sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Tule joulu kultainen

Kaksi viikkoa on mennyt enemmän tai vähemmän sairastellessa. Jopa niin paljon, että mieskin tuumasi minun jo kasvattaneen juuret sohvan nurkkaan. Ensin oli tosiaan kuume, jota seurasivat ihanaakin ihanampi flunssa ja yskä, joka esti nukkumisen. Sen jälkeen tuli se silmätulehdus ja kaiken kruunasi vielä vatsatauti! Sairasteluiden vuoksi en ole ehtinyt oikein virittyä joulutunnelmaan ja kaikki joulua edeltävä fiilistely on jäänyt hieman vähäiseksi, kun on kipeänä maannut sohvalla. Lapset ovat sairastaneet saman setin, tosin Aava ainoastaan minun kanssa sen silmätulehduksen ja mahataudin, Veeti vältti molemmat.


Nyt kuitenkin näyttää jo siltä, että kohta pakataan viimeiset tavarat ja päästään kuin päästääkin joulun viettoon! Tässä on kuitenkin vielä monta päivää aattoon ja hiipihän se joulumieli takaisin kun paketoin viimeisiä lahjoja joululaulujen soidessa taustalla. Eilen innostuin leipomaan vielä kuivakakkua sekä tekemään joulupäiville jäädykekakun, joka napataan Pyhäjoelle mukaan, kunhan liikutaan sinne päin.Jouluvaatteetkin sain tällä viikolla viimeisteltyä. Tai Veetille ei ole tehty erikseen mitään uutta, vaan mennään varmaankin Pompin ribbipaidalla ja farkuilla. Aavalle tein aatoksi mustan perusbodyn, johon lisäsin tuommoisen nappirusetti-viritelmän. Kaveriksi punainen sydänhame mustalla resorilla. Hameessa on kuminauhakuja, että se pussittaa nätisti.


Toivottavasti saan näistä hyviä sovituskuvia, koska eiväthän ne näin näytä yhtä hyvältä kuin päällä! Päähän tietenkin tonttulakki.


Kiuriveden mummulaan pääsee mukaan Verson puodin hiirikankasta tehty perusmekko, johon lisäsin pitsiä alareunaan.


Joulumieltä on tullut toki muutamasta hyväntekeväisyysjutusta eli osallistuin Jouluapuun auttaen kahta perhettä saamaan paremman joulun. Lisäksi ompelun OYS:n keskolaan kolme vilttiä sekä pieniä pipoja pikkukeskosille. Nämä lähtevät tänään ompelukaverin mukana Ouluun. Enempään ei sairastelun keskellä ole aika ja rahkeet riittäneet, mutta pienet teotkin ovat tärkeitä! Pipot ovat tosin niin pieniä, että epäilen niiden mahtuvan yhtään kenellekään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti