyden ja hihojen pituuden. Silmukkamäärä täsmäsi tuossa neuleessa ja pystyin tehdä ohjeen mukaan. Ohjeessa oli joitakin kohtia, joita ei oltu oikein selvennetty, joten piti soveltaa. Lankana tässä on Dropsin air, joka oli mukavan nopea kudottava ja pehmeä päällä. Puikkokoko taisi olla 5,5mm mikäli en ihan väärin muista. Pitäisi aina laittaa kaikki tiedot heti ylös! Lankaa meni himpun yli kolme kerää. Neljännen jouduin ostamaan ihan muutamia senttejä ennen takin loppua. Päädyin sitten tekemään tähän myös taskut, kerta sitä lankaa oli ylimäääräistä :) Lopusta langasta tein vielä pehmeän kierrepannan.


Aava oli tyytyväinen takkiinsa mikä on tietenkin pääasia. Ajattelin, että tätä voi pitää syksyllä nyt viilenevillä ilmoilla kauppareissuilla ja miksipä ei talvella ihan muuten vaan, jos tämän saa sullottua toppahousuihin!


Neuletakki innostus  lähti alunperin tästä Viian takin mallista. Näin saman takin vauvakoossa Facebookin eräässä ryhmässä ja kysäisin mallin nimeä. Malli on Garter leaves jacket ja ostin sen itselleni Ravelryn kautta. Tässäkin ohjeessa oli minusta jonkin verran kohtia, joita en oikein tajunnut, mutta kyllä siitä silti takki tuli! Jotenkin ohjeiden lukeminen on mulle aina vaikeaa enkä millään meinaa tajuta kirjoitettuna sellaista, mikä sitten oikeasti onkin todella yksinkertaista kun vain tekee.


Lankana tässä on Dropsin merino extra fine, mikä on yksi kaikkien aikojen lankasuosikkini. Ennen tilasin aina Adlibrikseltä, koska sieltä saa tilauksen ilmaisilla posteilla, mutta nyt tätä oli näemmä tullut Kärkkäisenkin valikoimaan uudestaan monen vuoden jälkeen, joten ei tarvitse enää odotella postin kulkua. En suostu tekemään mitään ihoa vasten tulevia vaatteita enää Novitan langoista, koska heidän merinovillansakin on paljon karheampaa kuin nämä.





Koska Viia on niin hoikka, tein tämän muistaakseni parivuotiaan koossa ja otin pituuden isommasta koosta, koska halusin että ei ole ihan vyötärömittainen. Tein muka hihoistakin niin reilut, että niihin voi laittaa ohjeen mukaiset napit hihoihin ja taitteet, mutta ei taida pituus riittää! Ainut mitä olisin ehkä muuttanut tähän näin jälkikäteen on tuo nappien määrä! Olisi kannattanut ehkä tehdä vähän ohjetta vähemmän napinläpiä, vaika ei noissa nyt kauaa mene napittaessa, mutta Viia ei kyllä saa itse varmasti noita kaikkia kiinni ja varsinkaan oikeasta kohtaa!




Kokeilin myös tehdä näitä kierrepantoja neuloen, trikoisia kun on tullut ommeltua jo melko monta! Näitäkin saa tilata minulta, lankana pehmeä merinovilla tai vaikkapa tuo Dropsin Air, joka on pörröisempi ja myös unelman pehmyt! Hinta näille 20e sis postituksen ja saa myös aikuisten koossa.  Koot ovat hyvin joustavat, joten tässäkin tytöillä sama koko päässä ja menee ainakin 49-52cm päihin ja varmasti vielä pari senttiä isompaan.


Nämä kuvien pannat ovat myös myynnissä, jos kiinnostus heräsi. Kauniissa syksyn sävyissä tietenkin! En itse ole yleensä keltaisen ystävä, mutta tämä keltainen oli jotenkin kaunis ja ehkä pitää Viiallekin jättää tuollainen keltainen panta kun se sopii kivasti tuon neuletakin kanssa.



Kaapista löytyneistä jämälangoista neuloin vielä pari pipoa. Toinen on Aavalle tällainen harmaa-valkoinen ja Veetille tein samanlaisen, mutta tummaharmaa-vaaleanharmaa-yhdistelmällä. Näissä lankana on Dropsin Cloud, joka on oikeastaan sama lanka kuin tuo Air, mutta minusta paksumpaa ja kivempaa käyttää esim pipoissa. Harmittaa, että se ilmeisesti on poistunut valikoimasta.


