tiistai 18. huhtikuuta 2017

Nettikaupat; laiskan shoppailijan pelastus

En ehkä ole siinä mielessä kovinkaan tyypillinen nainen, että en yhtään jaksa kierrellä kauppoja ostosten merkeissä. Shoppailu on joskus ihan jees ja sillä lailla maltillisesti muutaman kaupan verran, mutta harvoin jaksan innokkaasti shoppailla koko päivää. Olen todella laiska penkomaan joka rekkiä ja ostan vaatteet mieluusti sellaisesta paikasta kaupassa, missä ne ovat seinällä esillä tai jonkin hyllyn päädyssä. Ei niin, että miljoona tuotetta on jossain rekissä, mistä niitä pitäisi plarata. Hiki tulee pelkästä ajatuksesta!

Omien vaatteiden ostamista vielä kamalampaa on ostaa kaupasta lapsille vaatetta, jos vaatteet ovat sellaisia, mitä pitäisi sovittaa. Siinä vaiheessa kun sovitusrumban pitäisi alkaa, ei ketään kiinnosta enää olla kaupassa saati sovittaa. Vaate käytetään hyvin pikaisesti päällä, eikä äiti ehdi nähdä, että onko koko sopiva nyt vai vuoden päästä.

Olen siirtynyt vaateostoksissa varsinkin lasten kohdalla todella pitkälti nettikauppojen tarjontaan. Saa rauhassa selata, vertailla eri kauppojen hintoja ja lukea kokemuksia tuotteista. Sitten vain naps tuotteet koriin ja kotiin sovitukseen. Tilaan aina sellaisista kaupoista, missä vaihto ja palautus on ilmaista. Kotona on helppo sovittaa ne vaatteet lapsen kanssa silloin, kun lapsi on yhteistyhaluinen eikä valmiiksi kiukkuinen ja väsynyt kaupoissa pyörimisestä. Lahjonnaksi voi myös käyttää Pikku kakkosta ;)

Minulla on muutamia vakkarikauppoja, mistä ruukaan ensimmäisenä tsekata valikoimat ja ajattelin jakaa näitä vähän teidänkin kanssa. Kaupat ovat satunnaisessa järjestyksessä eivätkä mitenkään paremmuuden mukaan :)


Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että yksi näistä vakiopaikoista on Ellos. Sieltä on vaan niin helppo ostaa kaikki saman kaupan alta sisustuksesta vaatteisiin. Lisäksi sinne on aina olemassa edes joku alekoodi tai tarjous ja usein tuolta ostankin alekoodin kanssa joko kalliimpia ostoksia tai sitten ison läjän puoli-ilmaisia vaatteita. Viime Elloksen tilauksesta mulle itselle ei jäänyt mitään, mutta miehelle ostin kesäksi uudet Conversen tennarit. Hintaa melkein yhdeksänkympin kengille jäi n.30e, mikä on jo todella iso säästö!

Zalando tulee useimmiten tarkistettua silloin kun etsin kenkiä tai urheiluvaatteita. Tarjoukset ovat todella vaihtuvia, koska tänään 40e maksavat kengät saattavat huomenna olla puolet kalliimpia. Zalandolta tilasin tytöille ison läjän lenkkareita testiin kesäksi ja välikauteen ja Viialle löytyikin nämä kevyet Adidaksen tennarit hintaan 14e ja Aavalle välikauteen Superfitin goretex-kengät.  Nämä molemmat kengät ovat hyvä esimerkki siitä, miten hinnat vaihtelevat. Aavan kengille jäi reilu viikko sitten hintaa n.40e ja seuraavalla viikolla samat kengät maksoivat yli 70e... Eli kannattaa käydä eri päivinä katsomassa, että millaisia aleprosentit ovat. Zalandolla on myös ilmainen vaihto ja palautus ja melko nopea toimitus. Myös valikoimat ovat todella laajat.
Jos etsin pelkästään lastenvaatteita, käyn yleensä läpi valikoimat Jollyroomista sekä Lekmeriltä.
Kummassakin on todella paljon hyviä tarjouksia ja valikoimaa on lastenvaatteiden lisäksi myös leluissa ja esimerkiksi lastenhuoneen sisustusjutuissa. Jollyroomista olen jonkin verran kuullut negatiivista lähinnä palautusten ja reklamaatioiden hoidon suhteen, mutta itselläni ei ole ollut firman kanssa ongelmia.

Nämä ovat oikeastaan ne muutama peruspaikka, missä käyn yleensä ensimmäisenä katsomassa, jos on jollekin tavaralle tarvetta. Näiden lisäksi voin suositella ainakin  Sportamorea , jossa on myös melkein aina joku alekoodi, joka pyörii siinä ruudun ylälaidassa. Tuolla myydään lähinnä erilaisia urheilumerkkejä sekä esimerkiksi Kavatin kenkiä.

HM:ltä tilaan perusvaatetta kuten sukkiksia ja yksivärisiä paitoja sekä myös jonkin verran kodintekstiilejä. Ainakin Hennesin käsipyyhkeet ovat olleet todella laadukkaita hintaansa nähden!

Mitkä ovat teidän vakkarinettikaupat? Tykkäättekö ostaa mieluummin livekaupasta kuin netistä?  

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti