maanantai 25. syyskuuta 2017

Syksyn värejä

Syksy on vuodenaikana melkeinpä lempparini heti kesän (sellaisen lämpimän kesän!) jälkeen. Syksyllä on ihana nauttia luonnosta ja retkeillä kun ilma ei vielä ole liian kylmä. Ja alkusyksystä eivät vielä hirvikärpäsetkään ole rieasana! Tämä syksy on ehkä ollut poikkeuksellisen (?) sateinen, koska tuntuu, että on satanut ihan joka päivä. Siksipä varmaan ei ole tullut pihalla paljoa oltua eikä retkiäkään ole tälle syksylle vielä tehty.


Viikonlopulle luvattiin lämmintä ja aurinkoista, mutta vasta sunnuntaina iltapäivällä alkoi aurinko pilkistellä ja lämpötila kohosi viiteentoista. Mies lähti lopettelemaan frisbeegolfkautta Rukalle, joten oltiin lasten kanssa päinemme kotona. Perjantaina Veeti meni ensimmäistä kertaa englanninkielen kielikylpyyn! Löydettiin siis vihdoin harrastus, joka ei sisällä yhtään liikuntaa! Ja tässä harrastuksessahan on vain hyviä puolia. Veeti tykkää siitä, samalla oppii hyödyllistä englantia ja hintaakin oli vain 21e loppuvuodelta. Kyseessä on siis kansalaisopiston kurssi, joka on aina perjantaisin ja kestää 45min. Ensimmäisellä kerralla oli kuulemma ollut vain sellaisia sanoja, jotka Veeti jo osasi :D


Me käytiin sillä välin tyttöjen kanssa kirjastossa lainaamassa uusia iltasatukirjoja ja Veetille vähän lukemista lisää. Sopivasti jäi aikaa kirjastossa olemiseen ja ehdittiin hyvin hakea Veeti matkalla kotiin. Tulevaisuudessa Veeti varmaan menee sitten pyörällä, koska tuonne kurssille on aika näppärä matka ja melko turvallinenkin kun ei tarvitse juurikaan isoja teitä ylitellä.


Lauantaina aamupäivä hurahti nopeasti kun puistoiltiin pitkästä aikaa hieman kotipuistoa kauempana ystävien kanssa. Muutama tunti meni kuin siivillä, mutta lopulta oli pakko lähteä kotiin, koska tuuli oli niin kylmä, että itsellekin tuli jo vilu. Viiallahan on ollut jo viikon kuorihaalarin alla Popin windfleece, koska palelee niin helposti.


Kun mies on pois kotoa, on pakko yrittää saada mahdutettua jotain liikuntaa arkeen lasten kanssa, kun salille tai juoksemaan ei oikein pääse. Perjantaina teinkin illalla vatsalihastreenin kun lapset lukivat kirjoja omassa huoneessaan ennen nukkumaan menoa ja Viia taisi olla jo unilla. Hyötyliikunnan muodossa kannoin myös puita meidän uuteen puuliiteriin ja tunti menikin siinä puuhassa. Eiköhän tuo käsitreenistä mene kun kantaa puita tontin toiselta laidalta toiselle!


Lauantaina käytiin sitten tyttöjen päikkäreiden jälkeen lenkillä, Viia rattaissa ja Aava potkupyörällä. Matkaa kertyi seitsemän kilometriä eli ihan hyvä lenkki! Matkalla poikettiin arboretumiin, missä tytöt halusivat kerätä mukaan kotiin vaahteranlehtiä.Puistoon pysähtyminen olikin ihan hyvä idea, niin Viia pääsi vähän jaloittelemaan ja Aava puolestaan keräämään vähän voimia kotimatkaa varten. Reippaasti tuo potkuttelikin! Pidemmille matkoille olen käskenyt ottaa vielä potkupyörän, koska sillä on selvästi kevyempi mennä pitkää matkaa kuin sillä tavallisella pyörällä, joka on painoltaan selvästi raskaampi.


Ilta olikin jännä kun ekaa kertaa Veetin kaveri pyysi päästä meille yökylään ja minä tietenkin lupasin. On tuosta naapurista, joten kotiakin pääsee tarvittaessa :) Kyllä oli Veeti täpinöissään kun kaverin kotoa laittoi viestiä, että heidän äiti oli luvannut, jos meille sopii. Eivät sielläkään kuulemma olleet malttaneet paikoillaan pysyä kun olivat niin innoissaan. Lapsille olin jo aiemmin luvannut leffaillan, joten pääsi naapurikin katsomaan meidän lasten kanssa elokuvaa herkkujen kera.


Meillä ei lapsilla olekaan vielä aiemmin ollut ketään kaveria yökylässä, ainoastaan serkkuja!Yökyläily meni hyvin ja kymmenen maissa malttoivat hiljentyä tuolla Veetin huoneessa. Sunnuntaina ehdittiinkin sitten käydä tyttöjen kanssa vielä "keijumetsässä aamulla", siltä reissulta edellisen postauksen kuvat! Harrastettiin myös hyötyliikuntaa ja käytiin pyöräkärryn kanssa Kärkkäisellä ja ruokakaupassa. Illalla saatiin sitten isikin takaisin kotiin. Tänään ilta menikin siinä, kun kahvakuulailin pihalla lasten leikkiessä ulkona ja loppuilta maalattiin vaihteeksi tuota piharakennusta.
Maalaaminen kahvakuulailun jälkeen ei ollut ehkä maailman paras idea, kun ei meinannut pensseliä jaksaa pitää kädessä!

Tykkäättekö te syksystä? Mikä siinä on teidän mielestä parasta?
2 kommenttia:

  1. Moikka,mitä tykkäsit viime talvena h&m:n talvihaalarista? Onko hyvä valinta ulkoiluun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tykkäsin tosi paljon! Minusta se oli hyvän tuntoinen, semmoista kestävää kangasta. Toki käyttäjä oli niin pieni, että ei kamalasti sitä kulutusta voinut testata, mutta tyttö pysyi hyvin lämpimänä ja malli oli hyvä. Ehdottomasti voisin ostaa uudelleenkin! Koko meillä oli kokoa isompi kuin muut sisävaatteet.

      Poista