maanantai 1. toukokuuta 2017

Mikä kerrossänky?

Kohta pitäisi tämän äidin päästää viimeisestäkin "vauvasta" irti, sillä tarkoitus olisi pikkuhiljaa siirtää Viia meidän huoneesta Aavan kanssa samaan huoneeseen. Tytöille pitää hommata kerrossänky, koska huoneeseen ei yksinkertaisesti mahdu kahta tavallista sänkyä. Aava kyllä on jo odotellut, että milloin pääsee kerrossänkyyn nukkumaan. Luvattiin jo Viian pinnis eteenpäin miehen pikkuveljen kesällä syntyvälle vauvalle, joten sänky pitäisi pikkuhiljaa alkaa hommaamaan. Lomareissullakin nukkuivat kaikki kolme samassa huoneessa ja suhteellisen kivuttomasti meni nukahtamiset.


Vaihtoehtoja olen katsellut lähinnä Veken kalusteelta, koska budjetti rajaa pois Avaroomit ja Unipuut ja tuolta löytyy kohtuuhinnalla kivan näköisiä sänkyjä. Pohdittiin noita Veken kalusteen parviakin , kun ehdittiin viimeksi Veetille parvea. Silloin löydettiin kuitenkin käytetty Unipuu niin edullisesti, että se meni edelle.

Kokosin tähän alle omia suosikkejani ja olisi kiva jos teillä olisi jostain näistä kokemuksia ja voisitte kertoa ne kommenttiboksiin. Linkitkää myös vaikka blogejanne, jos niissä on kuvia näistä :)

Ensimmäinen on Liisa pieni kerrossänky 70x155cm 296e ja tämä taitaa olla melko suosittu malli, mitä olen netistä lueskellut. Ihan kiva perussänky ja plussaa korkeista laidoista! Monet näistä mun katselemista ovat aika pieniä ja mietin, että mihin asti näissä lapsi mahtuu nukkumaan?

kuva Vekenkaluste
Toinen vaihtoehto on Huxie 70x165cm 279e, joka on hieman pidempi kuin edellinen, mutta yhtä kapea. Tämäkin on kivan näköinen, mutta alaosa vaatisi kyllä varmaan Viialle vielä turvalaidan.  Unipuun turvalaita saattaisi käydä varmaan tähänkin, mutta liekö sitten valkea kovinkin erivärinen?

kuva Vekenkaluste

Nukkumatti kerrossänky 80x200 279e on näistä ainut isokokoinen. Muotokieleltään aika samanlainen muiden kanssa. Mietin, että olisiko pieni sänky kuitenkin kätevä nyt kun tytöt ovat pieniä ja leikit vievät tilaa ja sitten joskus tulevaisuudessa voisi vaihtaa isompaan?

kuva Vekenkaluste

Viimeisenä oma suosikki eli Vivian pieni kerrossänky 70x165cm 495e. Teillä jollakin on varmasti tämä, kokemuksia kiitos! :) Onko tukeva ja hintansa väärti? Vuodelaatikko olisi kätevä, toimisikohan se varasänkynä? Päivittäin käytettävän tavaran säilytykseen se ei meillä toimisi, koska laatikkoa ei todennäköisesti saa aukaistua kun on tavaraa edessä. Mutta kätevä olisi jemmata harvemmin käytettävää tavaraa ja jotenkin sänky on kauniimman näköinen laatikon kanssa!

kuva Vekenkaluste

Millaisia kerrossänkyjä teiltä löytyy? Kehukaa/haukkukaa omaanne :)

13 kommenttia:

 1. Meillä on tuo Liisa ja ollaan kyllä tykätty. Lapset siirtyi siihen jo melko aikaisin (olisikohan laitettu päällekkäin kun lapset oli nippanappa 3) kun tilasta oli puute, mutta hyvin uskalsi pienemmänkin lapsen laittaa yläsänkyyn kun laidat ovat niin reilut ja sänky itsessään melko matala. Nyt lapset 5 ja kodin lisätilan myötä sängyt ovat taas erillään. Mutta sängyn vaihto ei ole ajankohtainen vielä vuosiin, hyvin mahtuvat noihin! Ja vinkkinä muuten, ikean irtolaidat toimivat tässäkin sängyssä ihan hyvin ja on väriltään sama.

  VastaaPoista
 2. Hei, meillä on tuo Veken kalusteen Vivian sänky vuodelaatikolla. Ollut tosi jykevä ja laadukas. Ei voi muuta kuin lämpimästi suositella. Vuodelaatikko ollut lelulaatikkona tähän asti. Mutta pienimmäinen siirrettiin pinnasängystä siihen nukkumaan. Hyvät unet on nukkunut ja hyvin pysynyt laatikossa :). Erittäin kompakti ja nätti paketti. Paljon saanut kehuja myös sisustuksellisesti. Torista löysin Avaroomin vetoketjulliset päiväpeitot. On kyllä kätevät. Sinähän näppäränä ompelet sellaiset itse ;).

  VastaaPoista
 3. Me tilattiin Veken kalusteelta Nukku-sänky sillä ajatuksella, että jos joskus lapset haluaa mulla kerrossängyssä, niin nousua nukkusängyistä saa sellaisen tehtyä.

  Kovasti harmitti kyllä, kun hinnaltaan arvokkaassa sängyssä oli ollu paljon huomautettavaa. Ensinnäkin toisen päädyn ulkoreunassa oli iso ja näkyvä naarmu. Kokoamisohjeyya ei tullut osissa tulen pakkauksen mukana. Säleikkö oli sängyn mittaan verrattuna liian lyhyt. Lisäksi säleikössä oli pari valmiit reiät keskimmäisiin lautoihin sen sijaan, että ne olisivat olleet päätylaudoissa ja yhdessä keskellä. Reiät oli tarkoitettu sänkyyn ruuvaamista varten. Yksi ruuveista oli aivan kiero. Aion laittaa aamulla palautetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti palautetta, kaikille sattuu maanantaikappaleita! Luin myös noista reklamaatioista ja todella nopeasti on kuulemma saatu tilalle uusia osia jne :)

   Poista
 4. Kurkkaa Sara Parikan blogi, hänen tytöillä on joku nuista veken kalusteen kerrossängyistä, muistelisin että jopa tuo sinun suosikkisi;)

  Annu

  VastaaPoista
 5. Meillä on Vekenkalusteen Ellen-sänky, 200cm. Patjat tuli myös sieltä otettua. Ollaan tykätty sänkystä. Lastenhuone on aika pieni, mutta otettiin silti tuo pidempi malli, että menee kauemmin. Ja meillä isompi heräilee öisin, ja haluaa että tullaan viereen nukkumaan, joten aikuisellekin mukavampi, että sinne sopii nukkumaan. Nyt huomasin vaan lehdestä tän firman, jossa tehdään kalusteita lasten liikunnalliset tarpeet huomioiden! Aika kiva! http://gymi.fi/kalusteet/ - Marika-

  VastaaPoista
 6. Meillä tuo Liisa kerrossänky kolmikerroksisena. Aluksi hankittiin kaksikerroksinen mutta myöhemmin sittren vielä kolmas siihen päälle. On ollu hyvä ja tuleva. Ollaan tykätty. Korkeat laidat, eikä kukaan ainakaan meillä ole meinannutkaan tippua. Sängyt saa päällekkäin ja erikseen. Meillä vielä 8v mahtuu ihan hyvin nukkumaan näissä. :) on varmasti hintansa arvoinen!

  VastaaPoista
 7. Hei kerro onnittelut Jyväskylään! Siellä alkaakin jo olla monta serkkua teidän lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei synny Jyväskylän veljelle tämä vauva 😊

   Poista
  2. Ai :) No sitten toiselle veljelle onnitteluja esikoislapsesta. Uusi serkku joka tapauksessa.

   Poista
 8. Meillä on se unipuu. Ei käynyt edes mielessä ostaa pientä vaan sen kokoinen että aikuinenkin mahtuu tarvittaessa nukkumaan.

  VastaaPoista
 9. Meillä on toi Huxie kahdella alalaatikolla. Ollaan tykätty! 7v mahtuu hyvin nukkumaan ja itekin oon tirsat ottanu alapedillä pienempää nukuttaessa :) Mietittiin pitkään, että otetaanko yhdellä isolla vai kahdella pienemmällä sängynaluslaatikolla, ja toi kaks on kyllä ollu kätevä. Toisessa laatikossa on varapeitto ja -tyyny, toisessa duplot. Mietittiin myös tuon pienen ja täysmittasen sängyn välillä, ja todettiin, että lapset tarvii nyt enemmän leikkitilaa. Hyvän kerrossängyn saa varmasti myytyä, kun on oikeasti tarve isommalle sängylle. Ja yleensä sillon ei tarvita sitä leikkitilaa enää niin paljoa..

  VastaaPoista