maanantai 14. elokuuta 2017

Jujunan Miesten bomber

 Yhteistyössä Jujuna / Kaavat saatu

Meillä mies on ruumiinrakenteeltaan hoikka ja pitkä. Myös käsissä on mittaa ja usein vaatteiden ostaminen on vaikeaa, koska hihat ovat lyhyet tai paidat ovat liian leveitä ja lyhyitä. Yhden t-paidan olen ommellut miehelle ja sekin oli Ottobren joku pienin miestenkaava ja sitäkin sai kaventaa reippaasti. Sitten huomasin Facebookissa, että Jujuna  etsi kaavatestaajia miesten uusille slim fit-kaavoille. Onni suosi ja pääsin testaamaan kaavoja ja niistä ensimmäiseksi valikoitui tämä miesten bomber. 


Kooksi otin mittojen mukaan koon 50, mikä vastaa aika hyvin miehen normaalia vaatekokoa. Onnistuin kuitenkin leikkaamaan "varalta" hieman liikaa saumanvaroja ja lopussa jouduin kuitenkin kaventamaan kaavaa. Eli alkuperäinen koko olisi varmasti ollut hyvä ilman reilumpia saumanvaroja.
Hihat tein kaavan mukaan ja niihin olisi ihan muutaman sentin voinut lisätä pituutta. Kaavat olivat pdf-muodossa eli vaati hieman teippaa ja leikkaa-hommia ennen kuin niitä pääsi piirtämään. Arkit olivat kuitenkin selkeät ja helppo yhdistää. Myös ohjeet olivat selkeät, joten tämä onnistuu myös ei niin kokeneen ompelijankin toteuttaa. Itselle edelleen vaikein on saada vetoketju siististi, vaikka kuinka harsin ja käytin tukikankaita. Varsinkin kun tein nuo taskut mustasta, jolloin kohdistaminen oli erityisen tarkkaa.


Kankaaksi valikoituivat Kangaskapinan edulliset ja ohuet joustocolleget. Väreinä pirtsakat musta ja harmaa ;) Miesten vaatteisiin menee kuitenkin myös suhteellisen paljon kangasta, joten edullisuus varsinkin näin koekappaleessa oli plussaa! Seuraavaksi taidan kokeilla t-paitaa tai pitkahihaista, joihin ei tarvitse ommella vetoketjua! Sanoisin, että tämä kaava on hyvä valinta hoikalle miehelle eikä vaadi leveyden kanssa kikkailua kun on valmiiksi suhteellisen slimmi. Kannattaa ottaa mittoja jostain kaupan istuvasta vastaavasta vaatteesta ja verrata vähän sen mittoja kaavan mittoihin, niin löytyy helpoiten oikea koko. Mulla olisi myös joulukalenterista saatu Jujunan lahjakortti, jota en ole vieläkään käyttänyt, kun en ole osannut päättää minkä kaavan ostaisin :D

Onko teillä jo Jujunan kaavoja ja mitkä ovat olleet teidän suosikkeja niistä??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti