perjantai 22. kesäkuuta 2012

Hauskaa juhannusta!

Meillä on kyllä ollut niin mahtava juhannuksen aloitus että oksat pois! Veeti ei suostunut nukkumaan päikkäreitä ja kaikki lapsen omaavat tietää, että siitä seuraa melko paljon kiukkuitkua. Lopulta saatiin Veeti nukahtamaan puoleksi tunniksi vaunuihin, jonka jälkeen heräsi märisten ja jatkoi sitten huutomäryä sen puoli tuntia, ennen kuin rauhoittui. Voi sanoa, että täällä oli pinna kireällä itse kullakin. Onneksi loppuilta meni kivasti ja sain leivottua huomiseksi juustokakunkin!

Ollaan siis menossa huomenna kaverin vanhempien luo. Toki siis kaverit ovat myös tulossa sinne :) Tiedossa rantasaunassa käyntyä, ehkä uintia ja syömistä ja vähän juomistakin. Veeti lähtee mukaan päiväksi, mutta pääsee illalla mummun ja papan kanssa mökille.

Viime viikolla käytiin miehen ja Veetin kanssa katsomassa semmoista Monster truck-showta vai mikä lie olikaan. Mies sai työn puolesta ilmaisliput, joten mentiin sitten sinne. Tosin väliajan jälkeen lähdettiin kotiin, kun oli niin pirun kylmä ja olisi mennyt iltapuuhat niin myöhään.


Veetikään ei malttanut niin pitkään katsoa autoja, että ostettiin sitten vähän viihdykettä :)


Noita isoimpia autoja ei edes nähty, kun ne oli varmaan viimeisenä vuorossa. Veeti töröttää etualalla antamassa vähän kokosuhdetta. Nähtiin siis vaan autoja, motskareita ja mönkkäreitä.

Torstaina käytiin myös puistossa ja kiinnostavinta oli tietenkin valtava lätäkkö. Millään ei olisi saanut Veetiä pois tuolta ja kerran mentiin jo naamalleenkin. Ilman kurahousuja tietty...Illalla herkuteltiin juhannuksen alkamista salaatilla, avokadolla, paistetulla halloumilla sekä grillatuilla patongeilla, jossa päällä oliiviöljyä, suolaa, pippuria, basilikaa ja mozzarellaa. Nams!


 Tänään mies oli vielä puoleen päivään asti töissä, joten mentiin keskustan Safaripuistoon Veetin kanssa.


Meillä on nykyään ulkoilun kanssa semmoinen ongelma, että Veeti on puistossa tasan sen viisi minuuttia ja lähtee kävelemään kotiin/autolle ja sanoo, että kotiin, eikä suostu tulemaan takaisin. Omalla pihalla taas ei voida kovinkaan paljoa olla, koska Veeti karkaa tuohon naapurin terassille, eikä viihdy omalla pihalla ollenkaan. En ole siis vielä keksinyt, että mitä ihmettä me tehtäisiin pihalla, kun eihän sitä lasta väkisinkään siellä puistossa voi pitää??  Tänäänkin puistossa vaan käveli semmoisia puistoa kiertäviä polkuja, laski kahdesti mäkeä ja lähti autolle...


Sitten vielä pieni kenkäkuva. Monesta blogista olen jo viime vuonna lukenut noista Cienta:n kangaskengistä ja ostin meillekin ihan Prismasta semmoiset. On ollut todella mieluiset ja helpot saada jalkaan eikä hintakaan päätä huimaa. Jotain reilu 15e oli näillä hintaa. Veeti itsekin ottaa nämä aina korista kun lähdetään ulos :) Eli siis tuommoiset peruskangaskengät tarroilla.


Veeti tykästyi kovasti tuohon kirpparilta ostettuun nappulatauluun ja viihtyy hyvin noiden  kanssa värkätessä. Sovituskuvaa samalla toisista uusista housuista, sekä aikaisemmin ompelemastani astronauttipaidasta.
Nyt saunaan ja ehkä kasvonaamio naamalle ja telkusta jotain kivaa sarjaa pyörimään. Huomenna sitten vietetään paremmin jussia. Joten hauskat juhannukset täältä teille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Meilläkin alkaa juhannuksen vietto vasta huomenna, ku suunnataan Kuusamoon mökille :) Meillä Eetu taas ei millään tahtois lähtä ikinä pois sieltä safaripuistosta. Aina pitää houkutella jollain, tai "huijata" se jotenkin pois sieltä. Muutamat kerrat on lähetty itkupotku raivareitten kans sieltä pois! huoh! :D -sanna.m-

  VastaaPoista
 2. Oletko jostain löytänyt kaavan nuihin pyöreisiin taskuihin? (Kuvassa, jossa Veetillä turkoosi takki ja ne taskut taisi olla apilakangasta?)
  Minä haluisin tehdä kanssa tuollaiset taskut, vaan miten ne tehdään?

  VastaaPoista
 3. Hellu: piirrä kaavat jollain mieleisen kokoisella lautasella ja se pienempi ympyrä esim lasilla :) Noita kun ompelee, niin sit ulompaa resoria ei saa juurikaan venyttää että leikkaa melkeen samankokoinen resori kuin se ympyrän halkaisija on. Tai korkeintaa 0,9x halkaisija. Sitten ompelet sen juurikaan venyttämättä. Sisempään pitää leikata sitten ehkä 0,7x sen ympyrän (tai jos puoliympyrän teet niin tietty sen mittä 0,7x) ja ommellessa saa venyttää ihan kunnolla. Takissa tein niin, että otin summassa resosin ja venytin vaan melkeen niin paljon kuin pystyi :)Ja siis ompelen nuo resorit kuin paidan kauluksenkin, eli ensin saumurilla kiinni ja sitten resorin kääntö nurjalle puolelle ja kaksoisneulalla ompelu. Tuossa vaiheessa ne näytttää vielä kamalalle, mutta älä masennu!

  Jos ompelee taskut joustavaan kankaaseen, niin suosittelen jotain tukikangasta siihen, koska muuten taskut kupruaa tosi helposti. Kokeilemalla se onnistuu. Jossain Ottobressa on muuten semmoinen mekko, jossa on pallotaskut, siitäkin voi ottaa kaavan. Oletko liittynyt Facebookin ompeluelämää ryhmään? Jos et niin suosittelen, siellä on paikalla aina joku joka osaa auttaa, jos takkuaa joku ompellujuttu ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania ompeluksia vilahtelee taas pitkin blogia :)
  Meil taas on niipäin että tyttö asuisi puistos tai tos sisäpihan leikkipaikalla jos sais päättää :D. välil se ei ole äitist kivaa, ku pitäs saada sisälläki hommia tehtyä, eihän 3v voi viel ilman valvontaa pihalle jättää... Että ongelma voi olla toistekkiåpäin, viihdytään liian hyvin :D

  VastaaPoista