lauantai 10. syyskuuta 2011

Paluu arkeen

Nyt ois sitten viikko ja kaks päivää töitä takana. Mies on Veetin kanssa kotona vielä tämän kuun ja sitten pitäisi viedä Veeti hoitoon. Hoitopaikasta ei edelleenkään tietoa. Työt on lähtenyt sujumaan ihan hyvin, vaikka onhan se shokki kun joutuu herään ennen kuutta normaalin kello yhdeksän sijasta :) Perjantaina meillä olikin melko erilainen päivä. Työskentelen ohutlevymekaniikkafirmassa toimihenkilönä ja perjantaina meillä järjestettiin toimiston väelle TET-päivä eli päästiin tutustumaan ihan konkreettisesti tuotantoon! Vietin sitten viisi tuntia hallissa leikkien duunaria ja sinä aikana ehdin tutustua levarin toimintaan, vaihtamaan työkaluja samaan koneeseen, nostelemaan peltejä ja särmäämään kappaleita särmäyspuristimella. Ihan mielenkiintoista oli päästä itse tekemään noita asioita vaikkakin vain vajaan päivän verran. Nyt on sitten paljon viisaampi sen suhteen, että mitä meidän firmassa oikeasti tehdään.

Veetillä ja isillä on mennyt hyvin kotona ja ovat käyneet mm. leikkimässä leikkipuistossa.
Olen vieläkin niin tyytyväinen tuohon Veetin välikausihaalariin! Tosin ensimmäisen kunnon konttaussession jälkeen polvet on melko likaiset... Toivottavasti lähtee pesussa! Ärsytyksen aihe on puolestaan nuo Veetin Tutan ensiaskelkengät. Eikö kenkävalmistajat ajattele ollenkaan, että esim kokoa 19-21 käyttävät lapset hyvin todennäköisesti vielä konttaavat. Näin kenkiin olisi fiksua laittaa kärkeen vaikka kumia tai jotain kulutusta kestävämpää materiaalia. Noissa kengissä kärjet ovat semmoista vähän mokkanahan tuntoista ohutta materiaalia ja arvaatte varmaan miten kävi kun Veeti ensimmäistä kertaa konttasikin asvaltilla ruohikoh sijasta. Kärjet meni heti rikki! Tosi nätin näköiset on nyt kengät. Että ottaa päähän! Noiden oikea hinta on kuitenkin jotain 35e ja yhdellä kovemmalla materiaalilla konttaus rikkoi kengät. Toki niitä voi vielä pitää, mutta rumathan ne ovat. Murrr...

Talvivaatetuskin mietityttää. Pärjääkö lapsi koko talven yhdellä haalarilla vai pitääkö olla kaksi? Kauppareissuja ja automatkoja varten ajattelin, että olisi fiksuinta omistaa takki ja vaikka vuorelliset farkut. Ne on vielä mietinnässä. Mitä muuta lapsi tarvitsee talvea varten? Minkälaisia hanskoja ja monetko? Ainakin vedenpitävät hanskat loskaan, mutta millaiset koville pakkasille? Kenkiä meillä on kirppikseltä ostettu useammat ja useaa kokoa. Vikingin goret on koossa 21 ja toivottavasti menee ainakin nyt alkutalven. Lisäksi hakusassa ois vielä kokoa isommat Tepsut koville pakkasille. Goret ei vissiin kovin lämpimät ole ainakaan paljon paikoillaan olevalle lapselle. Mitä muuta pitäisi olla? Kertokaahan te viisaammat :)

Lankojakin on tullut ostettua muutama kerä.


Täällä oli viime vkonloppuna kauppojen yö ja kävin pitkästä aikaa lankakaupassa muualla kuin marketissa :) Mukaan tarttui kivaa sinisävyistä lankaa vain 1,5e kerä ja tuosta on valmistunutkin jo sukat työkaverin pojalle. Lisäksi pari kerää Vikingin Vilmaa ihanan fuksian sävyisenä. Toinen kerä onkin jo puikoilla. Lisäksi kesken on vielä Veetin villahaalari talveksi.

Malli: junasukat
Puikot: 2,5mm
Lanka: Trysil Garn
Kulutus: 32g


Tässä siis nämä työkaverin pojalle menevät sukat. Kivan väristä tuli neulottaessa tuosta langasta. Pohjiin tein vielä sillä sock stopilla tuommoisia tassuja niin kärsii vähän kävelläkin ilman että lentää nurin :)

Malli: Amor Ullaneuleesta tai ravelrystä
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 5mm
Kulutus: 154g


Tämä valkoinen huivi on ollut valmiina jo jonkin aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi prässättyä ja kuvattua sitä. Elämäni toinen kolmiohuivi valkoisesta nallesta talveksi. Ehkä tämä kolmiomalli ei kuitenkaan ole paras malli kaulaan laitettavaksi kun se keskiosa jää niin pitkäksi. Pitäisi löytää siis joku ehkä tavallisen kaulahuivin mallinen kiva ohje. Vinkkejä otetaan vastaan!


Ostin myös itselleni kivan rannekorun! Tai oikeastaan en ostanut vaan sain tämän maksettua lahjakortilla, jonka mies sai kun kävi korjaamaan liikkeessä tulostimen :) Koru on Snö of Swedenin, joita oli juuri tullut liikkeeseen. Kuva on vähän huono ja noissa hopeisissa roikkuvissa jutuissa on vielä muovit päällä! Nämä Snö of Swedenin korut on musta tosi ihania ja vielä kohtuuhintaisiakin! Näitä tulee mulle varmasti lisää. Varsinkin näistä käsirenkaista pidän tosi paljon. Nyt pitäisikin selata uutta kuvastoa, että voisin tilauttaa jonkun ihanuuden liikkeeseen, kun sinne oltiin juuri valitsemassa lisää noita sarjan koruja.


Ja loppuun vielä kaikkein paras uutinen. Kävin ostamassa uuden saumurin tänään! Merkki ja malli on Berninan 700d eli melko peruskone, mutta ei kuitenkaan ihan sieltä halvimmasta päästä ja Berninan pitäisi tietääkseni merkkinä olla hyvä. Vanha saumuri palautuu äidilleni takaisin. Kone saapuu ensi viikolla joko tiistaina tai keskiviikkona ja kun sitä pääsen käyttämään niin voin kertoa vaikka kokemuksia, jos joku muukin on harkinnut samaa konetta. Tai jos jollain on tuo niin mielellään kuulisin kokemuksia.

Eipä mulla muuta tällä kertaa :) Ruuanlaittoon ja sitten kaverille kylään uutta asuntoa katsomaan.

1 kommentti:

  1. Kiva postaus tämä. :) Nättiä lankaa tosiaan noissa junasukissa ja tassut pohjissa on hauskat, ei mitään peruspilkkuja :)

    Noita pojan talvivaatteita pitäs ruveta itsekin tarkemmin miettimään mutta kun ei jaksais..

    Kiva ois kuulla tarkemmin tuosta uudesta saumurista sitten, vaikkei täällä juuri nyt olekaan hankintalistalla.

    VastaaPoista