maanantai 26. helmikuuta 2018

Neulottuja vauvamyssyjä ja yksi aikuistenkin

 Erilaisten vauvamyssyjen neulominen on koukuttavaa puuhaa. Saa nopeasti valmista ja lopputulos on yleensä (ei aina!) suloinen. Olen tehnyt tilauksestakin aika monta näitä perinteisen mallista myssyä ja niiden neulominen on helppoa esimerkiksi televisiota katsellessa, koska ei vaadi muuta kuin sen, että pysyy mukana kerroksissa. Tähän versioon tein ensimmäistä kertaa itse tupsun kierrätetystä tekoturkiksesta ja tuli oikein kiva! Mistähän saisi tällaisia elävämmän näköisiä tupsuja tilattua?

Tämä alla oleva on neulottu Dropsin Baby merino * langasta, värinä kanerva. Tämä on ohuehkoa merinovillaa, mutta varmasti lämmittää vaikkapa merinovillaisen kypärämyssyn kanssa ja menee sitten myös pidemmälle kevääseen olematta kuuma. Tämä olisi vielä vapaana, koko n. 38-42cm ja hintaa 29e sisältäen postikulut. Hihkaiset kommenttikenttää, jos juuri sinulla olisi tarvetta! Näitä saa myös tilattua minulta!


Joskus viime vuoden puolella kokeilin myös tällaista erilaista neulemallia. Tähän ehkä ohuempi lanka olisi ollut parempi valinta ja ehkä pitäisi miettiä nuo kavennukset jotenkin toisin, koska nyt ne erottuvat minusta liian selvästi. Tämän koko on n. 35-39cm ja tämä voisi lähteä halvalla uuteen kotiin, jos joku haluaa lunastaa tällaisen testiversion itselleen. Lankana hieman paksumpi merino, joka ei kutita!


Tämä kolmas neulemyssy on myös Dropsin merino extra fine lankaa eli samaa kuin tuo edellinen. Jonkin verran paksumpi kuin baby merino, mutta yhtä pehmeä. Tästä tuli taas hieman isompi mitä ajattelin, koska oma käsialani on niin löysä ja jos katson suuntaa antavia silmukkamääriä työhön, niin yleensä lopputulos mahtuu omaan päähäni.


Viimeisen nallepipon neuloin ystävän vauvalle, joka syntyi joku aika sitten. Tämä on tuota ohuempaa baby merinoa, mutta on vuoritettu vielä merinovillalla, että on varmasti lämmin pakkaskuun vauvalle. Mallina kätevästi tyttöjen nukke, jonka pää on aika lailla samankokoinen kuin vastasyntyneen vauvan eli n.35cm.


Pääseepähän heti käyttöön ja menee varmaan kuitenkin hetken aikaa, koska niin neule kuin merinovillakangas joustavat hyvin.


Viimeinen pipo ei ole vauvalle vaan minulle itselleni. Löysin kivan palmikon ohjeen jostain Pinterestin syövereistä ja tein sillä itselleni pipon. Lanka on kaksinkertaista Dropsin Alpacaa* 
ja varmasti lämmin. Kaupassa sävy oli minusta enemmän viininpunainen ja livenä se taittaa kuitenkin sellaiseen ruosteenpunaiseen niin vähän epäilyttää, että osaanko tuota väriä käyttää. No aika näyttää ja jos ei tunnu omalta niin pitää pistä myyntiin tai lahjoittaa eteenpäin.


*sis mainoslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti