keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kun isi nukuttaa

Mikä on teillä semmoinen pakollinen lapsiin liittyvä juttu, joka täytyy tehdä, mutta ette niin kamalasti välitä siitä jostain syystä? Mulle se on ehdottomasti varmaan lasten nukuttaminen. Mulla ei kestä hermot sitä temppuilua mitä siihen sisältyy ja todella harvoin saan yksin kaikki nukkumaan niin, että ei ärsyttäisi jokin asia. Tai no, Veetin nukuttaminen on ehkä yksi mun lempipuuhia. Käyt laittamassa peiton, silität ja sanot "hyvää yötä, kauniita unia, oman kullan kuvia". Valot kiinni, ovi raolleen ja se oli siinä.

Mutta sitten päästään tyttöjen nukutukseen. Aavalle luetaan ensin satu ja sanotaan hyvät yöt peittelyn jälkeen ja poistutaan huoneesta. Ennen huoneeseen menoa on käyty seuraava dialogi:

Äiti: Tartteeko käydä pissalla?
Aava: Ei pissata.
Äiti: Ootko ihan varma? Käyppä kuitenkin varalta.
Aava: Ei pissata, en käy.
ÄIti: Okei, ei tartte sit viiden minuutin päästä huutaa, että pissattaa. Nyt nukkumaan.

Sit tehdään nuo edellä mainitut peittelyt sun muut uudelleen ja viiden minsan päästä huoneesta kuuluu "mulla on pissahätä!". Ei muuta kuin pissalle ja taas peittelyt ja hyvät yöt. Kohta on peitto huonosti tai potkittu pois. Seuraavaksi juomapullossa on liian paljon/vähän/liian kylmää/liian lämmintä vettä tai joku tietty unikaveri on hukassa ja mitä näitä nyt on. Tai sitten "en jaksa enää nukkua/oon nukkunut jo".

Sit kun ne nukahtaa, niin onhan ne ihania! Tässä mun sängynvaltaajat isin ollessa pois kotoa...

Viian kohdalla Viia viedään sänkyyn, ja silitetään/lauletaan hetki. Poistun huoneesta laulun hyräilyä jatkaen. Kuulostellaan hetken, että miten onkin heti hiljaista. Keität teen ja istut sohvalle, niin huoneesta kuuluu itku. Käyt laskemassa seisovan lapsen sänkyn ja toistat silittelyt ja laulut. Otat käden pois selän päältä ja itku alkaa. Lasket takaisin ja odotat sopivaa hetkeä. Luulet päässeesi helpolla, mutta kohta alkaa valot räpsyä makkarissa kun Viia yltää seisoalteen katkaisijaan. Silität ja juuri kun Viia meinaa nukahtaa, Aava huutaa peittoa toisessa päässä taloa ja Viia havahtuu ja on taas yhtä pirteänä kuin nukutusrumban alussa. Aloitat saman alusta samassa järjestyksessä. Hyvällä tuurilla Viia nukahtaa tällä kertaa, eikä tartte puolta tuntia kökkiä käsi Viian selän päällä makkarissa.

Kun mies nukuttaa Viian, hän menee makkariin, pistää Viian sänkyyn ja sanoo hyvät yöt. Tulee pois ja huoneessa on siitä lähtien hiljaista ja viiden minuutin päästä kun käyt kurkkaamassa, Viia on sikeässä unessa. Niin epäreilua!

Mitkä on niitä teidän inhoamia pakollisia lapsiperheen juttuja? Meneekö teilläkin nukutukset näin epäreilusti?

4 kommenttia:

 1. Ruoanlaitto. Inhoan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MÄä teen kyllä ihan mielellään, mut en jaksais keksiä mitä syödään! Et toteuttaisin valmistuksen mielelläni jos joku toinen laatis eka listan mitä tehdään ja milloin.

   Poista
 2. Nyt kuullostaa niin tutulta. Isi jaksaa aina ihmetellä mikä siinä on niin vaikeaa, hänellä kun nukahtavat samantien.

  VastaaPoista