sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Täydellisen matkalaukun metsästys

Meillä hajosi noin vuosi sitten toinen meidän isommista reissulaukuista, eikä olla saatu hommattua sen tilalle uutta. Tai itse laukku on ehjä, mutta tuo vetomekanismi ei oikein enää toimi ja muutenkin laukku on pitkälle reissulle pienehkö. Matkan koittaessa tarvittaisiin ainakin yksi isompi matkalaukku noiden pienten rinnalle. Se täydellisen laukun löytäminen kohtuuhintaan olikin yllättävän vaikeaa! Varsinkin kun ei oikein luota siihen, että se halpa laukku välttämättä sitten kestäisi yhtä reissu pidempään. Itselleni olisi tärkeää, että laukku olisi pehmeä, ehkä hieman kassimainen. Näin se ei veisi tyhjänä turhaa tilaa kaapissa eikä puolitäytenä myöskään autossa. Toki sinne ei uskalla sitten mitään helposti särkyvää pakata miten vain, mutta muutoin se voittaa käytännöllisyydellään kovan laukun. Nämä ovat usein myös normaalia laukkua kevyempiä. Kokoa saisi olla noin se sata litraa!

Muutamia potentiaalisia ehdokkaita kokosin tähän alle ja mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä varsinkin halvemman hintaluokan laukuista! Halvemmalla hintaluokalla tarkoitan semmoista alle satasta, näin selvennykseksi :)


American tourister Wheeled Duffle Bag 79cm
-tilavuus 84l
-paino 2,4kg
-mitat
-39.0 x 79.0 x 33.0 cm
-TSA-avainlukko (turvatarkastajat saavat lukon auki rikkomatta sitä) 
- hinta 119e

www.americantourister.fi


American tourister Duffle with Wheels L  
-tilavuus 84l
-paino 3,4kg
-mitat
-41.0 x 80.0 x 31.0 cm
-TSA-avainlukko (turvatarkastajat saavat lukon auki rikkomatta sitä) 
- hinta 109e
www.americantourister.fi


Samsonite  X'blade 3.0
- mitat 73.0 x 44.0 x 37.0 cm 
- paino 3,6kg
- tilavuus 1,6l
- hinta 189e


www.samsonite.fi


Samsonite Rewind
-mitat 82.0 x 44.0 x 33.0 cm 
- koko 113l
- paino 3,2kg
- hinta 169e
www.samsonite.fi

Seattle T13 Spinner "28

Mitat: 76x50x29cm
Paino: 4,8kg
Numerolukko
hinta: normaali 69,9e, nyt sikapäivätarjous 39,9e


www.karkkainen.com

Viimeinen näistä laukuista on oikeastaan ihan erilainen mitä haluaisin, mutta tämä Seattle-merkkinen 28" laukku on Kärkkäisellä sikapäivätarjouksessa ja maksaa alle 40e. Pitää käydä katsomassa, että millainen tämä on livenä. Netistä en löytänyt mitään kokemuksia tästä laukkumerkistä.

Jos hintaa ei katsottaisi, haluaisin tuon Samsoniten Rewindin. Se on tarpeeksi iso ja pehmeä ja ulkonäkökin miellyttää silmää. Mielelläni kuitenkin säästäisin senkin rahan reissuun käyttörahaksi.

Olisiko teillä antaa vinkkejä kriteerit täyttävistä laukuista, jotka eivät maksaisi maltaita?

4 kommenttia:

 1. Suosittelen valikoimaan mahdollisimman kevyen laukun. :D

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kevyt, mutta mikä luokitellaan kevyeksi isoksi matkalaukuksi? :D Ei mitään hajua!

  VastaaPoista
 3. Haha, katoin ensin vaan kuvia (en hintoja, enkä lopun tekstiä) ja aattelin välittämästi tuon samsonite rewindin kohalla, että ainoa sun näkönen noista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ois! Mutta mutta, tuo on paljon rahaa. Toisaalta laatulaukku varmaan kestäis sit sen seuraavat kymmenen vuotta!

   Poista