perjantai 22. heinäkuuta 2016

Ajan kuluttamista

Tänä kesänä on ollut tosi paljon sateisia päiviä ja ollaan lasten kanssa niin laiskimuksia, että ei jakseta lähteä pihalle kastumaan vaan pysytään sisällä. Kaikkien vaatteet kyllä taitavat pitää veden, mutta varsinkaan Veetiä kun ei saa edes hyvällä kelillä houkuttelematta ulos, saati sitten sateella!


Erään sateisen viikon jälkeen päädyttiin Raudaskylän parkourpuistoon, missä on tavallinen puistokin samassa. Vähän vaihtelua noihin meidän normaalipuistoihin ja lapsetkin viihtyivät taas jonkin aikaa. Viia oppi laskemaan itse liukumäestä, joten ei paljon äitiä tarvittu. Kiipesi siis itse portaat ja laski alas ja toisti tätä :)Lapsillekin teki selvästi hyvää päästä purkamaan energioitaan vähän ulos juoksentelemalla ja kiipeilemällä, koska ei tarvinut kenenkään yhtään tapella niin kuin kotona sisällä. Tässä muten näkyy se Veetin pippuricollegesta tehty huppari, joka on niin perus huppari kuin olla ja voi, mintuilla resoreilla.


Kaikki lapset touhottivat puistossa omiaan, joten ehkä sen takia konflikteilta vältyttiin. Joskus on siis helpompi pakata lapset autoon ja kärsiä automatkan nahistelu, jos siitä seuraa tunti tai pari rauhallista aikaa :)

Välistä toivoisi, että sitä asuisi isommalla paikkakunnalla, että löytyisi erilaisia retkikohteita vaikka millä mitalla tai että voisi kiertää vaikka niitä itselle uusia puistoja. En ole täältä kotoisin, joten en täällä tiedä semmoisia "luontopaikkoja" missä voisi käydä keskenään lasten kanssa retkellä niin, että siellä olisi vaikka jotain kivaa tekemistä tai näkemistä. Mikään vesi tai jyrkänne ei ehkä ole ideaali tuon yksivuotiaan spurttailijan kanssa.Tuossa parkourpuiston vieressä on myös hieno riippusilta. Se on yksi niitä ainoita erikoisempia kohteita, jonka täällä tiedän olevan. Käytiinkin sillalla katselemassa maisemia. Ollaan käyty täällä joskus aiemminkin, ehkä Viian ollessa vauva viime kesänä. Silloin mua itseä pelotti tuo silta niin, että en kovin nauttinut siitä. Nyt kuitenkin uskalsin mennä itsekin sillalle nauttimaan maalaismaisemista. Ehkä helpotti myös se, että Aava on jo isompi, eikä tarvinnut panikoida koko ajan, että hyppääkö se tuonne jokeen!Kolmen lapsen kanssa liikkuessa myöskään ei jaksa aina lähteä semmoisiin paikkoihin, jossa pitää kamalasti esimerkiksi varoa lasten kanssa. Viia sai jäädä tämän pikavisiitin ajaksi istuimeen odottamaan. Siksi puistot ja muut ulkojutut ovat helppoja kohteita kun Viiankin voi vain antaa päästää menemään. Monesti olen halunnut esimerkiksi käydä Kalajoella siinä Plassin kahvilassa, oliko se nyt Siiri? Mutta jotenkin ajatuskin tämän lauman kanssa sinne menemisestä saa hien pintaan :D Tosin tähän sain kyllä instan puolella vinkin, että siellä voi nauttia virvokkeet ja leivokset myös pihalla, joten ehkä me joudutaan se vielä testaamaan tänä kesänä.  Me ei olla päästy edes liikennepuistoon tänä kesänä kun on satanut, enkä itse jaksa lähteä sinne sateeseen töröttämään. Ja rasittavaa olisi yrittää pitää Viia pois sieltä autoreiteiltä :)


Ehkä olen vain laiska raahaamaan tätä kolmikkoa joka paikkaan mukaan, jos ei pakko ole :) Pääsee niin paljon helpommalla, kun ei lähde yksin kaikien kolmen kanssa. Esimerkiksi kirpparilla on mielenkiintoista käydä näiden kanssa, kun Viia yrittää jatkuvasti kärryistä pois ja Aava härppii tavaroita pöydistä ja pelkään, että jotain tippuu ja särkyy. Että sinänsä yhden lapsen kanssa oli kyllä todella helppoa mennä ja tulla ihan mihin vain!

