maanantai 28. marraskuuta 2016

Kahvia kapselista

Muistan, että pienenä tyttönä halusin aina naapurin Orvokki-tädin luona juoda kahvia mukista aikuisten kanssa. Sitä en muista, että oliko se oikeasti minusta hyvää vai oliko siinä parasta vain se idea samasta juomasta, mitä aikuisetkin juovat. Noiden kahvihetkien jälkeen en juonut kahvia yli kahteenkymmeneen vuoteen. Se oli mielestäni niin pahaa, että en voinut käsittää, miksi kukaan sitä haluaisi juoda. Kunnes kävin jenkeissä ollessamme Starbucksilla ja rakastuin jääkahviin ja sen myötä aloin juoda jonkin verran myös tavallista kahvia.


Opettelin juomaan kahvia myös siksi, että kaikissa kyläpaikoissa ei aina kysytä, että juovatko kaikki kahvia vaan se on Suomessa ainakin jotenkin oletus. Oli noloa sanoa kuuma kahvi jo kupissa, että olisiko tarjolla vaikka mehua tai teetä, kun en kahvia juo. Opettelin siis juomaan kahvia, että voisin joskus juoda kyläpaikassa sen yhden kupillisen. Nykyisin kahvi on minusta ihan hyvää sokerin ja maidon kanssa, mutta ei missään nimessä mustana. Eniten tykkään pahvimukikahvista eli sellaisesta, jota tarjoillaan vaikka kaupassa tai ilmaistapahtumissa. En tiedä onko se pahvin maku se juttu siinä, mutta se maistuu aina paremmalle. Tämän lisäksi olen myös siinä mielessä outo, että yleensä tykkään automaattikahvista enemmän kuin kotona keitetystä kahvista.  Niissä kun on usein mahdollista valita jotain muuta, kuin sitä ihan peruskahvia.

Uteliaisuuttani pistin pitkästä aikaa hakemuksen vetämään, kun Nescafen Dolce Gusto Eclipse-kapselikoneelle haettiin testaajia. Olin jo unohtanut koko hakemuksen, kunnes sain postista saapumisilmoituksen ja hain Eclipsen kotiin. Kyllähän siinä riitti hetki ihmettelemistä, että mikäs se tämä laite on. Hain kampanjaan siis Buzzadorin kautta. Jokaisen teistä on mahdollista toimia buzzadorina ja sen kautta on mahdollista hakea haluamiinsa kampanjoihin joiden kautta saa mahdollisuuden testata erilaisia tuotteita. Mihinkään kampanjaan ei ole pakko osallistua.


Laite poikkeaa ulkonäöllisesti aika paljon mielestäni muista kapselikoneista, enkä ole täysin varma, että onko se pelkästään hyvä asia. Omaan silmään kone on hieman kummallisen näköinen, vaikkakin käyttäminen on todella kätevää tuon muotoilun ansiosta. Vesisäiliö jää näppärästi tuohon oikeaan kylkeen ja on irroitettavissa. Vasenkätiselle tosin huomattavasti vaikeampaa veikkaisin! Meillä kone ei ole päivisin pöydällä vaan tuolla samassa rulokaapissa, missä muutkin pienkodinkoneet, joita käytetään lähes päivittäin. Se mahtui muiden sekaan vielä juuri ja juuri!


Toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: johto seinään, säiliöön vettä, kapseli koneeseen ja vesimäärän valinta ja kone päälle. Olen myös käyttänyt tätä ilman kapselia pelkän veden lämmittämiseen kun olen pikaisesti halunnut tehdä teetä.
Laitteen päällä on tuollainen näyttö, mihin syttyy valot kun laite käynnistetään ja siitä valitaan veden määrä sekä kuuma tai kylmä vesi. Suositeltu vesimäärä lukee kapselissa, joten sitä ei tarvitse muistaa ulkoa.


 Meillä on nyt useamman viikon ajan testailtu eri makuja ja omaksi suosikikseni on noussut Latte Machiatto, Cafe aulait sekä ykkösenä ehdottomasti Chococino! Se on niin hyvää, että ensimmäinen paketti kului alta aikayksikön ja olen ehtinyt käydä hakemassa jo toisenkin Kärkkäiseltä :)


Osa kahveista oli omaan makuuni aivan liian vahvoja, koska en juurikaan kahvia juo ja ne meillä todennäköisesti jäävät juomatta. Jos miehellä olisi hiuksia, ne olisivat todennäköisesti myös nousseet ylös joidenkin kahvien vahvuuden vuoksi, mitä hän testasi. Äitini tykästyi maitokahveihin tulevaan vaahtoon! :)


Meidän perheessä ei oikeastaan keitetä kahvia meille itsellemme vaan ainoastaan silloin kun on vieraita. Tämä johtuu siitä, että itse en sitä tavallista suodatinkahvia juurikaan juo eikä mies viitsi keittää itsellensä pelkästään. Eclipsen tulon myötä on meidän perheen kahvinkulutus noussut, koska laitteella on kätevä keittää se yksi kuppi vain itselle. Lapset ovat myös halunneet tehdä koneella teetä ja kaakaota, joka ostettiin itse tuohon.

Miinukset koneessa ovat ne, että yksi paketti kahvia on suhteellisen kallis kuppimäärään nähden. Tosin kun itse juo sen maksimissaan yhden kupin päivässä, ei se nyt niin suuri satsaus ole. Yhden paketin hinnalla kun ei saisi kuin sen pari take away-kahvia, jos se sellaista joisi. Toinen iso miinus on nuo kapselit! Kamalasti tulee jätettä yhden kupillisen takia. Tähän toivoisin jonkinlaista ratkaisua esimerkiksi johonkin kierrätykseen kelpaavien kapseleiden muodossa. Tosin tänne on kyllä tullut muovinkeräyspisteet takaisin, että sinnehän nämä menevät poltettavaksi, mutta silti tuntuu tyhmältä käyttää parhaillaan kaksi kapselia yhtä kupillista kohden. Kaksi kapselia tulee siis noihin maitokahveihin. Loppukaneettina sanoihin, että näppärä vehje sellaisiin talouksiin, missä kahvia ei juoda pannutolkulla päivässä ja jossa tykätään tavallisen kahvin sijaan myös erikoiskahveista! Aika näyttää, että onko tämä hitti vai huti pidemmässä juoksussa.

Onko teillä kapselikoneita ja mitä olette tykänneet?

2 kommenttia:

  1. Löytyy kapselikone.Nyt tehtiin glögiä, joka ei ollut Nescafella ainakaan kovin hyvä, mutta muuten on kyllä ihan kätevä käytössä ja saa arkeen luksusta napin painalluksella näistä makukahveista ja muista.

    VastaaPoista