maanantai 8. joulukuuta 2014

The joulukalenteri ja muuta jouluista

Hiphei, täällä ollaan vielä, vaikka sitä ei aina välillä uskoisikaan. Viime viikko hujahti taas ohi ihan silmissä ja kun ajattelin päivitellä viikonloppuna pitkästä aikaa blogia niin päädyinkin makaamaan kuumerhorkassa viltin alla. Mulla ja Veetillä nousi siis molemmilla kuume lauantaina ja siitä lähtien on sairastettu. Mulle yritti vielä viime yönä nousta kuume, joten saikkupäivä tänään. Veetilläkin oli vielä eilen lämpöä. Ollaan sitten kunnolla rentouduttu ja pidetty löhöpäivää katsellen telkkaria. No tehtiin me välistä hamahelmilläkin joulujuttuja.

Kuvaaminenkin on jäänyt vähemmälle, koska aina on pimeää kun pääsee töistä. Nyt kun olen kotona kerrankin päiväsaikaan, on silti pimeä ja meillä on tonttukuvatkin vielä ottamatta :) Otin kuitenkin sitten muutaman pimeän kuvan, koska halusin vihdoin esitellä täällä bloginkin puolella Veetin tämän vuoden joulukalenterin. Väkersin tämän ihan omin pikku kätösin ja voin sanoa, että toivottavasti ei ihan heti tartte tehdä toista. Kaikki taskut on vuoritettu, että eivät näkyisi läpi. Numerot on tehty tulostettavalla silityspaperilla.


Hermot eivät meinanneet riittää silittämään aina yhtä numeroa montaa minuutta, joten niistä ei aivan täydelliset tullut. Halusin käyttää kalenteriin Verson puodin Jemma-puuvillaa ja siitä idea taskujen muotoon. Muut leikkasin sitten samanmallisiksi kaapista löytyneistä kankaista. Tonttu käy joka yö tuomassa päivän luukkuun yllätyksen. Jaettiin siis Kärkkäiseltä joskus ostettu legopaketti osiin ja niitä on sitten jaettu luukkuihin. Veeti saa ohjekirjasta nähtäväkseen yhden aukeaman kerrallaan ja siihen kuuluvat palaset. Eli tekee aina yhden aukeaman eteenpäin, että vasta aattona sitten selviäisi, että mikä legosta tulee. Muutamissa luukuissa on sitten muita ylläreitä, kun itsenäisyyspäivänä piparimuotti ja karkkia. Tai itse luukussa oli vain vihje, mistä päivän yllätys löytyy. Tänään oli sairaspäivän ratoksi jouluisia hamahelmiohjeita.


Olen pikkuhiljaa ripustellut lisää jouluisia juttuja näkyviin. Kärkkäiseltä ostin paketin mustia ja valkoisia, aika isoja kulkusia ilman sen kummempaa käyttökohdetta. Tein siitä sitten tuommoisen roikkuvan koristeen ikkuinoiden väliin.


Myös pallovalot vaihtoivat keittiöön, että sain paperitähden olohuoneen ikkunaan joulun ajaksi.


Pallovaloja kuvatessani alkoi naurattamaan, miten aina mollataan sitä, että sisustusblogeissa on aina niin siistiä ja ei missään mitään vaikka lasten leluja levällään. Oli pakko ottaa pari kuvaa havainnollistamaan sitä, mitä oikealla rajauksella saa aikaa. Yllä kuvattu palloja ja tuota kulkusnauhaa siten, että on siistin näköinen koti. Alla on todellisuus, mikä on vain rajattu pois kuvista ;)


Mikäli nämä hamahelmikasat olisivat näkyneet kuvissa, eivät ne olisi olleet kovin seesteisiä ja pallot olisivat jääneet vähän taka-alalle tämän törkyläjän keskeltä. Kuvissa näkyy nuo kivat jouluiset hamahelmiohjeet, jotka tonttu toi tänään.Huonekuusenkin kävin omin pikku kätösin kaatamassa tuosta meidän takapihalta. Juuri sopivan pieni kuusentaimi oli kasvamassa väärään paikkaan, joten se pääsi meille sisälle toimittamaan sitä oikean kuusen virkaa, jota tänäkään vuonna ei meille todennäköisesti tule.


Nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa paketoimaan noita lahjoja valmiiksi, että ei jää kaikki viime tippaan. Vaikka hyvällä mallillahan se jo on, kun ne on kuitenkin jo hommattuna!  Aavan huoneessa on muuten tapahtunut pieni muutos ja odotan kovasti, että tulisi edes vähän kirkkaampi ilman, että saisin sen kuvattua kun tuo huone tahtoo muutenkin olla varmaan meidän talon pimein ja siksi vaikea kuvattava.

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, kalenterit ja kuuset ja törkyläjätkin :-) Meillä on kyllä sotkut paljon pahempia, mutta se rajaus auttaa... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässäkään näy kun semmoisia osia kodista, joista ei mitenkään voi tietää, mikä kaaos muualla vallitsee. Sairaspäivien jälkeen ei ihan ole niinkuin sisustuslehdissä koti :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään tosi paljon ja Veeti on tykännyt kans ;)

   Poista
 3. Ihana joulukalenteri! Kun lapset on meillä vielä vähän liian pieniä noihin tavallisiin hamahelmi-askarteluihin, niin voisikohan äiti ostaa sellaiset itselleen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ei! Kyllä meilläkin Veeti innostui tekemään omia juttujaan ja minä tein noita lumihiutaleita :D Ja kun Veeti meni pötköttään ja ois ollut aikaa vaikka ommella, niin arvaa mitä tämä äit teki? No hamahelmiä!

   Poista
 4. Hei, saako näitä sun kuvia linkata Pinterestiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa linkata! Mielestäni laitoin niihin valmiiksi ne "painikkeet" eli kun menee kuvan päälle niin voi siitä suoraan pinnata :)

   Poista