Mutta sitten vastapuolena on se, että yleensä lapset eivät pikkureissuilla nahistele ollenkaan ja aika kuluu kaikilla mukavasti. Että onko se sitten kuitenkin sen vaivan arvoinen, kun jaksaa lähteä. Se vaan vaatii aina tietynlaista asennoitumista siihen, että on ainoana aikuisena sillä reissulla mukana.


Riippusillalta lähdettiin ajelemaan takaisin keskustaan, haettiin kaupasta pillimehut ja ajeltiin vielä Puhkalan museoon pikaiselle visiitille.En ole koskaan käynyt tuolla päiväaikaan siten, että se olisi auki. Pitää ehkä korjata joskus tilanne. Lapset olivat käyneet Pyhäjoen museossa mummun kanssa ja tykänneet. Tosin siellä onki tosi kiva museo, varsinkin vanha apteekki on oma suosikkini!

Reilu viikko sitten ajeltiinkin hellepäivää viettämään mökille äidin kaveriksi ja mummu nappasi lapset pariksi yöksi mökkiseuraksi itselleen. Kun kerrankin oli lämmintä, pääsivät lapset läträämään uima-altaaseen.

Ruukaatteko te käydä lasten kanssa retkillä tai uusissa leikkipuistoissa vai oletteko siinä omalla pihalla aina? Ja jos asutte jossain lähialueella, niin saa vinkata kivoja paikkoja, missä kannataisi käydä :)Ja tiedättekö, tämän postauksen innoittamana pakkasin viime viikolla lapset ja eväät autoon ja hurautettiin Kalajoelle viettämään aikaa ja kaikilla oli mukavaa!

7 kommenttia:

 1. Ei sitä tosiaan ihan mihin vain viitsi meidänkään kolmikon kanssa lähteä. Viime viikolla yritin kyllä etsiä itselleni uusia liivejä. :D Hyvä äiti laitto kännykästä Kaapon pyörimään, jotta pääsi sovituskoppiin rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii, painajainen lähteä kyllä alusvaatteita sovittamaan lasten kanssa :D Varmasti repisivät verhot auki kriittisellä hetkellä...

   Poista
 2. Koitetaampa vielä tässä ennen ku alkaa työt niin tehdä lasten kanssa joku eväsretki johonkin toiseen puistoon tai vaikkapa sinne Siiriin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois kyllä huippua! Joissakin tilanteissa toisesta aikuisesta on korvaamaton apu. VArsinkin silloin kun saat kaikki ruuat pöytään ja lapsille tulee heti vessahätä ja mietit, että mitä ihmettä teet niille ruuille siinä pöydässä kun pitää poistua lasten kanssa vessaan :D

   Poista
 3. mulla on tässä neljä 0-8-vuotiasta pyörimässä, ja onhan tuo melkoista säätöä lähteä jonnekin käymään. Mulla ei kuitenkaan hermo kestä kotona, nämä kun enimmäkseen riitelee ja sotkee kotioloissa :D niinpä sitte kyläillään kavereilla, käydään puistoissa, siellä Kalajoen Hiekkasärkillä ja kahvila Siirissäkin on käyty ja Ylivieskan liikennepuistossa. Särkillä leirintäalueella on hyvä leikkipuisto, Kalajoen keskustassa Pohjankylän koulun pihassa myös. Mun mieleatä lasten kans kannattaa liikkua, hyviä hermoja se vaatii ja joidenkin asioiden katsomista läpi sormien ;) kanssaihmistenkin on hyvä oppia sietämään elämän ääniä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama se on meilläkin, että kotona se on yhtä tappelua ja nujuamista. Me käydään myös kavereillä (se ei vaadi niin suurta suunnittelua :D) ja puistoissa. Liikennepuistoon en oo vielä mennyt yksin näiden kanssa kun en ole oikein keksinyt, että miten saan ohjattua Veetiä ja Aava siellä ja vahdittua samanaikaisesti Viiaakin :D Mies jäi nyt lomalle, niin lupasin lapsille, että nyt voidaan mennä!

   Ja sietämistä ne kanssaihmiset kyllä tartteekin, kun tän melukolmikon kans liikkuu :D Pitääpä pitää mielessä tuo koulun pihan puisto :)

   Poista
 4. kannuksen ja kokkolan välillä,(olisko n.10km kannuksesta) löytyy pesäkivet.jotai muinais jäänteitä.hieno paikka makkaran ja muun paistoon.keskellä metsää,voi rymytä kivien päällä tai siellä "luolissa" tai metsässä.suosittelen.

  VastaaPoista