lauantai 24. syyskuuta 2011

Ahkeruuspäivä

Mulla on ollut tänään käsityöpäivä. Aamulla olin kolme tuntia kansalaisopiston saumurin huoltokurssilla. Ihan kiva kurssi, sillä nyt osaan mm. öljytä saumurin oikeaoppisesti. Huolto maksaa täällä 60-80e ja tuo kurssi 16e, joten ihan hyvä säästö. Halvemmaksi tulisi käydä vaikka tuolla huoltamassa parin vuoden välein, mitä viedä kone huoltoon. Terätkin teroitettiin siellä ammattilaisen voimin. Kurssista innostuneena tuli sitten kotonakin vähän ommeltua. Pitkän aikaa on tekolistalla ollut pieni pussukka vessaan, jossa voisi säilyttää pompulat ja pinnit.




Sitten valmistui muutama lörppänäpipo. Tähtikankaan jämistä tehty pipo menee lahjaksi ja toinen on näillä näkymin menossa kummipojan äidille. Tässä odottelen vastausta, että onko liian lörppänä :) Kaksi mustaa pitäisi vielä tehdä samaisen henkilön miehelle ja äidille. Onneksi pipot on nopeita ommella! Laitoin näihin jo trikoovuoren niin menevät pidempään.


Ja tässä nyt näitä lupaamiani neulomuksiakin vihdoin kuvattuna! Näiden nilkkasukkien piti mennä alunperin lahjaksi, mutta jostain syystä mulla on omituinen tapa onnistua tekemään vain ja ainoastaan oman kokoisia sukkia, vaikka kuin yrittäisin tehdä pienempiä tai isompia!

Malli: Bombadil
Lanka: Viking Vilma
Puikot: 3mm
Kulutus: 52g



Nilkkasukat miehelle
Malli: Novita
Lanka: Novita Tempo
Puikot: 5mm
Kulutus: 120g



Lisäksi käytiin koko perheen voimin katsastamassa Kärkkäisen sikapäivät ja ostettiin Veetille talveksi ihana Fredriksonin karvapipo talveksi. Tämä oli tosi suloinen!







2 kommenttia:

  1. Hienoja juttuja oot taas tehnyt. Hyvä vinkki tuo saumurin huoltokurssi. Täytyy kysellä, järjestetäänkö näillä kulmilla sitä, en ollut kuullut koskaan sellaisesta.

    VastaaPoista
  2. Kansalaisopistosta löytyy näemmä joskus tämmöisiä yllättäjiä :) Kyllähän tuossa säästää jos pystyy huoltaan kotona terien teroitusta lukuunottamatta.

    VastaaPoista