sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Niskasta kiinni

En ymmärrä, että miten joskus jonkun pienen asian loppuun vieminen voi olla niin haastavaa. Asia venyy ja venyy, kunnes tulee vihdoin se piste, että asialle on oikeasti pakko tehdä jotain. Mulla käy monesti näemmä nykyään niin ompelusten kanssa. Tämänkin kankaan tilasin varmaan jo öö viime syksynä tarkoituksena tehdä tästä Aavalle body. Asia venyi kun raskausväsymys ja pahoinvointi vetivät olotilan melko huonoksi. Kunnes nyt yhtäkkiä tämän vuoden puolella muistin, että en ole koskaan ommellut tätä bodya. Tuli pelko, että vieläkö kangas riittäisi edes bodyyn! Kuvissa kangas on huomattavasti tummempaa, mitä luonnosta. Tuommoinen hiukan beigeen taittava harmaa on kuitenkin sävy.

Kaivoin kankaan ja sain sen leikottuakin, mutta kanttausta sai taas odotella. Tänään sitten tartuin viimein härkää sarvista ja tein bodyn valmiiksi. Enää on kesken yksi jumppis Aavalle :)


Meillä on ollut rauhallinen viikonloppu, kun mummu haki eilen Veetin yökylään ja ollaan huomiseen asti kolmistaan. Lauantaina pääsin yksin Ouluun kun suunnitelmat koko perheen reissusta peruuntuivat Aavan torstaina nousseen kuumeen vuoksi. Pääsin hieman ostoksille ja ystäviä tervehtimään. Kamala keli oli ajella sinne ja takaisin, mutta oli kyllä ihana käydä rauhassa kyläilemässä ilman lapsia.

Tänään käytiinkin sitten kolmistaan pitkästä aikaa vaunuilemassa ja Aava nukkui päiväunet rattaissa. Unien aikaan menin sitten vielä pitkästä aikaa käymään kirpparilla, mutta aika köyhän saldon kanssa palasin kotiin. Huonosti oli lastenvaatteita nyt tarjolla.


Bodyn kanssa kuvaan pääsivät Hannan kankaasta ostetusta kankaasta tehdyt leggarit, jotka ovat olleet toinen ikuisuusprojekti! Aloitin näitä jo viime syksyn campilla, mutta koska vyötärökumpparin irti ratkominen ja pienempään vaihtaminen on ollut niiiin iso homma, ovat ne odottaneet tähän kuuhun asti, että sain asian hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Toivottavasti lahje vielä riittää :)

Käykö muillekin useinkin näin, että aloitetut asiat jäävät kesken eikä niitä saa millään muka hoidettua loppuun, vaikka sen homman tekemiseen menisi vaikkapa se viitisen minuuttia?

6 kommenttia:

 1. Kivat vaatteet olet tehnyt.
  Itselleni jää helposti roikkumaan ompelutöitä, varsinkin jos on ratkottavaa tai vaate ei ihan ole mieleinen ja tarvitsisi vielä jotain. Yksikin paita on ollut viime kesästä tekeillä. Siis käsitöissä minulla jää helposti keskeneräisiä, muuten pyrin kyllä hoitamaan asiat kerralla loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ratkominen on just ihan kauheinta ja sitä lykkää ja lykkää! Vaikka oikeasti eihän siinä välttämättä menis edes kauaa :) Paitsi just kun luin tän kommentin niin muistin joskus viime kesänä ompelemani paidan, jossa on rinnanalus framilon väärässä paikassa ja se odottaa vieläkin, että ratkoisin sen pois ja vaihtaisin paikkaa. Hups :D

   Poista
 2. Kaunis tuo body. Kankaan kuosi on niin kaunis ja vaaleanpunaiset resorit sopii niin hyvin siihen. Joskus joku projekti jää kesken ja yleensä siihen liittyy joku ei tykkäys- juttu:-) . Nykyään yritän tehdä vaatteen valmiiksi ennen kuin aloitan uutta. No eihän se aina mene niinkään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin yritän, mutta usein myös jää yritykseksi. Vihonviimeisiä ovat kaiken maailman korjausompelut, ei kiinnosta sitten yhtään!

   Tuo kangas on kyllä herkku, mulla on ollut sitä melko monessa värissä :D

   Poista