torstai 8. tammikuuta 2015

Yksi idea vauvavuoden ikuistamiseen

Muistin vasta nyt, että en muistanut koskaan julkaista blogin puolella kuvia, joita olen ottanut ensimmäistä kuukautta lukuunottamatta joka kuukaudelta. Sain jostain idean, että otan Aavasta joka kuukausi yhden kuvan, jossa on Aavan lisäksi kuvassa aina sama esine. Meidän tapauksessa minun tekemä pehmopupu. Kuvista näkee hyvin vauvan kasvun, kun vieressä on esine, jonka koko ei muutu missään vaiheessa. Tämä ensimmäinen kuva on siis otettu Aavan ollessa kahden kuukauden ikäinen ja kuvat ovat siitä lähtien kuukausittain aikajärjestyksessä.


Näistä kuvista saisi koottua vaikka kivan taulun lastenhuoneeseen, jos olisi hoksannut ottaa vähän parempia kuvia eikä vain räpsäissyt jotain hätäisesti.Ensimmäiset kuvat oli helppo ottaa, kun Aava ei vielä liikkunut mihinkään suuntaan. Jossain vaiheessa pehmo ei enää pysy vieressä vaan on aina käsissä.
Istumavaiheessa kuvaus alkoi olla haastavampaa, kun malli esimerkiksi kuvan mukaisesti söi pupua. Ota siinä sitten nätti kuva!


Kuvista näkee myös aika hauskasti sen, miten paljon Aavan tukka on kasvanut vuoden aikana!
Viimeisen kuvan muistin yhtäkkiä, kun vauuvavuosi alkoi olla lopuillaan ja tämän parempaa otosta ei valitettavasti ole tallessa :(  Toivottavasti muistaisin ottaa seuraavastakin lapsesta kuukausikuvat. Näistä on kuitenkin ihana seurata, miten siitä pienestä, avuttomasta pallerosta on kehittynyt jo paljon osaava taapero!


Oletteko te ikuistaneet vauvavuotta millään vastaavalla tavalla? Ilmeisesti ainakin semmoisia ihan kuukausikortteja on olemassa, joiden kanssa vauvaa voi kuvata?

2 kommenttia:

  1. Ihana idea ja söpö tyttö :) Nyt iski harmitus etten omastani ole tajunnut samalla tavalla ottaa kuvaa jonkin esineen kanssa kuukausittain vaikka muuten varmaan joka päivä tuleekin pikkuneidistä joku kuva räpsästyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin harmittaa, että esikoisesta ei oo vastaavaa. Ois kiva kun ois kaikista hoksannut heti tehdä samanlaiset ja koota ne lapsille vaikka muistoksi.

      Poista