Tämän valtavan kuivuuden takia meidän pihalla on jo syksy käynnissä, kun lehdet ovat kuivuuttaan menneet ihan keltaisiksi ja tippuneet maahan. Siksipä kuvattiinkin eilen näitä syysvaatteita kun oli vähän viileämpi ilma ja kuvasmaisema valmiiksi syksyinen. Loppuviikolle on kuitenkin luvattu ainakin vielä helteitä ja me otetaan ne innolla vastaan! Suomessa on ihan tarpeeksi pitkä ja kylmä koko muu vuosi, niin aion kerrankin nauttia siitä, että ei palele :) Oletko sinä neulonut jotain viime aikoina? Pistähän linkkiä kommenttiboksiin niin pääsee muutkin minä mukaan lukien hakemaan inspiraatiota! Nyt ois nimittäin käsityön mentävä rako itsellä kun nämä on saatu valmiiksi.



21 kommenttia:

  1. Oih, ilmanlämpöpumppu on meilläkin listalla ja heti ennen ensi kesää!! On ihana nautiskella helteistä ulkona, mutta sisällä niitä pitäisi päästä pakoon:)
    Suloiset neuletakit olet tyttärille neulonut ja nuo värisävytkin ovat kauniit, sopien syksyyn:) Mutta hei, vielä mennään kesäkuteilla, vaikka kohta neuletakeille on tarvetta:)

    VastaaPoista
  2. Ihania neuleita kauniissa väreissä! Ja nuo kirkkaat silmäparit, ihania tyttöjä! :)

    VastaaPoista
  3. Siis niin ihania! Tuollainen villatakki olisi tarpeen meidänkin neidillä 😍

    VastaaPoista
  4. Voi miten suloiset setit! :) Ihania.

    VastaaPoista
  5. Minä haluaisin itselleni pannan. Tuo on just sitä mallia mitä olen haeskellut, mutta hyppysissä ei pysy kuin virkkuukoukku.
    Mitä värejä sinulta löytyy?
    Mari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voitko laittaa mulle vaikka spostia nauravanappi@gmail.com tai viestin facebookissa jos olet siellä? :) Löytyy tällä samalla nimellä sieläkin niin voin laittaa sulle kuvaa langoista!

      Poista
  6. Ihania neuleita! Kyllä nyt tyttöjen kelpaa ulkoilla syksyisemmissäkin keleissä! Itselle sään viileneminen on helpotus, kun meillä sisälämpötilakin ollut sen +28°C 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onneksi ilmalämpöpumppu niin sisällä mukava 23 koko ajan :D Eli oisin voinut vielä ottaa vähän helteitä :D

      Poista
  7. Oletpa ollut ahkera! Nyt on tytöillä upeat neuleet syksyksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen itsekin kuinka ahkera :D Yleensä kaikki sukkaa isommat (ja myös ne välillä) jää kesken...

      Poista
  8. Kauniit neuleet. Itsekkin alkanut penkoa lankavarastoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä kamala neuloosi päällä, mutta kun tekisi mieli myös ommella ja pitäisi varmaan vähän liikkuakin :D

      Poista
  9. Voi kuinka ihanat takit tyttösillä. Ja joo, ilmalämpöpumppu oli korvaamaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sen alla kelpaa neuloa vaikka ulkona olisi +32 astetta :D

      Poista
  10. Ohoh! Mulla ei näillä helteillä ole mikään neulotuttanut. Hienoja töitä oot tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän se sopivasti viilenee, niin alkaa taas neulotuttamaan ;)

      Poista
  11. Neuloosi on ihan ihana tauti! Ja parasta on, että sitä voi tehdä niin kotona illalla lasten mentyä nukkumaankin, kuin myös vaikka jossain seminaarissa. Auttaa kuuntelemaankin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ja jos on kesken helppo neule niin voi ihan muutamaksi minuutiksi ottaa käteen ja neuloa ja taas palata takaisin sen pariin kun on aikaa.

      Poista
  12. Sievät tytöt ja takit! Miekin neuloin joskus lapselle liivin jossa oli ihan liikaa nappeja, sitä puetaan ja riisutaan nyt nappeja avaamatta, eli kuin villapaitaa :D

    VastaaPoista