perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vuosi 2013 kirjana

Jossain vaiheessa alkuvuotta sain idean koota meidän viime vuodesta kokonaisen kuvakirjan. Digiaikana valokuvia tulee teetettyä vähän laiskasti ja kaikki teetetyt tuppaavat olemaan kuvia vain lapsista. Mistä tulikin mieleen, että viimeisimmät kuvat Veetistä taitavat olla siltä ajalta, kun Veeti oli ehkä parivuotias... Siis niissä kuvissa, jotka ovat kansiossa. Aavasta ei ole teetetty vielä kuvan kuvaa. Harvemmin kuvia tulee kuitenkaan katseltua koneeltakaan, joten ehkä tämä kuvakirja on ratkaisu siihen.

Jo aiemmin olen tehnyt lomamatkoista kuvakirjat, tosin Barcelonan reissu vuodelta 2011 on vielä vaiheessa... Tässä kuussa sain vihdoin lähetttyä Ifolorille tämän kirjan, joka on roikkunut koneella valmiina jo jonkin aikaa. Silloin tällöin kaivan niitä matkakuviakin esille ja katselen, joten ehkä kuvat on parempi olla muualla kuin koneessa, jos niitä meinaa joskus katsella.Joka kuukaudesta kirjoitin pienen pätkän tekstiä ja Veeti halusikin eilen, että tämä kuvakirja luetaan iltasaduksi. Veeti tykkää myös kovasti valokuvien katselusta ja kaivelee välistä valokuva-albumeita esille. Nämä kuvakirjat vievät huomattavasti vähemmän säilytystilaa kuin tavalliset albumit, joten senkin puolesta nämä ovat käteviä.Pitäisi varmaan alkaa koota jo kuvia seuraavan vuoden kirjaa varten? :) Mietin myös, että tekisinkö kummastakin lapsesta omat kirjat ensimmäisestä vuodesta vai jatkaisinko perinteisellä kansiolinjalla. Veetillä on jo kaksi albumia, kun ne ovat niin pieniä. Olisi kiva ostaa isompi albumi, että kaikki kuvat mahtuisivat samaan.6 kommenttia:

 1. Wau Laura! Mahtava idea :) Mulla on kans kuvat teettämättä viimeisiltä viideltä vuodelta ja kynnys siihen hommaan vaan kasvaa koko ajan. Joskus aikoja sitten kokosin muistojen kirjaa skräppäämällä ja niistä tuli tosi ihania, mutta enää ei taida aika ja kärsivällisyys riittää sellaiseen, joten taidanpa tämän vuosikirja-idean sinulta varastaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ois kyllä kiva kun oikeasti jaksais tehdä aina vähintään parin vuoden välein. Nyt on varmaan pakko alkaa teettään Aavastakin jo sukulaisille ja kummeilel ainakin ristiäiskuvat! Ja jos tosiaan laittais tän vuoden kuvia vaikka joka kuukausi kansioon niin sit vuoden lopussa vois vaan teettää sen kirjan. Ja by the way, sulla oli kiva uus banneri ;)

   Poista
 2. Oi varmasti ihana muisto! Se on totta, että kuvia tulee kyllä katottua paljon enemmän kansiosta kuin koneen kovalevyltä. Itteä alkaa aina ahistaa, kun mietin teettämistä odottavia valokuvia. :D

  Haastoin sut blogissani arkikuvahaasteeseen (http://puikkohukassa.blogspot.fi/2014/04/arkikuvahaaste-55.html)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kato pikkuhiljaa alat kerätä niitä kuvia kuvakirjaan ja teetät kaikki sit kerralla :) Kiitos haasteesta, pitääpä toteuttaa se täälläkin, kumn fb:ssä sen jo omassa profiilissani tein :)

   Poista
 3. Nämä valokuvakirjat on ihania! Olen tehnyt kaikista kolmesta muksusta ensimmäisen vuoden kirjan ja sen jälkeen pari vuosikirjaa. Onhan siinä kasaamisessa aina hommaa, kuvia kun on muutama tuhat... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin sitä mietin, että alkaisko tosiaan Veetillekin kokoamaan oman kirjan vielä vai ei, mut ehtiihän tuota. Eihän tässä ole syntymästä kuin kolme ja puoli vuotta :D

   Poista