keskiviikko 23. elokuuta 2017

Takkeja välikauteen

Niin se syksy kolkuttelee oven takana ja olen tehnyt viimeisia hankintoja viileämpiä ilmoja varten. Tänään olisi saanut olla tuulitakin sijaan jo ihan välikausitakki päällä, sen verran kolea oli keli aamulla. Viia kasvoi ulos kumppareistaan ja Aavan välikausihousut kaipasivat myös uusimista. Haalarit meiltä löytyy onneksi molemmille. Viialle Aavan vanha ja Aavalle keväinen haalari. Aavalle ostin välikausitakin viime keväänä, mutta Viialle ostin alesta tämän aivan uskomattoman ihanan Racoonin softshellin. Näin tästä kuvan eräässä ryhmässä ja siitä tuli itselle pitkästä aikaa sellainen must have-juttu. Onneksi löytyi alella! Periaatteessa Viialla oli jo takki, mutta kun se malliltaan ei oikein istunut hoikalle tytölle, ostin kuitenkin uuden.


Takissa on tosi kaunis väritys ja sen kaveriksi kelpaa useammankin värinen pipo. Täydellisiä sävyjä olisivat vaaleanpunainen, tuo vetskarin vieressä oleva luumu ja vadelmanpunainen ainakin. Myös harmaa olisi nätti!


Kooltaan takki on 92cm ja Viialla on varmaan sen verran ehkä pituuttakin. Koko on siis reiluhkoa, koska hihoissakin on vielä mittaa. Toivoisin, että tämä menisi meille myös keväällä!


Edessä on myös todella hyvä ja iso heijastin, että näkyy pimeälläkin!Jokin aika sitten ompelin tytöille myös pari pipoa, kun tuntuu että omilla niistä on aina pula tai ne eivät sovi mihinkään vaatteeseen. Kumpikin tyttö sai yhden mustavalkoisen, joka on helppo yhdistää kaikkiin vaatteisiin ja lisäksi tein Viialle yhden hennon vaaleanpunainen rusetilla ja se nyt menee tämänkin takin kanssa, vaikka takkia ei vielä pipoa tehdessä ollutkaan.


Aavalla välikausitakkina on Reiman Taag luumunvärisenä, mutta paremmaksi takiksi ostin kirppikseltä tämän Kappahlin välikausitakin. Veetillä on ollut tämä sama takki keltaisena ja malli on todettu jo aiemmin hyväksi.


Tässä takissa on myös tekniset ominaisuudet, vaikka sen hinta uutenakaan ei tainnut olla kuin 39e. Menee kuitenkin myös kauniisti siistimpänä takkina.


Kokona Aavan takissa on huikea 122cm, vaikka Aavalla on pituutta ehkä 110cm. Mielestäni niukahkoa mitoitusta. Veetin takki taisi olla 128cm eikä se mahtunut enää päälle kun pituutta on ehkä juuri tuo 128cm. Toki hihoissa on vielä kasvunvaraa, mutta ei liikaa ja paremmassa takissa helman pituuskaan ei haittaa.


Aava sai pipon ihanasta pallokankaasta, jossa on muutamien pallojen tilalta sydämiä. Nuo karvatupsut pipoissa ovat ihania, mutta ärsyttää suunnattomasti, että semmoisen postitus on todella kallista! Posti saisi kehitellä jonkin järkevän hintaluokan kirjeen tavaralle, joka on yli 3cm paksu, mutta ei muutoin iso. Nyt tuollainen tupsupipo pitää laittaa pakettina menemään, joka tuo aika paljon lisähintaa pipoon.

Veetin välikausihousut pitäisi vielä tarkistaa, että mahtuvatko jalkaan. Sitten taitaa olla viimein kaikki tarvittava taas hankittuna! Joko teillä on syksykamppeet ostettuna? Ja hei, nyt on se aika vuodesta, kun kannattaa laittaa pipotilausta tulemaan vaikka spostilla tai facebookin kautta!

1 kommentti:

  1. Tosi kaunis kuosi tuossa Racoonin takissa. Tänä aamuna piti laittaa ensimmäistä kertaa poitsulle takki päälle hoitoon lähtiessä, kun lämpöasteita oli vain 10,5. Sieltä se syksy vaan tulee. Meilläkin melkein kaikki välikausikamppeet meni uusittavaksi, kun poika päätti ottaa kesän aikana hurjan kasvuspurtin ja tytölläkin jäi takki ja housut pieneksi. Pitkään on poika "kituuttanut" suht samoissa mitoissa ja nyt yhtäkkiä alkoikin kasvaa. :-) Hurjalta vaan tuntuu, kun 5-veelle saa ostaa 128cm vaatetta ja 33 kokoista kenkää. Onneksi keväällä löysin jostain alesta Kavatin kumppareita 10€ ja nyt oli joka paikassa hyvät alet mm. Reimalla ja Bootzilla, niin tilasin sitten kaikki kerralla (takit, ulkohousut, kengät) kummallekin lapselle.

    VastaaPoista