maanantai 18. heinäkuuta 2016

Fantasia-svetari

Kun näin Noshin syksyn uutuuskankaat, silmäni osui varmasti monen muun kanssa tähän fantasia-kankaaseen. Tätä oli saatavilla trikoona sekä joustocollegena, joista itselleni tilasin jälkimmäistä. Heti kankaan nähtyäni kuvittelin mielessäni tämän urheilullisena svetarina tai hupparina. Mulla on pari Adidaksen vastaavaa verkkakankaista svetaria ja ne ovat olleet kovassa käytössä varsinkin nyt kesällä. Salille mennessä esimerkiksi on kiva vetäistä treenitopin päälle jotain sporttisempaa mitä normaali takki. Tämmöinen on myös kätevä viileämmillä ilmoilla ihan lenkillä.


Mulla ei ollut tietenkään mitään kaavaa, kun en omista yhtään naisten Ottobrea, joten piti alkaa onionista muokkaamaan. Otin vähän mallia ja mittoja vanhasta svetarista ja sen perusteella tein helman pituuden ja leveyden. Kaula-aukkoa nostin vähän, mutta valmiissa takissa huomasin, että se jäi silti vähän liian isoksi, jolloin kaulus ei ole kovin lähellä kaulaa. Tämä ei onneksi haittaa mitään eikä ole ulkonäöllisestikään mitenkään ruma.


Olisin halunnut tähän neonpinkit vetskarin ja nyörit, mutta en sitten lopulta jaksanut lähteä tilaamaan erikseen mitään, kun mahdollisuus ompeluun tuli heti lauantaina kun kankaan hain postista samana päivänä. Takana on yksityiskohtana tuommoinen kaarrokeleikkaus, jota korostin fuksianvärisellä peitetikkiompeleella.Etupuolella olevat ompeleet ovat vain koristeena. Taskuja haaveilin, mutta en keksinyt, että minkälaiset tähän olisin osannut järkevästi toteuttaa ilman, että pilaan koko vaatetta. En ole mitään erikoisempia taskuja tehnyt koskaan! Tein sitten vain koristeompelukset ja jätin taskut pois. Harvoin kuitenkaan tarvii kantaa mitään ja jos on vaunut mukana, niin tavarat menee sen organizeriin. Lenkillä mulla on yleensä semmoinen lantiovyö, johon menee just puhelin ja varmaan avainkin.


Svetarista puuttuvat vielä stopparit naruista, kun tästä kaupungista ei oikean värisiä saanut mistään :/ Pitää yrittää muistaa ostaa ne muualta tai tilata kankaiden kanssa samalla jostain verkkokaupasta.

Kaiken kaikkiaan tästä tuli ehkä kivoin vaate, jonka oon koskaan ommellut itselleni ja on tälläkin hetkellä päällä! Tilasin kangasta 1,5m, mutta koska en tehnytkään huppua, taidan saada siitä mustaan yhdistettynä Veetillekin svetarin :) Tämä kuosi on kyllä semmoinen, että käy tosi moneen juttuun! Vaikka itelle tuli ekana mieleen urheilukamat, tästä tulisi tosi kiva kotelomekko esimerkiksi. Laatu vaikuttaa olevan myös hyvää eikä ensimmäisen pesun jälkeen ainakaan tapahtunut yhtään mitään kankaalle.


Mitä te ompelisitte tämmöisestä fantasia-kankaasta? Tai jos ootte jo ommellut ja blogannut niin linkkiä kommenttiboksiin kiitos!

6 kommenttia: