perjantai 25. marraskuuta 2016

Jos huononäköinen oisin...eli juttua silmälaseista!

*yhteistyössä Instrumentarium

Marraskuun alussa järjestetyssä Blogger's inspiration dayssa oli yhtenä näytteilleasettajana Instrumentarium, jonka pisteellä oli mahdollisuus käydä sovittelemassa syksyn 2016 trendikkäimpiä silmälaseja. Instru on ollut muutenkin muodin huipulla tänä syksynä ja Trendwalk-sivustolta voit käydä tsekkaamassa esimerkiksi vinkit silmälasikehyksiin, jotka eivät koskaan mene pois muodista tai seurata tunnettujen bloggaajien matkaa Euroopan muotiviikoille.

Itsellä ei ole koskaan ollut virallista tarvetta laseille, vaikka aina mielenkiinnolla niitä kokeilen samalla kun mies uusii lasejaan. Aikoinaan ajattelin silmälasit vain rasitteina,  joita kukaan ei halunnut. Nykyisin laseja on niin erilaisia ja hienoja, että melkein harmittaa omata hyvä näkö! Instrun pisteellä tosin vinkattiin, että laseja ostetaan nykyään myös ihan ulkonäkösyistä, vaikka oma näkö olisi vielä hyvinkin terävä. Kyllähän silmälaseilla kuitenkin voi tavallaan luoda myös sitä tietynlaista tyyliä tai voimistaa jo olemassa olevaa. Erilaiset lasit toimivat nykyisin asusteena pukeutumisessa.
 
Kuva: Sanna Riihimäki/Sannimaria Photography
Jos minulla olisi silmälasit, ne olisivat ehkä juuri tämän tyyliset, kuin tässä kuvassa. Ne olivat ensimmäiset lasit, mitä sovitin ja myös ne, joihin tykästyin eniten. Merkiltään nämä ovat Burberryt.

Syksyn muita kehystrendejä voit kurkata Instrumentariumin sivuilta. Omat suosikkini valikoimista ovat hyvinkin samankaltaisia kuin kuvassa olevat lasit. Tummia ja selkeitä linjoja. Laseja, jotka sopisivat minkä tahansa vaatteen kanssa. Itse koen, että tämmöiset lasit käyvät yhteen monen tyylin kanssa. Töissä suhteellisten siistien lasien kanssa, mutta eivät näyttäisi tyhmältä, vaikka päällä olisi verkkarit! Ehkä tämä kehysmalli on myös aika tuttu ja turvallinen valinta. En tässäkään asiassa ole mikään räväyttäjä. Kehysten värillä ei itselle ole oikeastaan väliä, kunhan ne ovat mustat ;)

Jos olet vähän räväkämpi kuin minä, löytyy valikoimista tällä hetkellä vaikka minkälaisia kehyksiä! On kissansilmää, blingblingia, merimieshenkisyyttä ja värejä punaisesta siniseen. 

Olenko muuten ainut, jonka mielestä silmälasit tekevät ihmisestä aina jotenkin fiksumman näköisen? Älykkyysosamäärä vain kohisee kattoa kohti, kun laittaa lasit päähän ;)
Seuraavaksi pitäisi lähteäkin aurinkolasiostoksille kevättä varten. Joka vuosi aion käydä ostamassa kunnon lasit ja yhtä lailla joka vuosi keksin rahalle paljon parempaakin käyttöä. Nyt kuitenkin kun kuljen työmatkaa autolla, olisi mukava aurinkoisina päivinä nähdäkin jotain! Saapa nähdä, että millaiset aurinkolasit päädyn ostamaan. Varmaan jotku tutut ja turvalliset ;)

Millaiset lasit ovat teidän mielestä tällä hetkellä in? Olisi myös kiva kuulla, että onko jollakin teistä laseja käytössä ihan asusteena ilman huonon näön ongelmaa??

3 kommenttia:

 1. Mulla on silmäasemalta Marimekon muoviset mustat pokat, paljon samaa kuin nuissa mitä listasit. Linsseissä vain toisessa vähän plussaa, ovat siis lukulasit, mutta niitä voi kyllä käyttää aina jos vaan haluaa. Ja Linsseissä myös se sininen kalvo joka tasaa tuota haitallista sinistä valoa mikä tulee mm.puhelimesta, telkkarista ja tietokoneesta. Usein iltaisin siis minulla nämä lasit päässä :)


  Annu

  VastaaPoista
 2. "Nykyisin laseja on niin erilaisia ja hienoja, että melkein harmittaa omata hyvä näkö!"

  Sydäntäni särkee kun joku sanoo näin! Voin vakuuttaa että ei kannata harmitella. Kumpa tietäisit miten hankalat silmälasit ovat. Mulla on reilut miinukset -3 ja -4 ja lisäksi hajataittoa ja olen lasien kanssa naimisissa koko sen ajan päivästä jota en nuku. En pysty kunnolla lukemaan edes kännykän näyttöä ilman laseja.

  On ihan eri asia käyttää laseja koristeena tai korjauksena lieviin miinuksiin kuin olla "oikeasti lasit tarvitseva". Kerran joku sanoi että piti ottaa lasit pois kun satoi räntää niin ettei nähnyt niistä kunnolla läpi. Imagolaseille näin voi tehdä. Vaan minkäs teet kun ilman laseja et näe senkään vertaa? Märällä kelillä ulkoillessa lasit kastuvat ja huurtuvat. Ne rajoittavat ja vääristävät näkökenttää. Autoillessa pitää kääntää koko päätä nähdäkseen sivulle sen sijaan että vain silmät kääntyvät. Ei voi käyttää tavallisia aurinkolaseja vaan pitää vaihtaa aurinkolasien ja silmälasien välillä tarpeen mukaan. Lasit ovat tämän tästä likaiset ja niitä pitää pestä alvariinsa. Ulkonäkö on silmälasien käytössä pienin murhe. Ovatko lasit istuvat vai näytänkö huuhkajalta? Siihen tottuu kyllä ajan kanssa mutta näihin muihin haittoihin ei totu koskaan, 20 vuoden kokemuksella silmälaseista voin sanoa. Sitten on koko joukko tilanteita joihin ei voi mennä rillipäänä tai rillit joutuu ainakin osaksi aikaa riisumaan kuten uimahalliin, parturiin jne ja se on tosi rasittavaa.

  Jonkun verran käytän piilareita ja on aivan mahtava tunne saada täysi näkö ilman laseja! Tiedän siis miltä tuntuu nähdä kunnolla. Mutta sellainen joka on saanut synnyinlahjakseen täyden näön ei välttämättä osaa kuvitellakaan miten suuri lahja se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä siellä olikin, että melkein ;) En tietenkään oikeasti toivo todella huonoa näköä itselleni, mutta lasit ovat kyllä nykyisin todella hyvän näköisiä! Voivathan lasit olla esimerkiksi näyttöpäätelasit, kun työskentelen sen äärellä 8h päivässä ja silloin niistä ei olisi riesaa muulloin :)

   Poista